Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyében (...

Mit tennétek a helyében ( határokat feszegető kamasz gyerek )?

Figyelt kérdés

A fiam 17 éves, tegnap este elment bulizni. Eddig is elment szülinapozni, szilveszterezni, de az más volt, most ment először diszkóba ( ma családi ügyek miatt nem ment iskolába, ezért engedtem el ).

Én 4 elég egyszerű szabályt fektettem le:

-nincs drog

-nincs cigi

-ihat alkoholt, de mértékkel ( ne igya le magát )

-hajnal 2-re jöjjön haza

Szerintem ezek korrekt szabályok. Ehhez képest negyed négykor jött haza hulla részegen, cigi füstösen ( de abban nem vagyok biztos hogy cigizett, mindenki tudja milyen egy diszkó ).

Na mármost két lehetőség van: ha megbüntették kicsesznek vele. Voltam fiatal, tudom milyen ha meghívnak valahova és nemet kell mondani büntetés miatt. Nagyon rossz érzés. Viszont ha nem büntetem meg, nem fogja a szabályokhoz tartani magát. Elvégre ez az egész erről szól, ki az úr: én vagy ő. A válasz egyértelmű, az enyém az utolsó szó. Márpedig valahol meg kell húzni a határokat.

Feleségem nagyon ügyesen kihúzta magát a baj alól, mondván hogy én engedtem el, az én szabályaim szerint, ő eleve ellenezte hogy csütörtök este elmenjen. Most hogy "gond" van, oldjam is meg.

Tehát szerintetek mit tegyek?

2016. szept. 16. 20:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem kellett volna elengedni.
2016. szept. 16. 23:54
 12/16 anonim ***** válasza:
huuha . ém ezért mit kaptam volna ennyi idösen :O én 16 éves korom ota járhatok „discoba” ahol ugyanis a szüleim barátai voltak a kidobok és egész este lestek h mit csinálok ( hozzám se szolhattak) ezt leszámitva a szabályok a következök voltak ..ha iszol csak mértékkel ... nem a munkásokkal haza jönni ..3kor itthon vagy és szolsz h haza értél minden oké.... ha maradni akarsz os haza jössz és megkérdezed mehetsz e még vissza vagy felhivsz .a szabályok müködtek is.. ha ilyet csináltam.volna ,hogy nem megyek haza a megbeszélt idöre a következö honapra elfelejthettem a bulit .. ciki ezt mondani a barátoknak h nem lehet ... de mikor elértem a 20 évemet nár senki nem mondta h nem mehetsz ... csak szóltam h elmentem majd jövök .. de a szolok mikor megjöttem mindig müködött...
2016. szept. 17. 06:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Kezdem ott, hogy feleségednek teljesen igaza van.

A késést rugalmasabban kezelném, hisz ha jól hangulat van, érthető, ha marad. Ha viszont hullarészeg volt, akkor nagyon mérges lennék.

Kerek-perec megmondanám, hogy a bizalmamat egyszer lehet eljátszani. Ezután ne is kérjen ilyet, és sajnálom, hogy nem hallgattam a feleségemre.

Más konkrét büntetést (szobafogság, internet megvonás) viszont nem tennék.

2016. szept. 17. 09:04
 14/16 Zedricht ***** válasza:
25%

16 éves fiú vagyok és én is voltam már diszkóban 3x plusz egy tavi bulin.

Egyetértek abban, hogy a megbeszélet időre kellene hazaérnie, de ha egy nagyobb alkalom van a szórakozóhelyen pl egy koncert akkor a hajnali kettő korán van még hazajönnie.

2016. szept. 17. 09:12
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan nincs gyerekem, de jártam hasonló cipőben a szüleimmel. Elmentem bulizni, nem figyeltem az órát ès elment az idő. Az éjszakai buszok meg...no komment. Nem tudom milyen messze lakik a diszkótól, de nekem nem volt egyszerű hazajutnom sem.

Nem büntettek meg nagyon, elbeszélgettek velem ès sokkal nagyobb büntetés ès lelki nyomás volt az, hogy utána nem szóltak hozzám. Utána igyekeztem mindig betartani a megbeszèlt dolgokat.

2016. szept. 17. 16:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Én biztos nem büntetném meg,max akkor ha detoxba vagy a kapitányságon kötne ki,de akkor is csak leszidnám.

5 gyerek apja legkisebb 17,legnagyobb 29.

56/F

2016. szept. 19. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!