Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan segíthetnék az apukámnak?

Hogyan segíthetnék az apukámnak?

Figyelt kérdés
Apum kb az egész életét külföldön dolgozva töltötte tőlünk távol (mindezt úgy hogy anyával imádják egymást és házasok). Jelenleg is külföldön dolgzozik hogy minket (négyen vagyunk tesók) és anyát eltartson. Nemrég meglátogattam őt itt kint , és mivel a lakásbérlés itt nagyon drága , ő egy lepukkant szociális lakásban él és napi 8 órában dolgozik..szerintem enni sem eszik. Amikor megláttam hol él majdnem elbőgtem magamat.. Egyedül egy kis lyukban. Anyukám pedig annyira nem szeretne dolgozni és nem talál munkát. Én mit tehetnék? Ő annyi mindent tett értünk ..a legjobb ember a földön. Arra gondoltam ,hogy elmegyek dolgozni ,és mivel én még otthon lakom hazaadom az összes fizetésem (ami 120.000 ft). Szerintetek ez már elég lenne ahhoz hogy haza jöhessen hozzánk? 20/L
2016. szept. 14. 23:53
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
17%

Arra gondoltál, hogy 20 évesen elmész dolgozni?

Milyen rendi tőled.

A fizetősed meg előre tudod forintra pontosan?

Napi kamu 373626, jelentve moderátoroknak.

2016. szept. 15. 09:28
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg az lenne a jó ha kiköltöznél apádhoz, és ott keresnél munkát. Ketten már bérelhetnétek normálisabb lakást, ha lehet egyik tesó is hozzátok költözhetne tanulni. Akkor már nem dumálhatná anyukád, hogy nincs ideje munkára a gyereknevelés mellett. Baráti körömben is van a Tietek hasonló példa bőven. ahol a nő inkább szülte a gyerekeket sorra, csak hogy ne kelljen dolgoznia soha sem, a férfi meg halálra dolgozza magát, de szerelmes balfácán, akit a nő könnyen irányít. Vagy olyan is, hogy egy csaj elbűvölte férjét, amíg az külföldről küldte neki havonta a kb. havi fél milliót (amit mind el is tapsolt, egy közös gyerek), férje jó ha 3-4 napot volt itthon egy hónapban. Aztán a csaj azonnal kirakta, ahogy a férj az mondta, hogy hazajön, itthon is keres majd 250e nettó körül abból is meg tudnának élni szolidan, vagy jobban is ha a feleség is dolgozni kezd.
2016. szept. 15. 09:32
 13/21 anonim ***** válasza:
Az ilyen nőket szokták imádni (Y)
2016. szept. 15. 10:06
 14/21 anonim ***** válasza:
19%
Az apád le sem tojja te mit akarsz nem tünt fel? Ismerek sok családot ahol az apuka" kiment külföldre ,aztán elszállt az agya a pénztöl. Magasrol tett az otthoni családjára , aztàn természetesen amikor egyedül maradt,sajnáltatja magát hogy ..ahogy olvashattad is egy pár hsz-ban.A valòság az ,hogy apád a pénzel kárpòtolja a törődést nos annyira nem dicséretes. Az hogy anyád nem megy el dolgozni nos az attol függ mekkorák a testvéreid. Nem láttam a korukat. Mindenesetre én ugy látom ebböl a töredékböl amit leírtál hogy inkább olyan 15 éves butuska apuci kislánya vagy , aki észrevette hogy nem elég a pénz hanem apu is kéne, de ha nincs hibáztassuk anyut. Ha csak nem fogyatékos édesapád akkor nem a te dolgod ròla gondoskodni. Sajnállak de lásd be ,hogy egyoldalù ez az apukám majmolása dolog. Nem kell ez. Ha egész életét ledolgozta kint akkor már kacsalábon forgo házatok kéne legyen. Ő meg nem eszik ? Nem lakik normális helyen? Miért nem keresett magának egy másik helyet ennyi év után? Tudod felnőtt ember , elvileg férfi.
2016. szept. 15. 10:17
 15/21 anonim ***** válasza:
59%
14-es nagyon el vagy tévedve. Akiket én ismerek szakmunkásként kint sem keresnek 600-700 ezer nettónál többet, és ebből hazautalnak úgy 400-500 ezret. 100 ezerért ott pedig csak szánalmas lyukakat lehet bérelni, másik 100 ezerből éppen hogy kijön a kaja, tisztálkodás, közlekedés. És otthon meg az asszony elveri az összes hazaküldött pénzt
2016. szept. 15. 10:39
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

14-es vagyok. Konkréten 1-2000 Euròra gondoltam . A családi juttatásokon kívül ,ami esetükben (ha a gyemekek tanulnak) szintén +1000 eurò kéthavonta minimum, de azt hiszem már havonta is kaphatò. Odakint, marajunk Ausztriánál pl.

Ha évek òta kint van, bizony az sok pénz.

Ha csak azt veszed figyelembe hogy egy értelmes családapárol van szò, akkor kellene legyen megtakarítása. Meg kell beszélni hogy hazaküldök # összeget , a többot a számlán hagyom. Nyilvánvalò hogy a legbutábbak küldik haza mindet. Aki pedig tudja hogy az asszony elveri,arra ez főként vonatkozik. Àtengedi az irányítást mert fél hogy elmegy az asszony? Sehogy nem jò. Kompromisszum. Gerinc. Ennyi a megoldás. Aki gyáva hozzá, vessen magára. Aki szolga akar lenni legyen az. Àmen. Aki nem az meg álljon a sarkára.

Ha a gyerekem sírna azon hogy jajj szegény apa nincs mit ennie, hol lakik stb. A pofámrol égne le a bőr, hogy évek alatt ennyit értem el .

2016. szept. 15. 11:30
 17/21 anonim ***** válasza:

Azért a nő szülte a gyerekeket sorra csak ne kelljen dolgozni" elég bunkò hozzáállás. Ugyanis a kint dolgozò apuci nem hülye àm.2 okbol csinál gyereket az asszonynak

1/ hogy még több pénz jöjjön be! Itt ez tipikus példa.

2/ hogy az asszonyt lekösse. Nehogy megcsalja addig míg nincs otthon.

Aztán beérik a sz@rok a család mindennapjaira mert király hím vagyok, és az asszony is sz@rni kezd mindenre.

Elkezdi megvigasztalni, kárpòtolni magát.

Elvállnak. A csávokám játsza az áldpzatot, veregeti saját vállát . Pedig mennyit dolgoztam nem ezt érdemeltem" Az asszony meg keres egy csòrò csáveszt aki ott van vele és na bumm még nem is halnak éhen .

2016. szept. 15. 11:56
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy segíthetnél, hogy ráveszed anyádat, hogy menjen el ő is dolgozni, és ne édesapádról akarjon még egy bőrt lehúzni. Én azért nem vagyok annyira biztos abban, hogy anyád is szereti édesapádat, mert ha tényleg szeretné, akkor nem várná el ezt tőle.
2016. szept. 15. 21:28
 19/21 A kérdező kommentje:
A húgom 4 éves de oviba jár. Amúgy imádják egymást a szüleim , ezért is nehéz hogy nincs itthon apa. Sokat keres de fizetni kell a hitelt..stb.
2016. szept. 16. 09:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Miért de?? Természetes, hogy 4 évesen óvodába jár! Anyukád miért nem dolgozik? Nem válaszoltál az általunk feltett kérdésre! Mi az a munka aminek 3500 forint az órabére??
2016. szept. 16. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!