Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, egyetemre járok nehéz szakra, sikerült minden vizsgám, most júliusban dolgozom, napi 8 órát... Otthon apámék viszont mindig számomkérik, hogy miért nem dolgozok otthon, nem főzök, takarítok stb...

Hazaérek délután hulla fáradtan és szeretnék este kicsit találkozni a barátaimmal pihenésképp.. Amire azt mondják, hogy ne menjek mert nem segítek semmit itthon.

Én csak pihenni szeretnék egy kicsit.. egyetem meg most a munka is lefáraszt. De már van hogy inkább ki se mozdulok otthonról, nehogy az legyen, hogy sose vagyok otthon..

2016. júl. 5. 17:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Nyár van, gondolom nyári szünet van az egyetemen is. Akkor jelenleg te most csak napi 8 órát dolgozol. Majd szeptembertől mész újra egyetemre nem?

Nos ha így van akkor végül is annyi időd van mint a szüleidnek akik szintén napi 8 órát dolgoznak, majd hazamennem, főznek, mosnak, takarítanak. Ők is pihennének. Sokkal kevesebb időbe telne a napi takarítás ha te is kivennéd a részed belőle.

2016. júl. 5. 17:22
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Mindkettőtöknek igaza van.

Egyrészt teljesen érthető, hogy szeretnél pihenni és szórakozni menni munka után, másrészt viszont a szüleid is szeretnének egy kicsit kevesebb házimunkát, legalább akkor, amikor otthon vagy.

Őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy amikor egyetemisták lesznek a gyerekeim, nyári szünetben, ha dolgoznak, még a házimunkával cseszegessem őket, de hát mindenkinek más az értékrendje... Engem apám mindig azért basztatott, hogy nincsenek meglocsolva a növények, képes volt akár éjszaka felkelteni emiatt.

2016. júl. 5. 17:22
 3/12 anonim ***** válasza:
9%
A sajátt szobádat kitakaríthatod, a közös helyiségeket felváltva. Főzni pedig, ha szeretsz (én étterem párti vagyok), akkor miért kellene főznüöd rájuk? A saját kajádat intézd el, vagy rendelsz vagy étterem vagy főzöl magadra.
2016. júl. 5. 17:28
 4/12 anonim ***** válasza:
63%

Végülis mind a kettőtöknek szerintem. Mondjuk napi 8 óra melóval még jól jártál. Vannak akik 12 óráznak napi szinten vagy még többet dolgoznak. Az egy teljesen átlagos, mondhatni normális munkaidő és más is fáradt meló után nem csak te.

Valószínűleg ez a dolgozós időszak is új neked, meg minden és amiatt is vagy fáradt. Ha eltelik egy kis idő és megszokod akkor könnyebb lesz.

Én pl levelezős vagyok(szintén nehéz szak) és mellette havi 120 órában dolgozom(a főállásom lett levéve ilyen részidősre) és az első félév maga volt a pokol. A második már alapból könnyebb volt, de a vizsgák se voltak nehezek. Mondjuk így első évről is van amiket jövőre újra fel kell venni, de az most nem ide tartozik. Plusz én utazok oda-vissza 400 km-t az iskola miatt.

Én azt szoktam csinálni, ha hazamegyek munka után szorgalmi időszakban, akkor 1 vagy 2 dolgot megcsinálok minden nap, vagy egy napot rászánok és akkor mindent. Kis kikapcsolódásképp elmosogatok vagy felporszívózok este 6-tól meg tanulok. Korábban úgyse tudnék. Egyedül a vizsgaidőszak az, amikor mindent hanyagolok, illetve a legszükségesebbeket csinálom meg és csak tanulok meg valami pihenetőt csinálok.

Valami köztes állapotot muszáj vagy kitalálni. Azt nem írtad, hogy valójában miben segítesz otthon, de én úgy érzem, hogy semmiben, mert akkor írtad volna. Az ilyen esetekre szoktam azt mondani, hogy hadd szokja a paraszt a szántást. Ha most nem bírod/szoksz hozzá a gyűrődéshez, később még nehezebb lesz.

2016. júl. 5. 17:34
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

Jó azért nem kéne ilyen szigorúnak lennetek a kérdezővel. 19 évesen a legtöbben a nyári szünet alatt otthon verik a farkukat nem 8 órába dolgoznak. Fiatal vagy szerintem megérdemelnéd, hogy hétköznap munka után találkozz a bárataiddal. A szüleid túl szigorúak veled, ezek a legszebb éveid bőven beérhetnék azzal, hogy ellentétben a legtöbb hasonló korúval te dolgozol. Ehhez képest ők azt mondják ne menj sehova szórakozni.

Gondolom akik leírták sorba, hogy ez jogos elvárás mindannyian dolgoztak 18 éves koruktól kezdve és amint hazaértek délután 5-kor a munkából egyik kezükkel a lecsót kavargatták másikkal meg a konyhapultot pucolták tisztára.

2016. júl. 5. 18:15
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem igazuk van, hogy segíthetnél otthon. Nem tudom, mit várnak el pontosan. Nyilván valahogy úgy kéne, hogy legyen szabadidőd is. Gondolom, nem kell minden nap végigtakarítani a lakást, meg nem neked kéne mindent csinálni, csak besegíteni.
2016. júl. 5. 18:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodt szívvel kivehetnéd egy kicsit a részed a dolgokból. Most gondolj bele, elmész mondjuk reggel 8tól 16ig dolgozni, mondjuk segíts be otthon 1 órát, aztán azt csinálsz, amit akarsz. Nem a levegőbe beszélek, én 19 évesen reggel 7től 15ig dolgoztam egy helyen, aztán kocsi, másik helyen meg 15:30tól 21:30ig, hétvégén meg egész nap 6tól 21:30ig, 0 szabadnappal, és nem haltam bele, de lett egy csomó zsetonom következő évre. Most ha minden nap csak elmosogatsz meg felporszívózol, abba nem halsz bele.
2016. júl. 5. 19:19
 8/12 anonim ***** válasza:
én is végig dolgoztam minden nyaramat egyetem mellett (később közben is), általában augusztus közepéig, majd onnan volt egy két hetes pihenőm. Amíg otthon voltam mindent megcsináltam, persze ffiként nem háztartást vezettem, de takarítást, kerti munkát, mindent amit kértek. Azt írod, hogy most JÚLIUSBAN (kezdted?) dolgozol, ergo kb 2 napja.. Ennyi idő után se neked se anyádéknak nem kellene szerintem nyavajogni, egy gyakori kérdést pedig tuti nem kellene megérnie..
2016. júl. 5. 20:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Legalább gyakorolsz. 10 év múlva elmész reggel dolgozni, délután rohansz a gyerekért, elmentek bevásárolni, hazamentek, főzöl, mosol, takarítasz, gyereket nevelsz, apukát teszel boldoggá, és akkor még magadra nem volt időd. Ilyen ez a felnőtt élet.
2016. júl. 6. 08:46
 10/12 anonim ***** válasza:
51%
# 9, nem ez a horror élet. Szerencsére vannak olyanok akik tudnak élni és nem csak létezni.
2016. júl. 6. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!