Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy a gyermek...

Miért van az, hogy a gyermek szavára sosem figyelnek oda a szülők?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és egy viszonylag normális családban nőttem fel. Csak hogy minden tiszta legyen a családomról, az anyámat jobban szeretem (pedig ő is ilyen velem, ha mondok neki valami fontos dolgot pl.: az egészséges táplálkozásról és életről tényekkel és tudományos válaszokkal és tapasztalattal alátámasztva, akkor sem veszi tényként a dolgokat csak mert én mondtam.) Egyébként igen néha egy kicsit naiv vagyok, de nem annyira, hogy mindent elhiggyek. Csak mondjuk kb annyira, hogy nem feltétlen gondolok rossz dolgokat egy emberről vagy bármi dologról az első látásra. Én még hiszek abban, hogy talán az emberiség még meg menekülhet a pusztulástól (bár ez inkább remény) igazából amilyen bolondok az emberek és amíg a kormány elhallgat mindent, addig ez nem fog bekövetkezni. Igen én hiszek olyan dolgokban, mint a lélek, a szellemek, és az UFOk. De minden videót meg képet azért nem hiszek el természetesen. Most kezdek arra irányulni, hogy egészségesen éjek minden káros szertől, amitől csak lehet eltávolítva élni. De ők ezt nem értik meg. Az apám l*szarja. Igazából tök h*lye, mert még azt se tudja, hogy hol van az epe meg a vese. Állandóan jön a tudományos maszlagaival, miközben azt se tudja, hogy mire próbálom őt rávilágítani, de én feleslegesen magyarázok nekik, mert nekem, mint gyereknek nem lehet igazam, én nem vagyok beavatva a fontos dolgokba sem, és csodálkoznak, hogy nem tudok ezekről semmit. Mondta ma nekem anyám, hogy jó dolog, hogy én ilyen dolgokat nézek utána, mert én legalább tudom, de mikor azt próbálom neki elmagyarázni, hogy művel velünk az élelmiszeripar amikről olvasok meg hallok, akkor jön az, hogy hagyjuk már, akkor ne egyél semmit sem, mert mindenben van valami rossz. Igen van sok dologban rossz és én ezeket el akarom kerülni. akkor miért én vagyok a naiv h*lye gyerek aki próbál egészségesen élni és felnyitni a családja szemét? Mondtam nekik, hogy szereltessünk be vízszűrő szerkezet a csapokba, mert a csapvíz nem teljesen tiszta és vegyszer mentes (vas íze van). Erre apám elkezdi, hogy minek? te úgy is ásványvizet iszol.. De b*sszus.. azzal fürdünk, mosakszunk, abból iszunk, főzünk. Attól, hogy felfőzik főzéskor a vizet, attól még a vegyszer benne van. Főleg ha pl. pörköltet vagy levest főz. Azt még le se szűrjük, mint pl. a tésztát. Na hagyjuk ezt. A testvéremnek és a többi családtagnak szintén nem beszélhetek semmi világ komoly dolgokról, amit fel kéne már fogni az embereknek, mert én vagyok a legkisebb gyerek, mert én csak 17 vagyok, mert én h*lye vagyok, mert sosem voltam ötös tanuló meg hasonlók, egyébként sosem buktam meg vagy ilyenek, csak kisebb koromban kicsit tovább kellett magyarázni