Anya-lánya vita. Szerintetek kinek van igaza?
Most érettségizek, a szóbelik még hátra vannak. Anyukám azt mondta, hogy a hétvégén nem találkozhatok a barátommal, hanem tanuljak. Ezzel nekem semmi gondom nincs, tényleg van mit készülnöm. Viszont tudom, hogy a dolog mögött az áll, hogy valójában majd egész hétvégén anyukámnak kell segítenem, ahogy az mindig is lenni szokott. Nem vagyok ingyenélő, rendesen kiveszem a részem a házimunkából így is, sőt az ételeket magamnak készítem a saját pénzemből, illetve néha csinálok sütit a családomnak szintén a saját költségemre. Sajnos ennél többre nem futja a diákmunkával megkeresett pénzemből, de azt hiszem, így is több, mint amit a legtöbb gimis anyagilag tenni tud.
Anyukám persze teljesen fel van háborodva, de nem érzem, hogy igaza lenne, mert az egészet ő kezdte azzal, hogy tanuljak három napig folyamatosan és ne találkozzak a barátommal. Azt hiszem, ezzel a kijelentésével maga után vonta, hogy akkor a házimunka alól is felmentést kapok, egy bizonyos értelemben. (Természetesen a szokásos kötelező dolgaimat így is megcsinálnám, de nem akarok egész délelőtt a konyhában szobrozni és lesni minden óhaját, percenként kérdezgetni, hogy mit csináljak még.)
Mielőtt azzal jönnétek, hogy költözzek el, szólok, hogy megfordult már a fejemben, de anyukám nem engedi.
Nos, mit gondoltok? Nyilván máshol is előfordulnak ilyenek, ki mit tesz ezekben a helyzetekben?
Nekem az a vélemènyem hogy ennyi idősen ha otthon laksz, nagyon nem normális felállás az hogy a saját pénzedből élj teljes mértékben
Azért a szüleid hogy segítsenek tégeg
Nem azt mondom hogy minden dolgot a feneked alá tegyenek de azért az ételt had ne keljen a saját számládra megvenni mert ez felháborító
Főleg úgy ha utána még ugráltat is, nem azért szült hogy később a cselédje legyél
Sajnállak tényleg :( és sajnos nem tudom mit tehetnél ebben a helyzetben
Egyetlen kiútnak az egyetemet látom kolesszal, csak nyilván az is nagy költség és nem tudom egyáltalán segítenének e
Próbálj jobban kiállni az igazadért, de ne úgy hogy kiabáltok hanem megkéred hogy üljetek le és beszéljétek meg a dolgokat
Ha normális anyukád, az észérvek biztosan hatni fognak rá :)
Az biztos hogy hétvégén tanulj, és ne ny*ld ki a popóját anyukádnak
Szerintem is igazad van.
Az más kérdés, hogyha anyukád egész hétvégén b...ogat, hogy segíts neki, akkor hogyan tudsz a tanulásra koncentrálni.
Nekem ahhoz mindig nyugalom és békesség kellett otthon.
Tök egyszerű... otthonmaradsz tanulni, ha anyád pattog, hogy nem segítesz, megmondhatod neki, hogy de anya te mondtad: tanulnom kell.
Vagy elmèsz tanulni könyvtárba, parkba, szèp idő van, ki lehet feküdni.
Mi anno a strandon tanultunk együtt osztálytátsakkal, kikérdeztük egymást stb...
menj el otthonról akár egy közeli parkba . és tanulj ott.
és ahogy végeztél az érettségivel próbálj külön költözni.akár a barátoddal. ha suli közben is dolgoztál,akkor a diákszövetkezeted biztosan fog tudni segíteni komolyabb munkába is. akik évközben is dolgoznak azokkal jófejek szoktak lenni.
anyukád tényleg önző. ezek alapján egyértlemű hogy leszarja az érettségidet.
az meg tényleg nevetséges,hogy még gimnazista vagy de a saját pénzedből kell kaját csinálnod magadnak..egyébként törvény is kimondja,hogy kötelesek eltartani az első papírod megszerzéséig.(kivétel ha érdemtelen vagy rá). azaz jogilag is kifogásolható,hogy mindenféle végzettség nélkül suli mellett ezt elvárják,hogy magadnak álld a kaját..de szerinetm erkölcsileg is gázos..ha valaki gyereket vállal az egy több évtizedes projekt. nem szabadna így hozzálláni mint neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!