Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Úgy érzem minden összeomlik...

Úgy érzem minden összeomlik körülöttem. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Apukám nevelt fel egyedül, engem és 3 testvéremet. A testvéreim elköltöztek, egyedül élek apámmal. Mindent megadott nekünk mindig, sosem bántott minket. Sosem ivott, nem bulizott, semmi ilyesmi. De mostanában iszik, pedig egy csomó gyógyszert szed. Annyira megváltozott. Úgy érzem, hogy utálom, miközben azt is érzem, hogy magamat is. Ő volt az egyetlen biztos pont az életemben, de most úgy érzem, hogy nincs senkim. Tudom, hogy már "felnőtt" vagyok (18 éves) de nekem szükségem van rá. Nem tudom mit csináljak. Az iskolában is csak erre tudok gondolni. Már nem bírom ezt. Mit csináljak?
2016. szept. 8. 19:22
 1/3 anonim ***** válasza:

kérd a testvéreid segítségét esetleg. az ivás nagyon szét tud szedni mindent, ez nem egy vicc, amit ellehet felejteni pár hét múlva, lehet, hogy szakember kéne..

18/F

2016. szept. 8. 19:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem elégedett az életével, boldogtalan, nincs értelme. Vissza kell hozni az "élők sorába", de nehéz a megkeseredett embert kimozdítani a helyzetéből, és ez is csak akkor sikerül, ha ő is akarja.
2016. szept. 8. 19:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Van normális társasága, esetleg párkapcsolata? Nem ismersz néhány barátját, rokont, akikkel jól érzi magát?

Nagyon érdekes, ilyen megzuhanás az egyedülálló anyáknál szokott lenni, amikor kirepülnek a gyerekek, és véget ér egy számára nagyon fontos, felelősségteljes dolog, ami hosszú évekig, évtizedekig hajtotta. Ha jól értem, te vagy a legkisebb, és már félig a küszöbön kívül van a te lábad is, igazából nincs már annyira életbevágóan szükség apádra, mint eddig. legalábbis ő így érzi...Akinek belefért az életébe, hogy legyen hobbija, társasága, annál ez nem jellemző, neki érzésem szerint ti voltatok azok, akik kitöltötték az életét, és most magára marad, fölöslegesnek érzi magát. Ebből kellene kirángatni, mert szerintem (de lehet, hogy tévedek) ez a fő oka az ivásnak.

2016. szept. 8. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!