Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya-lánya vita. Szerintetek...

Anya-lánya vita. Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Most érettségizek, a szóbelik még hátra vannak. Anyukám azt mondta, hogy a hétvégén nem találkozhatok a barátommal, hanem tanuljak. Ezzel nekem semmi gondom nincs, tényleg van mit készülnöm. Viszont tudom, hogy a dolog mögött az áll, hogy valójában majd egész hétvégén anyukámnak kell segítenem, ahogy az mindig is lenni szokott. Nem vagyok ingyenélő, rendesen kiveszem a részem a házimunkából így is, sőt az ételeket magamnak készítem a saját pénzemből, illetve néha csinálok sütit a családomnak szintén a saját költségemre. Sajnos ennél többre nem futja a diákmunkával megkeresett pénzemből, de azt hiszem, így is több, mint amit a legtöbb gimis anyagilag tenni tud.

Anyukám persze teljesen fel van háborodva, de nem érzem, hogy igaza lenne, mert az egészet ő kezdte azzal, hogy tanuljak három napig folyamatosan és ne találkozzak a barátommal. Azt hiszem, ezzel a kijelentésével maga után vonta, hogy akkor a házimunka alól is felmentést kapok, egy bizonyos értelemben. (Természetesen a szokásos kötelező dolgaimat így is megcsinálnám, de nem akarok egész délelőtt a konyhában szobrozni és lesni minden óhaját, percenként kérdezgetni, hogy mit csináljak még.)

Mielőtt azzal jönnétek, hogy költözzek el, szólok, hogy megfordult már a fejemben, de anyukám nem engedi.

Nos, mit gondoltok? Nyilván máshol is előfordulnak ilyenek, ki mit tesz ezekben a helyzetekben?

2016. jún. 17. 09:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
67%
A lepontozók szerintem a felháborodott szülők vagy idősebb egyének akiknek nem tettszik hogy igazat adtok a kérdezőnek miszerint ne ugráltassa anyuka meg stb. és szerintem is nektek van igazatok. Egy szülő ne azért szülje már meg a gyerekét hogy kislányom csináld ezt kislányom csináld azt meg menj el dolgozni vegyed a kajádat stb. Aztán meg le van ordítva a feje hogy miért lett 3-as a vizsga. A gyereket szeretni kell és foglalkozni vele akkor is ha már felnőtt. Persze nem azt értem hogy legyen elkényesztetett meg stb.
2016. jún. 19. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!