Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti, mint szülők nem akadnátok...

Ti, mint szülők nem akadnátok ezen ki?

Figyelt kérdés

Nem vagyok a magassarkú cipők ellen, sőt a szép ruhákat is szeretem, viszont számomra érthetetlen, hogy miért kell hétköznap is kiöltözve járni. Jelen esetben a lányomról van szó. A többi lány 90%a hétköznap kényelmesebb ruhákat, cipőket hord, de ő nem, ő inkább kiöltözik. Legutóbbi alkalommal is elmentünk vásárolni, de ő a kényelmes cipő helyett vett magának egy 14 cm-s magassarkút. Tudom, hogy nem kellene ebbe beleszólni, de a véleményem azért megvan. Ő hallani se akar róla. Megértem, hogy fősulis, felnőtt, azt vesz, amit akar, de mégis a mi pénzünkből.

A vásárlás alatt néztem is nagyot, hogy nem erről volt szó. Rá se néz már szinte a lapostalpú cipőkre.

2016. szept. 21. 14:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
91%
Ez legyen a legkevesebb gond. Fiatalabb koromban én is szinte állandóan magassarkú cipőket hordtam, viszont a lányom teljesen az ellentétem, csak lapos és sportcipőket vesz fel. Nem szólok bele, nekem sem szóltak.
2016. szept. 21. 14:33
 2/25 anonim ***** válasza:
55%
Hát ha a ti pénzetekből veszi, igen is beleszólhatsz
2016. szept. 21. 14:37
 3/25 A kérdező kommentje:
Viszont azt se tehetem, hogy megveszem neki a sok lapostalpú cipőt, amit úgyse hord, aztán, amikor mi nem vagyunk ott, megveszi a hőn áhított magassarkút.
2016. szept. 21. 14:39
 4/25 anonim ***** válasza:
96%
Ilyen korszakát éli. Később majd rájön, hogy a magassarkúból melyik neki a kényelmes, meg melyiknek van jó felépítése, és (legalább) arra is oda fog figyelni. Például. Vagy lehet, hogy visszaszokik majd a laposabbra.
2016. szept. 21. 14:44
 5/25 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem örülj neki hogy inkább csajosabb beálítottságú ,mint fiús.(ezzel most nem azt mondtam hogy a lapostalpú cipő nem lányos) Ő így érzi jól magát.
2016. szept. 21. 14:47
 6/25 anonim ***** válasza:
66%

Én kiakadtam, de nem a magassarkún... hanem ettől a mondattól:

"Megértem, hogy fősulis, felnőtt, azt vesz, amit akar, de mégis a mi pénzünkből. "

Egészen eddig a mondatig azt gondoltam: persze, elmúlt 18 éves, önálló akarat, hadd járjon magassarkúba, csinos akar lenni, stb.

DE, ha a Ti pénzetekből veszi a cipőt, akkor igenis jogod van véleményt formálni arról, hogy miben jár. Lehet, túl konzervatív vagyok, vállalom is, de ha divatozni akar, akkor tegyen is érte. Mondjuk vennék neki 2 magassarkút (mert annyira azért nem vagyok vaskalapos én se :D), s ha ezen felül is vannak igényei, akkor azért dolgozzon meg. Akkor is, ha jó anyagi színvonalon éltek.

Meggyőződésem, hogy nem akkor teszek jót a gyerekemnek, ha mindent "alátolok", hanem akkor, ha megtanítom az életre, a pénzhez való viszonyára.

2016. szept. 21. 14:52
 7/25 anonim ***** válasza:
14%
Én a gyerekemnek nem vennék olyan cipőt, ami tönkreteszi a lábát, akkor se ha puffog. Mondjuk eleve úgy nevelném, hogy eszébe se jusson ilyen hülyeség.
2016. szept. 21. 15:04
 8/25 anonim ***** válasza:
70%

Én 20 éves vagyok, igaz már magamnak veszem a holmikat, de amikor otthon voltam, akkor sem szóltak bele, hogy mit vegyek fel. Anyukám mondta, ha neki nem tetszett valami, de soha sem erőszakolt rám valamit, amiben nem éreztem jól magam és annak nincs igaza, aki azt mondja, hogy azért mert a szülő tartja még el megmondhatja, hogy mit vegyen fel.

Attól jobb lenne ha ő kellemetlenül érzi magát, met NEKED nem tetszik?

Én már évek óta magassarkúban járok, egyrészt megszoktam, másrészt nagyon alacsony vagyok és sokkal jobban érzem magam azzal a plusz 10-14 centivel. Mindig kicsivel vastagabb sarkúakat választok, ami meglepően kényelmes is tud lenni.

Nem hiszem, hogy ő is csak tűsarkúban tipeg, a vastagsarkú platformok pedig vannak olyan kényelmesek, mint akármilyen lapostalpú.

2016. szept. 21. 15:17
 9/25 anonim ***** válasza:
85%
Érdekes hozzászólások. Főleg az utolsó előtti, hogy ha "neked, mint a pénz előteremtőjének, nem tetszik, akkor csak x%ot állsz, a többit meg oldja meg". Most őszintén, egy magassarkú kb ugyanannyiba fáj, mint egy sportcipő. Persze minőségtől is függ. Akkor miért kell az, hogy ha sportcipő akasz venni, akkor adok rá 70.000et, de ha hűha magassarkút, akkor na neee, arra csak 10.000et adok, a többit meg oldd meg. Szerintem a szülei döntsék el, mennyit szánnak cipőre, ezt előre közöljék, a leányzó pedig ossza be! Persze mondhatják, hogy mi az elképzelés, meg formálhatnak véleményt, de erőltetni???? Semmi értelme, saját tapasztalat. Kb 13-14 éve nagynénim a kezembe nyomott 30.000et, hogy boldog karácsonyt, de ebből a pénzből lapos talpú csizmát vegyek, amiben lehet sietni is, ha pl késésben vagyok (mert szerinte magasban csak elesni lehet), és hogy nem akarja megtudni, hogy magasat vettem. Hát jó, vettem egy laposat...kb 5ször vettem fel, mert se a ruhatáramba nem passzolt, se nem éreztem jól magam benne, de milyen jól járt nagynénim lelke meg a szeme, hogy lapostalpút vettem, kész haszon... -.-
2016. szept. 21. 15:50
 10/25 anonim ***** válasza:
50%
Hát ne vedd meg neki, főiskolás, csak képes mellette dolgozni valamit, vagy ha annyira kell a magassarkú vegyen fel diákhitelt, aztán fizesse vissza kamatokkal. Komolyan nem érdekelne, felnőtt ember, oldja meg. Az is igaz, hogy én már 16 évesen melóztam azért, hogy megvehessem a márkás felsőt, mert nem vette meg nekem senki.
2016. szept. 21. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!