Szerintetek jogosan haragszom ezért a szüleimre?
Gyerekként azt ehettem, amit akartam és akkor, amikor akartam. Minden nap vették nekem a chipset, csokit, cukorkákat stb, vizet kb. soha nem ittam. Volt, hogy minden héten mentünk a Mekibe, és olyan is hogy hányásig etettek.
Ennek az lett a vége, hogy meghíztam, 10 évesen már az egész testem tele lett striákkal: a belső combjaim, a hasam, a hátam, a melleim. Szégyelltem magam, csúfoltak, a saját anyám is fotyton hangoztatta, hogy milyen kövér vagyok, minden beszélgetésből ezt hozta ki.
Ma már normális a súlyom, 170 cm vagyok és 55 kg, de a striák miatt nem vehetek fel rövidnadrágot, szoknyát, nem mehetek strandra és a fiúk előtt rettegve, gyomorgörccsel vetkőzök le. Minden evés után bűntudatom van, legszívesebben azonnal kihánynék mindent, ha megeszek 2 kocka csokit majdnem sírva fakadok és készülök még 5-10 kg-t fogyni.
teljesen jogosan vagy kiakadva rájuk, bár ezzel semmire sem mész sajnos :/
amugy a striákra javaslom az aleo vera sprayt ( 70+%-os aleo vera tartalommal) :)
nekem szebb lett tőle
Szia szerintem jogosan haragudhatsz ezért a szüleidre! Enned muszáj de nem mindegy hogy mit! Ne egyél kenyeret és a lisztes dolgokat hagyd ki az étrendedből! Helyette egyél pufi rizset meg ilyesmiket. Tészta rizslisztből is van és kukoricábol is. Kezdj ezekkel majd fokozatosan szoktasd le magad minden tésztáról. Hagyd ki a tejet, aludttejet, kefírt! Ezzel csak ártasz magadnak és savat gyártasz vele. Kerüld a cukrot ahol lehet! Lényegében ennyi. Marad a hús, abból sokat ehetsz mert nem hízlaló, a mirelit zöldség pirítva mennyei ezenkívül egyél sokat nyersen ettől tuti nem hízol. Gyümölcsöt is ehetsz sokat hiszen kell a vitamin. Az étcsokinak (minimális cukor tartalmú) pedig kimondottan jó hatása van, persze mértékkel. Fontos az hogy fokozatosan állj át erre az életmódra ne rögtön hiszen ez még szokatlan a szervezetednek! Sportolj és ne próbálj fogyókúrázni mert tönkreteszed magad! Pl: menj biciklizni, funi, végezz felülést stb. De ezt is csak fokozatosan! A lényeg a türelem! Így viszonylag jó alakod lesz és egészséges is leszel. Ne akarj fogyni, mert most pont jó a súlyod talán egy kicsit kevés is. Próbálj örülni annak hogy sikerült lefogynod és mindig csak ara gondolj hogy ha így élsz soha nem leszel kövér. Ne sajnálj magadtól 1-2 kocka csokit nem egy tábláról van szó! Ennyit igazán megengedhetsz magadnak! Néha nem árt egy kis édesség sem, vagy bármilyen más kissé egészségtelen dolog mondjuk 2-3 hetente, ez felgyorsítja az anyagcserédet.
A szüleid viszont lehet hogy csak jót akartak és tudatlanok voltak. Ebben az esetben nem feltétlenül ők a hibásak csak tudatlanok. Te biztos nem voltál hibás hiszen egy gyereknek még nincs belátási képessége. Ez nem várható el.
Remélem tudtam segíteni és megfogadod a tanácsomat!
12/L
" Mi nem voltunk ott, nem hallhattuk, hogyan kérted a chipszet, hogyan visitoztál, ha nem kaptál"
Nehogy már a farok csóválja a kutyát :)
Igen, jogosan haragszol emiatt, viszont most már nem kéne fogynod az 55 kilódból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!