Hogy reagáljak arra, ha az egyetemhez semmilyen támogatást nem kapok a szüleimtől?
ez fájhat, megértjük. De 23 éves vagy. Viseld el, megéri, mert komoly eredménye lesz, ha elvégzed, a lehetőségeid nőni fognak a következő 40 évre nézve. Akkor majd a szüleid is belátják, hogy érdemes volt küzdened, és még büszkék is lesznek rád.
Gyere ide panaszkodni, hogy fáradt vagy. És mindig aludj min. 6 órát, hogy bírjad a terhelést.
Ha valóban annyira durva a beszólogatásuk, akkor ettől kezdve ne mondj nekik semmit! Szó szerint, kerüld a témát, egy idő után már ők lesznek kíváncsiak, hogy mi a helyzet, és majd ők kezdenek kérdezősködni...
Jó amit az 1-es írt, majd mi megdicsérünk itt, hidd el nekünk az semmibe sem kerül! :)))
Másrészt nyiss a gépeden egy jelszóval levédett naplót, és oda írd be mindazt, amit eddig nekik mondtál el, de nem igazán érezted azt, hogy melletted állnának. Kell az, hogy valahol/valakinek elmondd, kiadd magadból...
Sajnalom tenyleg beszelj inkabb barataidal ok jobban megertenek
Magadnak tanulsz ez jo es a legjobb befektetes
Így van, ezt a "kaput" zárd be előttük. Ha csak így tudnak reagálni erre a dologra, akkor ne is említsd nekik, ne panaszkodj nekik miatta. Hiszen csak Neked lesz rosszabb az ő reakciójuk, beszólásaik miatt.
Ha meg egy idő után leesik nekik hogy nem beszélsz a fősuliról, és esetleg megkérdezik, el lehet nekik mondani, hogy "minek mondjak bármit is, mikor csak lehúzó, megalázó megjegyzéseket kapok"
Tudom mit jelent ilyen helyzetben a szülői lelki támogatás hiánya, de fel a fejjel, úgyis magadért csinálod, csak növeli a büszkeségedet a végén.
Nyugi, ugyanebben a cipőben járok, mindössze azért, mert azt tanulom ami érdekel, és nem azt amit ők akarnak. Gimibe állandóan ment a tanultál holnapra? 2 óra tanulás nem hiszem hogy elég! kezdetű mondatok, ha hármast kaptam már a nem volt időd tanulni? akkor nincs számítógép (vagy bármi amit épp csináltam -tv, ez az) most, hogy azt tanulom amit akarok és ami érdekel, ha mondom hogy tanulnom kéne, mert Zh akkor jön, hogy ráérek este, főzni kell mosni kell, ezt kell azt kell (ami igazából ahhoz kell hogy valami látszatfeladatot kapjak, ami igazából 2 mozdulat).
Nekem is rosszul esik, hogy nem vagyok támogatva. Szemtől szembe úgy tesznek mintha elfogadnák a hátam mögött meg tök mást mondanak. Szóval, írj nyugodtan ha megosztanád a történteket :) Suli, munka, munka itthon (főzni, mosni, takarítani, füvet nyírni, szőlő, gyümölcsös ami épp van) mellett 4,75ös átlagot produkáltam. Le volt rendezve egy "jólvannal".
Engem egyébként nem érdekel. Fáj? Igen. De ez van. Én tudom hogy megéri. Ne beszélj nekik róla, hacsak nem kérdezik. Én se szívesen beszélek olyannak olyan témáról, akit nem érdekel, felesleges szájtépés. Keress valakit, aki bíztat és meg van oldva :)
20N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!