Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti, mint szülők nem akadnátok...

Ti, mint szülők nem akadnátok ezen ki?

Figyelt kérdés

Nem vagyok a magassarkú cipők ellen, sőt a szép ruhákat is szeretem, viszont számomra érthetetlen, hogy miért kell hétköznap is kiöltözve járni. Jelen esetben a lányomról van szó. A többi lány 90%a hétköznap kényelmesebb ruhákat, cipőket hord, de ő nem, ő inkább kiöltözik. Legutóbbi alkalommal is elmentünk vásárolni, de ő a kényelmes cipő helyett vett magának egy 14 cm-s magassarkút. Tudom, hogy nem kellene ebbe beleszólni, de a véleményem azért megvan. Ő hallani se akar róla. Megértem, hogy fősulis, felnőtt, azt vesz, amit akar, de mégis a mi pénzünkből.

A vásárlás alatt néztem is nagyot, hogy nem erről volt szó. Rá se néz már szinte a lapostalpú cipőkre.

2016. szept. 21. 14:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
44%

9-es, a nagymamád 30 ezrével én azt csináltam volna, hogy veszek egy lapos sarkú csizmát max 10 ezerért és a többit meg elköltöm arra, amit én szeretnék :-) Így mindenki jól járt volna és Te sem rossz szájízzel emlékeznél erre az esetre.

És ha hiszed, ha nem, télen tényleg el lehet esni a magassarkú csizmában. sosem felejtem el, amikor egy anyuka lavírozott a magassarkúban a havas járdán, persze, megcsúszott és KARJÁN A GYEREKKEL akkorát esett, mint egy ház! No komment...

2016. szept. 21. 16:26
 12/25 anonim ***** válasza:
86%

Komolyan nem értek néhány szülőt...

Olyan "szigorúak" tudnak lenni a saját gyerekeivel...

"Menjen el dolgozni, ha magassarkú cipő kell neki."

Akkor ne menjen dolgozni, ha lapos kell neki?

Nem mondanám ezt a gyerekemnek,(akár hány éves) örülök, ha ÉN tudok venni neki valamit. Azt vennék neki ami NEKI tetszik, nem azt ami nekem..

2016. szept. 21. 16:41
 13/25 anonim ***** válasza:
46%

Nővérem volt ilyen. Amikor levitte a kukát akkor is magassarkút vett fel. Anyám mindig vitázott vele, mondta, hogy tönkre fogja tenni a lábát de nem érdekelte. Most meg 30 évesen olyan csúnya a lába a kalapácsujj és a ronda nagy bütyök miatt ami fáj is neki. Nemsokára megműtik a bütykét, mert már cipőt sem tud felvenni annyira nagy, csúnya. Most meg azért nyafog, hogy ő miért ilyen szerencsétlen, hogy neki ilyen ronda lábai vannak, bezzeg nekem nincs ilyen gondom. Pedig a doki is megmondta neki, hogy magának köszönheti, mert ezt a szűk magassarkú viselése okozta.

Így fog járni a lányod is. Mutass neki pár képet kalapácsujjakról, bütykökről, hátha elveszi a kedvét. Ha nem akkor majd megérzi pár évvel később.

2016. szept. 21. 16:52
 14/25 anonim ***** válasza:
29%
Én őszintén szólva nem örülnék, ha a lányomnak az agyát is átmosná a társadalom azzal, hogy mivel nőből van, kötelező kényelmetlen és egészségtelen cipőket viselnie, mert ettől lesz nőies.
2016. szept. 21. 17:06
 15/25 anonim ***** válasza:
91%

Az elképzelhetetlen, hogy tetszik neki?

Nem azért, rajtam kétszer volt magassarkú életemben, de hogy mindig mindenkinek baja van... ha bakancsot hord, az nem nőies, ha magasat, az túl nőies, tessék megfelelni mindenkinek. Mintha magassarkú cipőben máris rohanna a sarokra qrválkodni.

Annyira furán kezeli a társadalom, ha egy nő ki akarja fejezni önmagát.

2016. szept. 21. 17:16
 16/25 anonim ***** válasza:
46%

Sokan nem értik, hogy miért bélyegezzük meg a magassarkút. Mert tényleg egészségtelen nyakra-főre hordani (alkalmilag is, csak annyira minimálisan, hogy sose fog feltűnni).

A laposat megvesszük ez kb. a "csokira adok, drogra nem" számomra... Ha hülyeséget akar, abban nem asszisztálok.

Amúgy én is vennék neki egy magassarkút, ha nagyon akarná, csak viselje el hozzá a kiselőadást, nagyon egészségtudatos tudok lenni. De sokadikat már nem kap. Nem szidom le, ha vesz magának, mégiscsak felnőtt és mindenkinek lehet 1-2 viszonylag káros hobbija, de azt ne várja, hogy erre fogok költeni.

2016. szept. 21. 17:17
 17/25 anonim ***** válasza:
51%
Tehát "pénzellek, amíg úgy öltözködsz, ahogy az nekem tetszik".
2016. szept. 21. 17:44
 18/25 anonim ***** válasza:

Na, jól van, nem csalódtam a gyakoriban :D

A 6-os hozzászólásomat azért tettem be, hogy leteszteljem az itteni közönséget :D Tudtam, hogy kiveri a biztosítékot :D

""Érdekes hozzászólások. Főleg az utolsó előtti, hogy ha "neked, mint a pénz előteremtőjének, nem tetszik, akkor csak x%ot állsz, a többit meg oldja meg". Most őszintén, egy magassarkú kb ugyanannyiba fáj, mint egy sportcipő. Persze minőségtől is függ. Akkor miért kell az, hogy ha sportcipő akasz venni, akkor adok rá 70.000et, de ha hűha magassarkút, akkor na neee, arra csak 10.000et adok, a többit meg oldd meg. Szerintem a szülei döntsék el, mennyit szánnak cipőre, ezt előre közöljék, a leányzó pedig ossza be! Persze mondhatják, hogy mi az elképzelés, meg formálhatnak véleményt, de erőltetni????"

9-es ne forgasd ki a szavaimat: egy szóval nem mondtam, hogy lapos sarkút meg vennék 70 ezerért. Meg aztán baromira erőltetném a lapos sarkút, ha azt írtam, hogy 2 magassarkút azért vennék neki. Neked ebből nem az jön le, hogy megengedem, csak nem aszisztálok a 28-ik magassarkú cipőhöz? Vagy nem is az én hozzászólásomra írtad?

2016. szept. 21. 18:39
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

és ha már itt tartunk: az is nagyon jellemző, hogy lehúztátok azt a beírásomat, amiben leírom, hogy a kismama a karján a kicsivel TÉLEN, HAVAS IDŐBEN MAGASSARKÚBAN JÁR.

Szóval inkább veszélyeztetjük a gyereket, de a DIVAT MINDENEKELŐTT!!! (nem igaz, hogy legalább amikor havas, jeges az út, akkor egy kicsi, karon ülő babával nem lehet stabilabb alapokon lévő csizmában járni)

Gratulálok! "Felelős" szülők vagytok...

2016. szept. 21. 18:43
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
na, azért áruld el nekünk kérdező, hogy hány darab tűsarkú van otthon a szekrényben és mennyibe kerültek, ill. mennyibe kerültek volna a laposak magasokkal szemben? mert ha pl. márkás laposról beszélünk, akkor nem sok különbség van a tűsarkúk és a laposok közt. onnantól inkább a mennyiséggel van a hiba, nem az árukkal.
2016. szept. 21. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!