19 éves vagyok, de a szüleim nagyon fognak. Nem beteges az már?
Pár napja találkoztam a barátommal egy órára és úgy kéretőztem el a szüleimtől, hogy "egy óra múlva jövök". Erre azonban azt a választ kaptam, hogy mielőtt elmegyek, csináljam meg ezt meg azt (házimunka), ami azért időbe telt. Aztán elmentem és 70 perc múlva értem haza. A szüleim nagyon leszidtak, hogy hogy mertem késni . Én ezt nem tartom jogosnak, hiszen ő miattuk nem tudtam időben elindulni. És amúgy is, 10 perc késésen nem kellene így fennakadni, 19 éves vagyok és semmi dolgom nem volt, sehova nem kellett sietni utána.
Nem értem, hogy miért csinálják ezt velem, mielőtt lett barátom, nem jártam el sehova és szerintem most inkább örülniük kellene.
Mit gondoltok erről?
az otthoni dolgokból vegye ki a részét, és nem marad ideje másra
én nem tudom te milyen életet éltél/élsz hogy ez a 2 együtt jár. Én a saját szobámat kamaszként főként egyedül takarítottam anyumnak besegítettem ebben, abban, el is várta. De mellette tök sokat lógtunk kint, akkor még nem volt netes korszak, bicajoztunk, kiültünk egy játszóra beszélgetni stb. És ha tanulni kellett akkor meg tanultam. Nem tudom egyesek, jóhogy nem már burokba tartják szegény szegény tiezenéveseket, mert nekik de rossz. Időbeosztás kérdése, és jut mindenre idő. Nem kéne ennyire túlozni ezzel a témával kapcsolatban. Ő is abban a lakásban lakik, ugyan már talán tegyen keresztbe 2 fűszálat. Egy család ezért család, segítünk egymásnak.
akkor most álljon meg a menet.
Túl sokra én se vittem, mindezzel a cuccal taxis voltam, most irodista vagyok, de készülök vissza taxisnak. Az más kérdés, hogy azért, mert szeretem csinálni. És igen, nem fogom a gyerekemtől elvárni, hogy tanulja ki a belét, mert nem garancia arra, hogy utána jó lesz. De ha azt csinálja, amit szeret, amiben jó, na abban van perspektíva. csak egy példa, ha megtanul gitározni,és tehetséges, szereti, akkor csinálja azt, akár a suli rovására is, mert abból is meg tud majd élni. de mondhattam volna bármi mást is. Az iskola nem nevel az életre, csak lexikális tudást ad, amivel max egy TV-s vetélkedőn kereshetsz sokat. az igazi iskola, tanár az az élet, és bármilyen furcsa, az utca.
CV teljesen elfogadott rovidites mindenhol legalab is az en szakmamban.
Nem szakmadban dolgozol ? Szomoru akkor minek tanultal.
En szakmamban dolgozom es munka mellett vegeztem nem szuleimen eloskodve hanem 3 muszak mellett ill kesobb a mastert hetvegi munka mellett
Undorito ? szerinted.
Van gyerekem hanyatt fogsz esni 5 gyerekunk van ebbol ketto nevelt es harom sajat.
3 lakik otthon ketto mar felnott.
Minden gyerek nalunk diakmunkazik 14 eves koratol onszantabol mert igy neveltuk.
Es a nagyok tovabbtanultak es mindig volt munkajuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!