Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, anyukámmal ketten élünk egy lakásban. Rólam azt kell tudni hogy pár éve nem zavart a rendetlenség meg a kosz, ha vki végigment a lakáson fekete lett a talpa. Ma már ez nagyon is zavar. Én takarítok mindent de így is nagy a retek mert nem bírok mindent egyedül. 120 m2-n élünk. Anyukám 56 éves és azt mondja hogy ő nem fog kitakarítani semmit, se porszívózni se semmit (persze ezt már évek óta keményen tartja) de ha nem makulátlan tisztaságú valami a ház egyik pontján akkor én vagyok lusta disznó. Elmondása szerint azért nem takarít mert ő már túl öreg ehhez, és olvasta a neten hogy ez csak is kizárólag az én feladatom lenne. És már tizenhárom évesen is régen nekem kellett volna csinálnom

#család #lakás #szülő #Jahésvanegymacskánk
2016. aug. 26. 12:02
 1/6 anonim ***** válasza:
neked van igazad.
2016. aug. 26. 12:06
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
Neked van igazad. Alapvetően anyukád feladata lenne, az jogosan lenne elvárható, hogy te is besegíts, de az nem, hogy te vagy kijelölve felelős személyként. Az oroszlánrészét neki kellene csinálnia. átérzem a helyzeted, anyám is hasonlóan gondolkodott. Mi lánygyerekek takarítottunk ő meg végigtrappolt utcai cipővel a frissen felmosott, még nedves padlón, mondván, h ő fáradt, most jött haza, milyen alapon csesztetjük őt a felnőttet, h húzza le a cipőjét...
2016. aug. 26. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:
33%

Ugyan miért lenne az anyja feladata? Csak ő lakik a lakásban? És miért neki kéne az oroszlánrészt csinálni, pláne szünidőben?

Ketten laknak benne, a kérdező már rég nem óvodás, a feladat tehát kétfelé oszlik, egyenlő arányban, amennyiben a többi házimunkát is ugyanígy osztják el. Szünidőben pedig nyugodtan vállalhat többet is a kedves kérdező, gondolom, főzni, bevásárolni, mosni az anyja szokott, munka UTÁN. Le ne törjön már a dereka a heti egy-két porszívózástól, és a napi felmosástól, mert a végén még meg is sajnálom...

Amúgy:

"Elmondása szerint azért nem takarít mert ő már túl öreg ehhez, és olvasta a neten hogy ez csak is kizárólag az én feladatom lenne. És már tizenhárom évesen is régen nekem kellett volna csinálnom"

Ebből látszik, hogy ez egyértelműen kamu kérdés. Szerencsére lassan véget ér a szünet.

2016. aug. 26. 12:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindkettőtök feladata.
2016. aug. 26. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem halsz bele, ha hetente egyszer kiporszívózol és felmosol, havonta egyszer meg port törölsz. Ennyi elég, néha el is mosogathatsz, de anyád ne higgye már azt, hogy rabszolgát tart. Nem rád kéne mindent hárítani.
2016. aug. 26. 15:08
 6/6 anonim ***** válasza:
51%
Miért, mit hárít rá a takarításon kívül, uttsó? Vagy nálatok heti egy porszívózásból, felmosásból, meg havi egy portörlésből áll az összes házimunka? :D
2016. aug. 26. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!