Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek apukámtól. Hogy merjek...

Félek apukámtól. Hogy merjek vele beszélni?

Figyelt kérdés
Egész egyszerűen ott kezdődött a dolog, hogy a párommal szóba került köztünk a család téma. Feszélyezve érzem magam náluk. Kedvesek, aranyosak. Öt éve mutatott be nekik, tehát amióta összejöttünk. Normálisnak tünnek. Mégis nagyon frusztrál az a légkör. Nem tudom hova tenni ezt az egészet. Már többször is beszéltünk erről, ám sikertelenül. Pár napja, magam sem értem miért, de indulatosan kiabálni kezdtem hogy már megint jönnek hozzánk vagy mi megyünk, végül is ugyanaz... A párom szerint azért utálom a gyerekeket meg a családi témát, mert nekem átlagos gyerekkorom volt, egy szülővel, egy testvérrel, minimálbéres keresettel, míg neki meg az a mesebeli, rózsaszín mázas féle, 5 tesóval és két szülővel. Ha felkutatnám apukámat, akkor talán megnyugodna a párom? Egy beszélgetés remélem elég is lenne. Rosszul esik, hogy sérültnek nevezett mikor ingerült voltam. Pedig a közeli barátaim szerint egy érett, komolyabb nő vagyok. De hajlandó vagyok megkeresni. Igaz csak a nevét tudom, de csak segítenek a hivatalban.

2016. szept. 16. 12:24
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
ja és én el is dobtam apám vezetéknevét annyira megbántott
2016. szept. 16. 13:09
 12/35 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem is igaza van a párodnak. Kevésbé rendezett családból származó csajokat, valamilyen szinten idegesíteni szokta az, ha párjuk családja túlságosan rendezett.

Apádat simán fel tudnád kutatni, csak kérdés hogy érdemes-e. Ha gazdag lenne, és meg akarná veled osztani jólétét, akkor már keresett volna. Ha meg lecsúszott, akkor számíthatsz rá, hogy elkezdene jófejkedni veled, hogy öreg korában majd legyen aki ápolja.

Személyi adat- és lakcímnyilvántartásból történő adatait igényelheted 3500 Ft-ért bármelyik okmányirodán. Akkor kapod meg az elérhetőségét, ha ahhoz ő is hozzájárul.

[link]

13/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Már tisztább a kék számomra.

A párom nem c***ny. Magyar, fehér állampolgár. Közepesen jó anyagi háttérrel. A szüleinek tellett hat gyerekre, de úgy vettem észre, hogy emellett gyerekimádók is. Na meg ők is, 4-en, ill 6-an vannak tesók. Párszor voltak vendégségben ott az ő unokatestvéreik, és a párom szülei elkezdtek gügyögni az ő gyerekeikre és leálltak játszani velük. Ovisok voltak. Az én anyum tuti rájuk kiabált volna, hogy hallgassanak. Pláne a túlórák utan. De ehelyett a párom apukája, aki épp akkor ért haza, leállt velük ökörködni. A párom anyukája meg gyorsan összedobott nekik egy piskótát. Mondhatnék más példákat is, de egy a lényeg: ők felfoghatatlanul gyerekb***zik.

Ez számomra felfoghatatlan. Meg csak úgy, néha ok nélkül megölelik egymást. Eleinte azt hittem, ez csak színjáték. De öt évig ezt csinálni fárasztó lenne, tehát arra következtettem, hogy ők tényleg és valójában is ilyenek.

14/35 anonim ***** válasza:
95%
akkor szimplán te érzelem nélküli családban nőttél fel és ezért te nem tudod elfogadni hogy ők normálisak és ez frusztál téged. Valahol megértem, amikor először találkoztam apóssal felemelte a hangját(örömében) és én reflexből védekező állásba mentem. Nagyon ostobán és kényelmetlenül éreztem magam, épp ezért gyakrabban jártam hozzájuk hogy megszokjam nem minden férfi bánt engem csak az én apám volt ilyen. Neked is el kell fogadnod, hogy anyád viselkedése volt a rossz és apósodék a normálisak.
2016. szept. 16. 13:12
 15/35 A kérdező kommentje:

* kép

Őszintén megvallva az zavar, hogy túlságosan is filmbeli az a szerep, amit a párom szülei leművelnek. Nem tudom felfogni. Volt, hogy elsírtam magam a nagy semmin. Meghatódtam tényleg a legapróbb gesztuson is. Ez nem normális, nem életszerű, hogy a tökéleteset adják. Anyum szerint is színjáték. És lehet az. Vagyis... én már nem tudom mit gondoljak.

2016. szept. 16. 13:14
 16/35 anonim ***** válasza:
elsírtad magad?
2016. szept. 16. 13:15
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
ez anyukád rideg nevelésének az eredménye... Annyira nem mutatott neked semmi érzelmet, hogy már nem tudja az agyad ezt hova tenni.
2016. szept. 16. 13:17
 18/35 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, na ez pont velem is megtörtént. Én elég alacsony vagyok, és eleinte mikor közeledtek felém, én is összehúztam magam. Vagyis hát konkrétabban a fejemre tettem a kezeim, mintegy védve a fejem.
2016. szept. 16. 13:17
 19/35 A kérdező kommentje:
Igen, volt hogy meghatódtam és elpityeredtem. Először azt hittem ez egy film vagy álom. Túl kedvesek, túl jók, túl hihetetlen az egész.
2016. szept. 16. 13:19
 20/35 A kérdező kommentje:
A párom egy burokban nőtt fel és azt hiszi az ő felfogása a normális. Pedig az a gondtalanság veszélyes...
2016. szept. 16. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!