dolgokat, mint másoknak. És emiatt én vagyok a nehéz felfogású, naiv, kisgyerek akit le kell sz*rni nagy ívben. Néha tényleg úgy kezel az apám is, mint valami szerencsétlent, aki semmire sem képes, elkezd nekem gügyögni mint egy kétéves gyereknek.. De egyébként inkább ő olyan. Mindig a hasa az első.. És ez nálam nem csak kamaszodás.. Az apámat tényleg egyre jobban utálom, főleg a múltkori után, mikor olyat csinált, hogy napokig féltem és rettegtem otthon miatta a sok kiabálás meg fenyegetőzése miatt. Pedig egyáltalán nem én voltam a hibás. Csak rám fogta, mert rám a legkönnyebb.. Az ilyen nem való szülőnek.. Azt kívánom bárcsak anya végre venné a bátorságát és elválna tőle, mivel elakarna, csak hát az apám még a házból sem lenne hajlandó elhúzni. pedig anyám nevén van a lakás, és gondolom ha magától nem menne el akkor már csak a bíróság jön. Komolyan minden csak a pénz körül forog.. azért nem menne el, mert nincs hova mennie.. szánalmas.. felnőtt ember keressen megoldást. Van két lába és két karja, meg nagy hasa ami az első meg a hülyeségei. kezdjen azokkal valamit. És képtelen vagyok vele jó pofizni meg meg lenni nyugton valamennyire, csak hogy ne legyen kiabálás. Miért kell nekem ezeket eltűrni? Hogy a családom semmibe vesz? Igen nem vagyok 18 éves sem 20 sem 30, nincs annyi tapasztalatom, de még így is olyan dolgokról tudok amikről ők sosem fognak tudni és ha akarnám sem mondhatnám el, mert senki nem hinne nekem. Pedig jó lenne ha tisztában lennének ők is meg az emberiség is néhány dologról. De hát mikor legutóbb mondtam valamit, akkor le voltam üvöltve. Egy idegbeteg. Most is csak kiabál meg vergődik hangosan, mert a mosogatóba dőlt egy edény.. komolyan erről tudnák mesélni.. de inkább hagyjuk. Bocsi, hogy egy regényt írtam és ha van pár hiba a szövegben. Azok akik ócsárolni akarnak a világ nézetem miatt, azok kíméljenek meg maguktól. Köszönöm előre is. :)
2016. aug. 21. 17:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj kedves kérdező, de én sem vennélek túl komolyan. A nézeteiddel semmi problémám, én is mint minden kamasz túlestem ezen a mindent jobban tudok- meg tudnám változtatni a világot korszakon. Majd kinövöd te is mindenki ha ráébredsz a realitásokra.
2016. aug. 21. 17:59
 2/11 anonim ***** válasza:
53%
Mint mindenki. Bocsánat, így akartam írni.
2016. aug. 21. 18:02
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Egy év múlva nagykorú leszel, elkoltozol és úgy éled az életedet, ahogy akarod.
2016. aug. 21. 18:04
 4/11 anonim ***** válasza:
29%
Az földönkívüliek már itt vannak. Mit nem lehet ezen megérteni. Ne foglalkozz velük.
2016. aug. 21. 18:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! a világ nem azért olyan amilyen mert a felnőttek mind butábbak nálad, hanem gyakorlati okok miatt. Ha per pillanat lehetne jobban csinálni, úgy csinálnák.

