Mit választanátok? Az önállóságot vagy az anyagi támogatást?
23 éves vagyok, külön élek a szüleimtől és dolgozom is, de sajnos nagyon keveset keresek, a minimálbérnél alig többet. (Nem azért, mert nem tanultam, csak az én végzettségemmel alig lehet többet keresni sajnos.) A szüleim viszont elég jól állnak, így havi 50 000 forinttal támogatnak, viszont cserébe a legapróbb részletekig beleszólnak az életembe. Ha valamit nem úgy csinálok, ahogy ők szeretnék, akkor éreztetik velem, hogy tartozom nekik. Állandóan hívogatnak, ha nem veszem fel a telefont, be kell számolnom hol voltam, miért nem vettem fel, gyakran bejelentés nélkül beállítanak hozzám, és hasonlók.
Ha megmondanám nekik, hogy ebből elég volt, és nem kérek többet a támogatásukból, akkor viszont sajnos nem tudnék megélni, kifizetni az albit, a rezsit, a kaját, stb. Szóval akkor valószínű arra kényszerülnék, hogy 5 másik emberrel nyomorogjak egy kis lakásba, vagy hazaköltözzek, ami pont az ellentéte lenne a függetlenedésnek. Ördögi kör!
Ti mit tennétek a helyemben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!