Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogosan haragszom...

Szerintetek jogosan haragszom ezért a szüleimre?

Figyelt kérdés

Gyerekként azt ehettem, amit akartam és akkor, amikor akartam. Minden nap vették nekem a chipset, csokit, cukorkákat stb, vizet kb. soha nem ittam. Volt, hogy minden héten mentünk a Mekibe, és olyan is hogy hányásig etettek.

Ennek az lett a vége, hogy meghíztam, 10 évesen már az egész testem tele lett striákkal: a belső combjaim, a hasam, a hátam, a melleim. Szégyelltem magam, csúfoltak, a saját anyám is fotyton hangoztatta, hogy milyen kövér vagyok, minden beszélgetésből ezt hozta ki.

Ma már normális a súlyom, 170 cm vagyok és 55 kg, de a striák miatt nem vehetek fel rövidnadrágot, szoknyát, nem mehetek strandra és a fiúk előtt rettegve, gyomorgörccsel vetkőzök le. Minden evés után bűntudatom van, legszívesebben azonnal kihánynék mindent, ha megeszek 2 kocka csokit majdnem sírva fakadok és készülök még 5-10 kg-t fogyni.

2016. szept. 5. 21:10
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Anyámat bántja, hogy lefogytam, most is etetne, zavarja, hogy kevesebb kg lettem nála.
2016. szept. 5. 21:13
 2/21 anonim ***** válasza:
44%
Ebből nekem az jön le hogy anyud féltékeny rád. Ő jobban szeretne kinézni és igen jogosan haragszol rájuk hiszen akkor még gyerek voltál nem tudtad hogy ez mivel fog járni. Szerintem már egyáltalán nem kell tovább fogynod. Ez így tökéletes.
2016. szept. 5. 21:25
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
Nehogy mar 45-50 kg akarj lenni 170 cm-rel.
2016. szept. 5. 21:27
 4/21 Bok Globule ***** válasza:
42%
A haraggal mire mégy? Őszintén.
2016. szept. 5. 21:36
 5/21 anonim ***** válasza:
59%

teljesen jogosan vagy kiakadva rájuk, bár ezzel semmire sem mész sajnos :/

amugy a striákra javaslom az aleo vera sprayt ( 70+%-os aleo vera tartalommal) :)

nekem szebb lett tőle

2016. szept. 5. 21:39
 6/21 anonim ***** válasza:
41%
Hát, ez a te beállításod a történtekről. Mi nem voltunk ott, nem hallhattuk, hogyan kérted a chipszet, hogyan visitoztál, ha nem kaptál csokit és hogyan verted magad a földbe hisztérikusan, ha nem kaptál cukorkát. Szóval könnyebb másokat hibáztatni, mint magunkkal őszintén szembenézni.
2016. szept. 5. 21:43
 7/21 anonim ***** válasza:
14%

Szia szerintem jogosan haragudhatsz ezért a szüleidre! Enned muszáj de nem mindegy hogy mit! Ne egyél kenyeret és a lisztes dolgokat hagyd ki az étrendedből! Helyette egyél pufi rizset meg ilyesmiket. Tészta rizslisztből is van és kukoricábol is. Kezdj ezekkel majd fokozatosan szoktasd le magad minden tésztáról. Hagyd ki a tejet, aludttejet, kefírt! Ezzel csak ártasz magadnak és savat gyártasz vele. Kerüld a cukrot ahol lehet! Lényegében ennyi. Marad a hús, abból sokat ehetsz mert nem hízlaló, a mirelit zöldség pirítva mennyei ezenkívül egyél sokat nyersen ettől tuti nem hízol. Gyümölcsöt is ehetsz sokat hiszen kell a vitamin. Az étcsokinak (minimális cukor tartalmú) pedig kimondottan jó hatása van, persze mértékkel. Fontos az hogy fokozatosan állj át erre az életmódra ne rögtön hiszen ez még szokatlan a szervezetednek! Sportolj és ne próbálj fogyókúrázni mert tönkreteszed magad! Pl: menj biciklizni, funi, végezz felülést stb. De ezt is csak fokozatosan! A lényeg a türelem! Így viszonylag jó alakod lesz és egészséges is leszel. Ne akarj fogyni, mert most pont jó a súlyod talán egy kicsit kevés is. Próbálj örülni annak hogy sikerült lefogynod és mindig csak ara gondolj hogy ha így élsz soha nem leszel kövér. Ne sajnálj magadtól 1-2 kocka csokit nem egy tábláról van szó! Ennyit igazán megengedhetsz magadnak! Néha nem árt egy kis édesség sem, vagy bármilyen más kissé egészségtelen dolog mondjuk 2-3 hetente, ez felgyorsítja az anyagcserédet.

A szüleid viszont lehet hogy csak jót akartak és tudatlanok voltak. Ebben az esetben nem feltétlenül ők a hibásak csak tudatlanok. Te biztos nem voltál hibás hiszen egy gyereknek még nincs belátási képessége. Ez nem várható el.

Remélem tudtam segíteni és megfogadod a tanácsomat!

12/L

2016. szept. 5. 21:47
 8/21 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó, persze, ez is egy lehetőség, ugyanakkor simán lehet, hogy kérés nélkül vették ezeket a szülei. Én gyerekként sem és most sem rajongok annyira az édességekért, chipsért, ilyesmikért, valahogy a gyümölcsöket mindig is jobban szerettem, mégis vették folyamatosan, most is mindig van itthon, és ha anya délután úgy jött elém a suliba, hogy szia hoztam neked csokit/kakaós csigát/chipset, nem mondtam azt sosem, hogy anya nem kérem. Mondjuk nekem nem lett ilyen problémán, de simán van olyan, hogy nem a gyerek kéri külön :)
2016. szept. 5. 21:49
 9/21 anonim ***** válasza:
80%

" Mi nem voltunk ott, nem hallhattuk, hogyan kérted a chipszet, hogyan visitoztál, ha nem kaptál"

Nehogy már a farok csóválja a kutyát :)

Igen, jogosan haragszol emiatt, viszont most már nem kéne fogynod az 55 kilódból.

2016. szept. 5. 21:52
 10/21 anonim ***** válasza:
57%
A haragod abszolút jogos, szerintem meg kellene beszélned ezt a dolgot vele, hogy benned ezzel kárt tett, meg minden, és akkor talán jobban értene.
2016. szept. 5. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!