Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza, hogy nem...

Kinek van igaza, hogy nem adtam oda a laptopot?

Figyelt kérdés
Nos, vagyok én, 23N és van öcsém, aki 20. Én dolgozok, havi nettó kb. 175, tesóm végzett az iskolával és jelentkezett egyetemre. Nekem van egy laptopom, amit én vettem. Öcsém itthon volt 4 hónapig, szó szerint szinte el sem ment itthonról. Anyám meg fel volt háborodva,hogy nem adtam öcsémnek a laptopot,hanem azt mondtam, elmehetett volna dolgozni és lett volna neki laptopra való, akár kettőre is. Persze, én voltam a rossz. Szerintetek most tényleg én vagyok a gonosz? Az volt a válasz a munkára, hogy de ő tanul. 6 év alatt a gimiben plusz a szakmában könyvet a kezében senki nem látott,anyám sem,de ő tanul. Szóval neki elég órán figyelni, az a szerencsés típus. Most egyetem mellett sem hajlandó elmenni dolgozni, anyám szintén érvel: mert ő most tanul.
2016. aug. 26. 12:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
45%
Kölcsönbe még adhattad volna, hogy használja, amikor neked éppen nincs szükséged rá (nem ismerem a viszonyaidat). Viszont örökbe még jó, hogy nem adod oda, miért adnád?
2016. aug. 26. 12:45
 2/20 A kérdező kommentje:
Neki úgy kellett volna, hogy végig az egyetemre, tehát kb. 3 évig, vagy tovább.
2016. aug. 26. 12:50
 3/20 anonim ***** válasza:
19%

Kölcsön nyilván a jelleme ellenére is odaadtam volna a testvéremnek a gépet, ha én pl. dolgozom és nincs rá szükségem. örökbe nem, de pl. felajánlottam volna, hogy ha szeretne venni egyet és elkezd diákmunkázni, akkor pl. az első fizetése után megelőlegezem neki a hiányzó részt és mondjuk 2-3 részletben adja meg.

De ez én vagyok

2016. aug. 26. 12:51
 4/20 anonim ***** válasza:
89%
Laptopot évekig kölcsön? Vicceltek, a legtöbb laptop egy éven belül elavul, 3 év "kölcsön", gyakorlatilag örökbe oda van adva :D
2016. aug. 26. 12:56
 5/20 A kérdező kommentje:
De nem akar menni dolgozni, leírtam. Szerintem az mindent elmond,hogy 4 hónapig itthon ült és mástól várja. De ez meg én vagyok.
2016. aug. 26. 12:56
 6/20 anonim ***** válasza:
68%
Én se adtam volna neki. Nálunk eleve alap, hogy nyáron diákmunkáznak egy hónapot a srácok, ha valamire gyűjtenek, többet is, és beszállnak a nagyobb értékű cuccokba. Nem azért, mert nem tudom megvenni, hanem azért, hogy jobban a sajátjuknak érezzék és megbecsüljék, a könnyen jött dolgoknak nincs akkora értéke egy tini szemében. A tesód is elmehetett volna melózni, te meg, ha jó fej akarsz lenni, adsz bele még pénzt, és van neki is. Ha nem tette meg, nyilván nem olyan fontos ez a számára.
2016. aug. 26. 12:59
 7/20 anonim ***** válasza:
78%

Én tervezek venni az öcsémnek egy laptopot, de nálunk teljesen más a helyzet. A tesóm még középiskolás, most nyáron egy étteremben dolgozott. A fizetése egy részét hazaadta, mert sajnos ahol laknak, nem igazán van munka, minimálbérért dolgoznak a szüleink és jól jön, hogy az öcsém beszáll. A maradékot erre teszi félre.

Én egyetem mellett dolgozom, ami év közben a saját költségeimet fedezi, de most nyáron sikerült plusz pénzt gyűjtenem, és megbeszéltem öcsémmel, hogy megveszem neki, úgy vagyok vele, hogy inkább vegyen magának ruhákat, könyveket, vagy menjen szórakozni. Szerencsére jól keresek, még így is marad megtakarításom, és nem akar a tesóm drága gépet venni (már ki van nézve :) ). Tényleg keményen dolgozott, megérdemli, hogy a spórolt pénzét elkölthesse arra, amire szeretné.

A lényeg, hogy az öcsémben van akarat. Ha azt látom, hogy nem tesz semmit azért, hogy megvegye magának, csak követelőzik, biztos, hogy nem ajánlom fel neki.

21/L

2016. aug. 26. 13:11
 8/20 anonim ***** válasza:
75%

Mi a tesómmal nem nagyon osztozkodtunk,laptopon.

Mind2önk vettünk magunknak egyetem és meló mellett.

Nyugodtan leugathatod a tesód és anyukádat is.

Neked van igazad.

Max annyi és akkor jófej vagy ha melózik akkor előlegezel neki,amit részletekben vissza ad.

2016. aug. 26. 13:14
 9/20 anonim ***** válasza:
73%

Semmilyen jogon nem kérheti el azt, amit te vettél magadnak, a saját keresetedből.

Ő is felnőtt ember, ne mástól várja a sültgalambot, ha dolgozni nem hajlandó.

Minden igényét benyújthatja anyád felé, ugyanis ő az, aki vállalta, hogy felneveli, eltartja, és még támogatja is abban, hogy nem kell dolgoznia. Gondolom ezt abból a megfontolásból, hogy ő mindent meg tud neki venni. Hát akkor tessék!!

Egyébként nem egy embert ismerek, akik csak azért mentek továbbtanulni, mert addig sem kell dolgozniuk. Van, aki 7 év alatt kínlódta magát végig egy tanárképzőn, és egy szalmaszálat nem tett addig keresztbe, mert "ő tanul". Gondolom, azt azért tudjátok, hogy milyen eredményekkel tanul öcséd, nehogy meglepetés legyen, hogy ha futamidőn túl sem végez...

Illetve olyan ember is ismerek párat, akik főállás mellett végeztek el főiskolát vagy egyetemet (volt akit a cége küldött, és természetesen fizették is), és remek eredménnyel zártak.

Nyáron mit tanul?

2016. aug. 26. 13:23
 10/20 anonim ***** válasza:
38%
Neked van igazad. Ennyi idősen már teljesen munkaidőben dolgoztam és mellette levelezőn tanultam. Nem kifogás a munka ellen a tanulás, hacsak nem az orvosira készül de nyáron akkor is lett volna ideje bőven dolgozni.
2016. aug. 26. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!