Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők kifizettétek a gyereket...

Szülők kifizettétek a gyereketeknek a tankönyveket? 18/F

Figyelt kérdés
nálunk 13 ezer lesz

2016. szept. 6. 16:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
53%
#20 látom megérkezett a sanyarú sorsú válaszoló.:) Senkit se érdekel a nyomorod, jobban tennéd ha te ásnád el magad, mert nagyon gáz, ahogy itt osztod az észt (még ha lenne is), hangsúlyozom, senkit se érdekel a bánatod.
2016. szept. 6. 19:16
 22/28 anonim ***** válasza:
55%

semmit nem tudsz rólam, szóval csitt.

A tankönyvlistát kiadja az iskola nyár elején, akkor tudni lehet, mennyi lesz, van rá több hónap, hogy összerakják az árát. Nincs az az isten, hogy a középiskolás gyerekem azért dolgoztassam, hogy kifizesse azt, amit nekem kell. Ha a sarokra kéne is kiállnom a pénzért.

2016. szept. 6. 19:25
 23/28 anonim ***** válasza:
8%
Csak annyira vagyok nyomorult,hogy nemcsak egy évi tankönyvet,hanem egy egész iskolát is megvehetnék.Vagy pl.a munkahelyedet csak úgy viccből azért,hogy kirúgjalak!
2016. szept. 6. 19:36
 24/28 anonim ***** válasza:
77%

olyan helyen dolgozok,ahol nagyon sok fiatal diák is van nyaranta. 18 év alattiak. beszélgettem velük és többen mondták,hogy a tankönyvüket nekik kell venni a diákmelós pénzből.

nekem ez nagyon furcsa, szerintem ez a felnőtt szülő dolga lenne,hogy kifizesse, legalább érettségi végéig. a gyerek dolga a tanulás,nem a munka. nyilván ha nyaranta keres egy kis extra pénzt,az ő dolga. de azért ebből ne kelljen már a könyveit is fizetni..

sok felnőtt ember annyira nem tud bánni a pénzzel.és ez mindig a gyereken csattan.

tavasszal szokott kimenni a tájékoztató a következő éves tankönyvekről(árral együtt). ha már tegyük fel májusban elkezd félrerakni a tankönyvre a szülő,mert tudja,hogy egyszerre nem tudja kiperkálni,akkor májusban kezdjen el félrerakni..havi 2-3 ezret félrerakott volna,most nem lenne gond a könyvekkel. nem értem az ilyen minek vállal gyereket.

ha annyira rossz lenne amúgy az anyagi helyzetük,akkor ingyen tankönyves lenne..

2016. szept. 6. 21:01
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Felsőbbévesektől vagy könyvtárból esetleg vehetnél ki, hogyha van, esetleg valaki leadta a könyvtárban az előző évit, egy részét pedig megvehetnétek.
2016. szept. 6. 21:08
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a szülő dolga lenne... Én is rengeteget szégyenkeztem, anyám minden lehetséges segélyt megragadott, közben meg csak lusta volt. Minden munkahelyet otthagyott, akaratgyenge volt, máshol persze nagyon tudta magát sajnáltatni. Ameddig a nagymamám élt, a nagyszüleim mindig kihúzták az adósságból, az neki rendkívül kényelmes volt. Aztán meg csak csúszott lejjebb... Én meg csak szégyenkeztem és szégyenkeztem. Sosem fogom kiheverni. 13 ezer körül van a családi. Nehogy már ennyit egy nyár alatt ne spóroljanak össze. Akarni kell.
2016. szept. 7. 09:16
 27/28 anonim ***** válasza:
93%
Aranygaluska :D Aki a Richter Gedeon multinál van 3 műszakban!Jobb nevet is kitalálhattál volna,ha ilyen nagy vagány vagy!
2016. szept. 7. 18:25
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

Ne sirjatok nalunk 400 eu volt hasznaltan es reszletre fizetjuk egy ev alatt.

A gyerekek mindig besegitenek vesznek ezt azt a hutobe

2016. szept. 7. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!