Szerintetek jogosan haragszom ezért a szüleimre?
Gyerekként azt ehettem, amit akartam és akkor, amikor akartam. Minden nap vették nekem a chipset, csokit, cukorkákat stb, vizet kb. soha nem ittam. Volt, hogy minden héten mentünk a Mekibe, és olyan is hogy hányásig etettek.
Ennek az lett a vége, hogy meghíztam, 10 évesen már az egész testem tele lett striákkal: a belső combjaim, a hasam, a hátam, a melleim. Szégyelltem magam, csúfoltak, a saját anyám is fotyton hangoztatta, hogy milyen kövér vagyok, minden beszélgetésből ezt hozta ki.
Ma már normális a súlyom, 170 cm vagyok és 55 kg, de a striák miatt nem vehetek fel rövidnadrágot, szoknyát, nem mehetek strandra és a fiúk előtt rettegve, gyomorgörccsel vetkőzök le. Minden evés után bűntudatom van, legszívesebben azonnal kihánynék mindent, ha megeszek 2 kocka csokit majdnem sírva fakadok és készülök még 5-10 kg-t fogyni.
Semmire sem mész a haraggal.
Nekem is ilyen gyerekkorom volt, de mióta magadtól eszel sikerült lefogyni, ez jó is. Nekem nem sikerült azóta sem, mégsem a szüleimet hibáztatom, hanem MAGAMAT! :)
Az én anyám is állandóan chipsekkel, csokikkal és vagy meki vagy burger kingbe mentünk kajálni.
Én olyan 10 éves korom óta hiába vette meg, nem ettem meg a chipseket. A mekiben nem ettem hamburgert, meg fagyit. Mivel mindig menüt vett, így megettem a krumplit és annyi. Az sem egészséges de elvoltam vele egész nap. Nem mondom, hogy nem ettem csokit vagy cukrot, mert ettem, de nem az egész zacskóval.
14 éves koromtól már határozottan tudtam nemet mondani. Te miért nem tudtál? Ok 10 évesen még neked is bejött a meki.. de 14-16 évesen?
A striák ellen vannak nagyon jó krémek.
Viszont átestél a ló túloldalára, és mintha evészavarod lenne.
Tudod hányszor látom nap mint nap, hogy veszik a gyereknek az édességet, chipset, csokit? Vagy ott ülnek a mekiben? Nagyon sokszor. Egyszer az egyik kolléganőmet is megkérdeztem, hogy miért vesz ennyi édességet a gyereknek. Tudod mit mondott?
4 éve hallgatom, hogy torka szakadtából ordít. Ha nem venném meg a csokit, az idegeim összeomlanának, és lehet olyat tennék amit egy életre megbánnék. Egyszerűen nincs más megoldás. Mert ugye ha hisztizik nem üthetem meg, mert feljelentenek. Viszont képes addig hisztizni egy csokiért amíg el nem ájul. Na ezért veszem inkább meg.
Nekem már rég nincs kisgyerekem (felnőtt gyerekeim vannak) de ha belegondolok, hogy én is hányszor kapok idegbajt, mert akárhová megyek megint egy hisztiző gyerek ordít, nos ilyenkor meg is értem, ha a szülő inkább elviszi mekibe, mert a gyerek addig sem bömböl.
Félre ne értsd! Nem helyeslem ezt a viselkedést, jó magam nem csináltam ezt. De szerintem az ilyen chips, csoki, mekis dolgok a mai társadalom színvonala.
Olyan mint a tinik között a mobil. 12 éves de iphone vagy valami okostelefon kell, mert ha nem akkor ő már nem is ember mások szemében.
Ilyen lehet a mekis, édességes világ is a kicsiknél. Ha nem viszed el a gyerekedet akkor te gonosz vagy mások szemében. Szomorú nagyon, mert ezek a gyerekek később nem fogják ismerni a normális étkezést.
Szerintem meg felesleges arról vitázni, hogy hisztizett-e a csokiért vagy nem, a szülei igenis elcseszték, mert nem normális ennyi cukros, lisztes, olajos sz@rral tömni a gyereket állandóan. 10 évesen már meghízott, jó isten, ez gyerekbántalmazás, komolyan mondom.
Jogosan haragszol, de el kéne engedni, mert csak emészt téged a harag.
Felismerted az állapotot és túlléptél, lefogytál. A bűntudat érthető, de nem normális. Szerintem beszélj szakemberrel, mert itt lelkileg kell rendbe tenni a dolgokat. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!