Miért van az, hogy a gyermek szavára sosem figyelnek oda a szülők?
Kedves kérdező! a világ nem azért olyan amilyen mert a felnőttek mind butábbak nálad, hanem gyakorlati okok miatt. Ha per pillanat lehetne jobban csinálni, úgy csinálnák.
Gyakorlati okok alatt például azt értem hogy lenne jobb "tisztább" technológia valamire, de olyan irreálisan drága, hogy kivitelezhetetlen lenne használni hétköznapi szinten, mert a magunkfajta egyszerű emberek nem tudnák megfizetni az eredményt.
Jézusom, hát az biztos, hogy maszlagból aztán nálad nincs hiány. :)
Ne haragudj, de nem vagy még egy 17 éves értelmi szintjén sem a "nézeteiddel".
Megértem a szüleidet - én sem vennélek komolyan.
Ha 12 éves lennél, azt mondanám, milyen aranyos, kisgyereked gondolkodásmódod van. 17 évesen?? Gáz...
Elég érdekes ezt így olvasni.
Az én fiam hasonló beállítottságú, mint te, de ő még csak 12 éves.
Nekem úgy tűnik, hogy te túl erősen próbálsz ragaszkodni a nézeteidhez, és megpróbálod megváltoztatni a szüleid. Meg kell értened, hogy ők felnőtt emberek. Úgy élnek, ahogy akarnak. Úgy vélekednek a dolgokról, ahogy akarnak.
Lehet, hogy csökönyös vagy, és lehet hogy ez többet árt a családi békének, mint a csapvíz.
Az más kérdés, hogy az apád természete olyan, amilyen. Ezzel nem igazán tudsz mit kezdeni. Lassan felnősz, ha nem bírod a légkört, költözz el.
A másik dolog pedig, az ívóvíz szennyezettségről és az élelmiszerek vegyi anyagainak mennyiségéről, ez egy olyan téma, amiről még a szakértők is vitatkoznak. Te sem tudod bizonyítani, hogy a csapviz mennyire káros, pontosan milyen összetételű és mekkora mennyiségű szennyeződésekkel van tele. Ezt elméletileg a vizszolgáltatónak tudnia kell, de ha akarsz, egy vödör vízzel battyogj be egy laborba, megmérik neked (nem ingyen, természetesen).
Amit pedig az élelmiszerekről mondanak, az vagy igaz, vagy nem. Éveken keresztül ment a showder, hogy a zsír így meg úgy, aztán rájöttek, hogy nem is a zsírral van a legnagyobb baj. Vagy mostanában, a vörös húsok rákkeltő hatása. Most akkor elhiggyük, ne higgyük, ki tudja, mi az igazság?
Nameg az E-számok, amivel ugyancsak divat riogatni a népet. Nem találsz olyan embert a földön, aki el tudná mondani neked, hogy bizonyos E-számok egyértelműen károsak, míg mások nem, mert erről is nagyon megoszlanak a vélemények.
Ha bio élelmiszert akarsz enni, akkor vegyél azt. De szerintem a szüleidet ne nyaggasd ezzel.
Gratulálok, hogy töröltetted a válaszomat, amiben azt javasoltam, hogy ne csak te várj el megértést és figyelmet, hanem te is adj másoknak.
Eddig nem voltam rólad rossz véleménnyel, csak egy álmodozó kamasznak gondoltalak, aki azért a nagy hévben hajlandó megállni és kicsit figyelni. De ezek szerint nagyot tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!