Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza, hogy nem...

Kinek van igaza, hogy nem adtam oda a laptopot?

Figyelt kérdés
Nos, vagyok én, 23N és van öcsém, aki 20. Én dolgozok, havi nettó kb. 175, tesóm végzett az iskolával és jelentkezett egyetemre. Nekem van egy laptopom, amit én vettem. Öcsém itthon volt 4 hónapig, szó szerint szinte el sem ment itthonról. Anyám meg fel volt háborodva,hogy nem adtam öcsémnek a laptopot,hanem azt mondtam, elmehetett volna dolgozni és lett volna neki laptopra való, akár kettőre is. Persze, én voltam a rossz. Szerintetek most tényleg én vagyok a gonosz? Az volt a válasz a munkára, hogy de ő tanul. 6 év alatt a gimiben plusz a szakmában könyvet a kezében senki nem látott,anyám sem,de ő tanul. Szóval neki elég órán figyelni, az a szerencsés típus. Most egyetem mellett sem hajlandó elmenni dolgozni, anyám szintén érvel: mert ő most tanul.
2016. aug. 26. 12:42
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Műszaki egyetemre megy. De értitek, én vagyok a rossz mindenki szemében, mert ő hogy is dolgozna, dehogy is, hát ő tanul, de 4 hónapig itthon ült, egy fűszálat nem tett keresztbe.

2016. aug. 26. 14:02
 12/20 anonim ***** válasza:

Annyit engedtem volna neki, hogy amikor nem vagyok otthon, akkor használhatja.

Amióta a gyakorit olvasom, még hálásabb vagyok a sorsnak, amiért egyke vagyok, egyszerűen elképesztőnek érzem, ahogy a szülők kivételeznek az egyik gyerekkel a másik kárára, és persze mindig a sz.rházi gyerek a kiskedvenc. Érthetetlen.

2016. aug. 26. 14:06
 13/20 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, nem akarok rosszat senkinek, de ami sok, az sok. Anyám mindig mondja,hogy de nekem van pénzem, neki nincs. És ez az én hibám? Míg egyetemre jár, mindent anyám finanszíroz neki, még a gyerek tartást is átutalja neki, amt nekem nem utalt át sose. A családi laptopot neki adta, amit itthon használnak, amit egyébként nekem sosem adott oda. Kivételezés, én már megszoktam,de az igazságtalansággal nehéz megbírkózni.
2016. aug. 26. 14:28
 14/20 kovpet ***** válasza:
45%
Mire kell neki? 20-30 ezerért lehet venni működő laptopot, PC-t meg még olcsóbban. Miért pont a te laptopod kell neki?
2016. aug. 26. 15:56
 15/20 A kérdező kommentje:
Ezt anyám találta ki. Azért, mert neki nincs pénze venni. Én meg erre azt mertem mondani, hogy el lehetett volna menni dolgozni.
2016. aug. 26. 15:59
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem igazad van.

azt a laptopot te vetted,te kerested meg az árát.

ha az öcsédnek kell,akkor miért nem ment el dolgozni a nyáron? nem mondom,hogy diákmelóval aztán de jól lehet keresni,de ha csak egy hónapot is dolgozott volna,a szüleid biztos kipótolták volna pár ezererrel,hogyha ezen múlt volna a laptop kérdés.

amúgy bírom ezt,hogy sokan azt hiszik,hogy egyetemen létszükséglet a laptop. én mérnöknek tanulok és egyszer sem volt hátrányom abból,hogy nem tudok laptopot vinni az egyetemre.

akik hozzák rendszeresen,azok azért,hogy órán játszanak meg facebookozzanak az előadóban. komolyan nem kell .

mondjuk valamilyen komolyabb infós szakon biztos előny ha van. de a legtöbb szakon nem kell. nem is várhatják el..

szóval nem értem miért kell neki.

anyukád meg rendes,hogy más faszával veri a csalánt. ha szerinte ennyire jár a tesódnak a laptop,akkor vegyen neki ő.. ne tőled várja el,hogy egy hónapig azért dolgozz,hogy neki legyen..

2016. aug. 26. 18:20
 17/20 anonim ***** válasza:

látom a tesód is műszakira megy.

az a nagy helyzet,hogy vannak asztali gépek az infós órákon.

más egyébre nem kell laptop..végzősként mondom. asztali gépen is lehet gyakorolni az órai feladatokat..

2016. aug. 26. 18:21
 18/20 anonim ***** válasza:
15%
20-30 ezres laptop jó, ha 4-5 hónapig működik...
2016. aug. 26. 19:21
 19/20 kovpet ***** válasza:
50%

# 18: Ne magyarázd már meg légy szíves... vagyis de. Magyarázd el ezt a fél családomnak, akiknek ilyen gépet vettem és hónapok-évek óta megelégedettséggel használják. Igaz, nem végeselem-modellekre vagy CAD szoftverek futtatására, de a mindennapos dolgaikra igen.

Azért is volt az első kérdésem az, ami, hogy jó-e neki ez a teljesítmény. Nyilván van, akinek nem jó, mert kevés. De az se más cuccát használja, hanem vegyen magának.

2016. aug. 26. 20:45
 20/20 anonim ***** válasza:

én nem infó szakra jártam de levelezősként azért qr-va jó jött.

minden szhart e-mailban kértek és küldtek.asztli géppel megoldhatatlan lett volna.

de én melóbol vettem, 1évvel később kezdtem a fősulit.és az egy évben pedig kerestem,hoy szüleimnek ne kelljen rá a szükségesnél többet költeni.

Bár hozzá teszem eléggé kőfejű vagyok :(

nálam nem működött volna a tanulás+meló. probáltam és majdnem mindent buktam...

2016. aug. 26. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!