Gyakorlati okok alatt például azt értem hogy lenne jobb "tisztább" technológia valamire, de olyan irreálisan drága, hogy kivitelezhetetlen lenne használni hétköznapi szinten, mert a magunkfajta egyszerű emberek nem tudnák megfizetni az eredményt.

2016. aug. 21. 19:16
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Jézusom, hát az biztos, hogy maszlagból aztán nálad nincs hiány. :)

Ne haragudj, de nem vagy még egy 17 éves értelmi szintjén sem a "nézeteiddel".

Megértem a szüleidet - én sem vennélek komolyan.

Ha 12 éves lennél, azt mondanám, milyen aranyos, kisgyereked gondolkodásmódod van. 17 évesen?? Gáz...

2016. aug. 21. 19:58
 7/11 anonim ***** válasza:
*kisgyerekes
2016. aug. 21. 19:59
 8/11 A kérdező kommentje:
Úram isten könyörgöm... Nem nem vagyok az a lázadó típus, igen lehet kicsit naiv vagyok, és kötve hiszem, hogy a nutellában van genny, mert ez hülyeség.. Egyébként meg annak aki azt írta, hogy megérti az apámat, annak üzenem, hogy az én apám egy idegroncs, aki verte a falat és fenyegetőzött anyámmal meg velem is csak azért, mert nem látott egy focimeccset. Olyan mint egy rossz gyerek.. Mikor nem olyan csokit kapott a tesómtól amit szeretett, akkor lehordta mindennek és üvöltözött vele. Akkor szerinted ez normális? Hát nem.. Gondolj bele abba, hogy milyen így felnőni, állandó kiabálás mellett... Egyêbként 17 éves szinten vagyok még ha ezt nem lehet megérteni. Én egy csendes szótfogadó gyerek voltam mindig, nem járok bulizni sem bár ezek a dolgok valójában semmit sem jelentenek, mert nem ettől lesz felnőtt az ember.. Tisztában vagyok, hogy nehéz megélni, azzal viszont ti nem vagytok tisztában, hogy ez minek része. Tisztelet a kivételnek. Az összes kommentből egy ember volt itt normális.. Többet vártam az emberektől. Tessék hozzám lehet még vágni valamit hajrá! Én csak egy kamasz vagyok, aki sokat netezik és a szüleinél él. Lehet, hogy nem vagyok túl okos, hogy nincs élet tapasztalatom és igen eltudom képzelni, hogy milyen a kétkezű nehéz munka, mivel cukrász vagyok és dolgoztam egy ideig. Még ha csak tanuló ként egy cukrászdában, de gondolom, hogy milyen nehéz lehet dupla műszakban dolgozni kemény fizikai munkában. Am szerintem aki értelmezte és felfogta a szöveget amit kiírtam, annak eljutott az agyáig az, hogy nem hiszek el minden maszlagot az interneten, csak azt, aminek látom valamicske értelmét és vannak hiteles magyarázatai. Ja és világosan felhívtam a figyelmet arra, hogy nem vagyok kíváncsi más világnézetére.. Mint pl. Az ufo téma. Amihez visszatérve jó naivak vagytok, hogy nem tudjátok felfogni, hogy nem lehetünk egyedül egy r*hadt nagy univerzumban. Arról nem is beszélve, hogy mennyi szemtanú és nyílvános beszédek vannak kihírdetve az interneten. Igen az interneten.. És? Akkor már csak hülyeség lehet. Jó hogy nem azt mondjátok, hogy a politikusok szent nagyemberek, akik mindent megtesznek értünk. És ti ezt el is hiszitek.. Tisztelet a kivételnek.. Egyébként üzenem, hogy nem fogok egy könnyen megváltozni, mert aki ismer, az tudja, hogy én nem az a típus vagyok, akit beleget etetni és aki egy egykönnyen kiábrándúl valamiből. Köszönöm a megértésetek ti nagyon tökéletesen érett felfogású, mindenben tisztában lévő emberek. Bocsi, ha valakinek belegázoltam az életrendjébe.
2016. aug. 22. 14:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Elég érdekes ezt így olvasni.

Az én fiam hasonló beállítottságú, mint te, de ő még csak 12 éves.

Nekem úgy tűnik, hogy te túl erősen próbálsz ragaszkodni a nézeteidhez, és megpróbálod megváltoztatni a szüleid. Meg kell értened, hogy ők felnőtt emberek. Úgy élnek, ahogy akarnak. Úgy vélekednek a dolgokról, ahogy akarnak.

Lehet, hogy csökönyös vagy, és lehet hogy ez többet árt a családi békének, mint a csapvíz.

Az más kérdés, hogy az apád természete olyan, amilyen. Ezzel nem igazán tudsz mit kezdeni. Lassan felnősz, ha nem bírod a légkört, költözz el.

A másik dolog pedig, az ívóvíz szennyezettségről és az élelmiszerek vegyi anyagainak mennyiségéről, ez egy olyan téma, amiről még a szakértők is vitatkoznak. Te sem tudod bizonyítani, hogy a csapviz mennyire káros, pontosan milyen összetételű és mekkora mennyiségű szennyeződésekkel van tele. Ezt elméletileg a vizszolgáltatónak tudnia kell, de ha akarsz, egy vödör vízzel battyogj be egy laborba, megmérik neked (nem ingyen, természetesen).

Amit pedig az élelmiszerekről mondanak, az vagy igaz, vagy nem. Éveken keresztül ment a showder, hogy a zsír így meg úgy, aztán rájöttek, hogy nem is a zsírral van a legnagyobb baj. Vagy mostanában, a vörös húsok rákkeltő hatása. Most akkor elhiggyük, ne higgyük, ki tudja, mi az igazság?

Nameg az E-számok, amivel ugyancsak divat riogatni a népet. Nem találsz olyan embert a földön, aki el tudná mondani neked, hogy bizonyos E-számok egyértelműen károsak, míg mások nem, mert erről is nagyon megoszlanak a vélemények.

Ha bio élelmiszert akarsz enni, akkor vegyél azt. De szerintem a szüleidet ne nyaggasd ezzel.

2016. aug. 22. 16:00
 10/11 anonim ***** válasza:
60%

Gratulálok, hogy töröltetted a válaszomat, amiben azt javasoltam, hogy ne csak te várj el megértést és figyelmet, hanem te is adj másoknak.

Eddig nem voltam rólad rossz véleménnyel, csak egy álmodozó kamasznak gondoltalak, aki azért a nagy hévben hajlandó megállni és kicsit figyelni. De ezek szerint nagyot tévedtem.

2016. aug. 22. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!