Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek apukámtól. Hogy merjek...

Félek apukámtól. Hogy merjek vele beszélni?

Figyelt kérdés
Egész egyszerűen ott kezdődött a dolog, hogy a párommal szóba került köztünk a család téma. Feszélyezve érzem magam náluk. Kedvesek, aranyosak. Öt éve mutatott be nekik, tehát amióta összejöttünk. Normálisnak tünnek. Mégis nagyon frusztrál az a légkör. Nem tudom hova tenni ezt az egészet. Már többször is beszéltünk erről, ám sikertelenül. Pár napja, magam sem értem miért, de indulatosan kiabálni kezdtem hogy már megint jönnek hozzánk vagy mi megyünk, végül is ugyanaz... A párom szerint azért utálom a gyerekeket meg a családi témát, mert nekem átlagos gyerekkorom volt, egy szülővel, egy testvérrel, minimálbéres keresettel, míg neki meg az a mesebeli, rózsaszín mázas féle, 5 tesóval és két szülővel. Ha felkutatnám apukámat, akkor talán megnyugodna a párom? Egy beszélgetés remélem elég is lenne. Rosszul esik, hogy sérültnek nevezett mikor ingerült voltam. Pedig a közeli barátaim szerint egy érett, komolyabb nő vagyok. De hajlandó vagyok megkeresni. Igaz csak a nevét tudom, de csak segítenek a hivatalban.

2016. szept. 16. 12:24
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon úgy fest, ez neked egyedül nem fog összejönni, szerintema legjobban akkor jársz, ha felkeresel egy szakembert, pszichológus,mediátor tud segíteni. Evvel a fajta hozzáállással előbb-utóbb elmarod magad mellől. Ez a kijelentésed,hogy veszélyes az a gondtalanság, lássuk be nem egészséges gondolkodásra utal. Olyan szintű blokkokat és gátakat hurcolsz magaddal így látatlanban és ismeretlenül tippelve is tele vagy fóbiákkal, amket nem ártana feloldani. Normál esetben az ember ezt megoldja mag és a kapcsolataival együtt fejlődik ő maga is, de ha Neked ez 5 év alatt nem sikerült, akkor sanszos, hogy külső segítség nélkül már nem is fog. édesapádat felkeresni ilyen szempontból tökéletesen felesleges, előszőr magadban tegyél rendet, utána jöhetnek a további lépések. Én személyesen sosem kereném meg azt az embert, akit ennyire nem érdelkek. Az én szüleim is elváltak kiskoromban, apámat vagy 20 éve már nem is láttam, de már jó ideje semmi féle tüske nincs ez miatt bennem, tökéletesen érdektelen a számomra és nem zaklat fel, ha szóba kerül. Mondjuk nélküle is megadott anyánk mindkettőnknek mindent és harmonikus, szerető családi közegben nőttem fel egyszülős családban is, a nagyszüleim, anyukám testvérei aktív részesei voltak az életünknek, nagyapám volt a férfi példa. Szerintem Te nagyon belefeszültél és beledermedtél a múltadba és lehet édesanyádtől nem kaptál olyan stabil érzelmi hátteret, ami megerősíthetett volna. Azt feltételezni pedig, hogy a párod akit szeretsz és a családja pusztán színjátékot rendez, nagyon rosszindulatú dolog, pláne anyukád részéről. Örülnöd kellene, hogy befogadtak és olyan légkör van náluk, amit te személyesen sosem tapasztalhattál meg. nyitni kellene feléjük, nem pedig a rosszat feltételezni és idegenkedni tőlük, mert nem lesz jó vége.
2016. szept. 16. 13:40
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egy normális világban, az a normális, ahogy a párod nőtt fel. Nem az, hogy a túlórák után ordibálunk a gyerekkel.

SZerintem neked nem apukádat kellene felkeresned (mert ő csak egy idegen férfi a számodra), hanem egy pszichológust. Aki segít rajtad. Ha lehet.

2016. szept. 16. 13:41
 23/35 anonim ***** válasza:
9%

nézd én apósomék is elsőre tündérmesének tűntek, mostanra kiderült hogy a párom tesója a minden ő meg a "nem lány lett" fiú. Apóssal voltak annó problémák(amiről senki nem beszél) és ráerőlteti mindenkire az akaratát, anyós pajtás a háttérből irányít és úgy tesz mintha nem szólna semmit. Most már látom hogy nem őszinték egymáshoz sem és minden megnyilvánulások művi(bár az érzelem valós attól még) pl. ha valami gáz van nem merik a másiknak megmondani hanem némán tűrnek, nálunk bezzeg nyugodtan megmondtuk volna a másiknak mi a pálya és véget ért volna a vita.

Szóval elsőre tökéletesnek tűntek(az én családomhoz képest) de mindenkinek megvan a maga gikszere.

