19 éves vagyok, de a szüleim nagyon fognak. Nem beteges az már?
Pár napja találkoztam a barátommal egy órára és úgy kéretőztem el a szüleimtől, hogy "egy óra múlva jövök". Erre azonban azt a választ kaptam, hogy mielőtt elmegyek, csináljam meg ezt meg azt (házimunka), ami azért időbe telt. Aztán elmentem és 70 perc múlva értem haza. A szüleim nagyon leszidtak, hogy hogy mertem késni . Én ezt nem tartom jogosnak, hiszen ő miattuk nem tudtam időben elindulni. És amúgy is, 10 perc késésen nem kellene így fennakadni, 19 éves vagyok és semmi dolgom nem volt, sehova nem kellett sietni utána.
Nem értem, hogy miért csinálják ezt velem, mielőtt lett barátom, nem jártam el sehova és szerintem most inkább örülniük kellene.
Mit gondoltok erről?
kérdező:
nézz a válaszok mélyére, ne csak felszínesen. Benne van mindegyikben a válasz. Nagykorú vagy, nyilván nem az a tanács, hogy sz*rd le a szüleidet, hanem az, hogy a saját életedet kell élned. Ezt értesd meg velük, te ismered őket, hogy hogyan kell ezt megtenned. Az oké, hogy féltenek, én már elmúltam 30, de anyámék még mindig féltenek (ha tudja, hogy motorozok a közelben, és mentőt hall, elkapja a szívgörcs, :D) ez "normális". De meg kell érteniük, hogy neked is van életed. Ennyi a lényeg.
És tényleg ne felületesen nézd a válaszokat, mindig nézz a mélyére (és ne csak a válaszoknak, hanem mindennek az életben) és megtalálod benne azt ami kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!