2016. szept. 16. 13:43
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Ne gondold azt, hogy az ilyen családi élet naivvá teszi az emberek. Az ilyen családban felnőtt szülők, gyerekek is vívják mindennapi harcaikat munkahelyen, sportban, iskolában..., csak nem hülyék hogy otthon családban háborúskodjanak, mert az úgy jó, ha a nyugalom szigete.
2016. szept. 16. 13:44
 25/35 anonim ***** válasza:
45%
Szegény srác. Nem szereted annyira, hogy miatta megpróbálj beilleszkedni, nem ilyen lányt érdemel, mint te. Neki fontos a családja, te meg mérgelődsz, ha menni szeretne...
2016. szept. 16. 13:55
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, viccen es bantason kivul, a soraidbol teljesen egyertelmu hogy a csaladi mintad miatt egy nagyon serult es serulekeny ember vagy. Ezen kellene elobb dolgoznod (szakemberrel lenne a legcelszerubb), es utana lehetne a tobbi szalat felgongyoliteni es ugymond kezdeni elfogadni.
2016. szept. 16. 14:01
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, sztem az van, hogy annyira belédivódtak a szüleid által mutatott minták, hogy azt hiszed, az a normális, mert azt ismerted. Aztán persze, hogy furán érzed magad, ha belekerülsz az újba, és végig az zakatol a fejedben, hogy de nálunk nem így volt, akkor ez nem normális. De, az lenne a normális, ahogy a párodnál viselkednek. Gondolom, anyádtól vetted át azt, hogy a gyerekkel nem törődünk, a gyereknek kuss van, a gyerek ne menjen oda a felnőtthöz... pedig az lenne az ideális, ha a gyerek odamehetne a nagypapihoz vagy a rokonhoz kicsit hülyéskedni, és nem tolnák el maguktól. Meg az, hogy kedveske, megérintik egymást. Szomorú, hogy ezt vkiben annyira elnyomják "nevelésnek" csúfolt ridegtartással, hogy azt hiszi, színjáték a kedvesség csak mert ő eddig nem találkozott vele. Persze, megértem, nehéz ez neked, apád a legfontosabb éveidben ott sem volt, nulla pénzből neveltek fel, anyád a leírás alapján nem mutatott feléd semmi kedvességet... persze, hogy nagy változás ezek után bemenni egy olyan közösségbe, ahol szeretik egymást, ahol melegség van, nyugalom, és ki is mutatják egymásnak az érzelmeiket.

És amúgy lehet, párod hülyén fogalmazta meg, de igaza van. Mondjuk az is kérdés, milyen gyakran mentek, van-e kettesben töltött minőségi időtök, mert az sem mindegy.

2016. szept. 16. 14:16
 28/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat ismét! Tanulságosak számomra.

Kicsit rosszul esik, hogy anyumat egy rossz embernek látjátok, de megértem az indokaitokat, és tudom, hogy nem is a legjobb ember. Sokat roboltolt, hogy meglegyen a létminimumunk, ezért faradtabb, ingerültebb a természete. De igazàból én meg épp örülök neki, hogy ilyen. A legjobb barátnőm, házasságból született és tervezték is. Ez irigylendő. De! Ismerte az apját, aki egy ittas alak volt, verte az anyját is meg őt is. Végül meghalt májbetegségben, ami szomorú, de ők így megmenekültek. Ebből kiindulva, nem látom olyan rossznak a saját gyerekkorom. Nem vertek meg durván, csak ha megérdemeltem, nem bűzlött a lakás a piától, stb. Egész eddig szerencsésnek is tartottam magam. Megvallom, a kommentek után kicsit butának érzem magam. De ebből csak tanulhatok. Bár nem ez irány miatt írtam ki a kérdést, jó alkalom olvasgatni a válaszokat, mert szembesítés a hibáimmal, gyengeségeimmel.

2016. szept. 16. 14:41
 29/35 A kérdező kommentje:
Pszichológusnál voltam már. Igaz, továbbtanulási gondok miatt. (Hogy végül is belemerjek vágni, vagy sem. Belevágtam. Jó döntés volt. Államilag támogatottra fel is vettek, jó lett az érettségim) Hozzá fél évig jártam. Sok mindenről beszéltünk. Szerinte is egy jókedvű ember vagyok. Inkább szakmákról beszélgettünk, meg főleg a jövőképekről. Intelligencia teszteket csináltatott velem. Száznegyven-egynéhányak lettek általában. Többfélét is megíratott. Bíztatott a tanulásra. Meg reményt adott a jobb pénzkeresési lehetőség általi minőségibb életre. De ezen már túlvagyok. A gyerekutálat nem igazán jött szóba. Egyszer kérdezte akarok-e gyereket. Mondtam, hogy soha. Erre mosolygott és azt mondta, majd idővel ez változni fog. De anyummal nincs sok konfliktusom, megértem őt, a nagyszüleim meg egyszerű gazdálkodók. Csak az volt a kérdés, hogy én is ott ragadok, vagy merjek kiszakadni. A pszichológus nem látott problémát a gyermekkoromban. Mert nincs is arról semmi rossz gondolatom. Átlagos volt, ennyi.
2016. szept. 16. 14:55
 30/35 A kérdező kommentje:
Szeretem annyira a párom, hogy megváltozzam érte. De aki fél a víztől, az nem lesz olimpiai úszó.
2016. szept. 16. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!