Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi jár a szülők fejében,...

Mi jár a szülők fejében, mikor ilyeneket elleneznek? (példák lenn)

Figyelt kérdés

Olvastam itt a napokban pár kérdést, olyanokat, hogy "anya nem engedi a borotvát", " hogyan vegyem rá a szüleim, hogy engedjék a kontaktlencsét", "miért nem vehetek szempillaspirált 17 évesen".

Nem vagyok szülő, de nekem anyukám maga vett epilátort, együtt vásároltunk sminket és elmagyarázta, miből mennyi a normális, hogy "ha egyszer majd kell akkor tudd". A komtaktlencsére váltásnak ő örült a legjobban, mert sportoltam (röpiztem), és viszonylag gyakran törtem el a szemüvegem önhibámon kívül.

Tehát az érdekelne, milyen nevelési célzattal tiltják ezeket a dolgokat? Tényleg érdekel a másik oldal, nem kötözködni akarok.

2016. aug. 20. 22:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
27%
Emlékszem amikor 12-13 évesek voltunk, lenézték azt, aki még nem borotválta magát, és ezért borotválta mindenki, nem azért mert annyira zavarta volna a szőr.
2016. aug. 21. 07:53
 12/17 anonim ***** válasza:
35%

az én szüleim is ilyenek voltak. falun nőttek fel, eléggé konzervatív környezetben.

és felnőttként is mindig fontosabb volt nekik gyerekkoromban,hogy a szomszéd mint gondol, mint hogy a saját gyereküknek jó legyen.

pl 18-19 évesen sem alhatott itt a barátom(Akivel több éve jártam akkor), mert hát mit gondolnak majd a szomszédok meg a rokonok, ha kiderül.

és kb minden témában ez jött elő.. úgyhogy lehet ez van a háttérben.

viszont a kontaktlencsés dolgot meg tudom érteni, sajnos eléggé drága. ha az ember szeme nem romlik,akkor egy 20-30 ezer forintos szemüveget évekig tud használni. míg ha kontaklencsét használ,akkor kell egy szemüveg+ mellé a lencse és a vizsgálatok,illesztés stb. akár évi 50-100 ezerrel is többe fájhat,hogyha az ember kontaktlencsét használ. szóval tényleg drága, úgyhogy ezt még meg tudom érteni

2016. aug. 21. 07:55
 13/17 anonim ***** válasza:
10%

A komtaktlencsére váltásnak ő örült a legjobban, mert sportoltam (röpiztem), és viszonylag gyakran törtem el a szemüvegem önhibámon kívül.

Leírod, milyen hűdeüberjófej szüleid vannak. Hát nem, épeszű szülő maga cserélte volna le a balesetveszélyes szemüveged...

2016. aug. 21. 08:30
 14/17 anonim ***** válasza:
38%

Legtöbbször semmi ném jár a fejükben,csak az,hogy jaj a Marika mit fog mondani!

Vidéki emberek,akik szédülnek a betonon. Sajna nekem is ilyen szüleim voltak. Húgom azért nem jár strandra,mert anyám képtelen volt neki annyi iránymutatást adni,hogy a kutyaszőrt,ami a bikiniből kilóg,azt le kéne borotválni!

Mondjuk anyám a mai napig dezodort sem használ, hát folinoman szólva is gyomorforgató szaga van!

2016. aug. 21. 08:43
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

Én sem tudom, hogy sok szülő miért van ellene ezeknek a dolgoknak. Ha az én anyukám ilyen lenne, nem is tudom mit csinálnék, valószínűleg nagyon rosszul érezném magam. 11 éves voltam, amikor gyantázni kezdtem (borotvát nem használok egyáltalán, néha krémet), mert látszott a szőr, mivel nekem fekete erősebb szőröm van. Ha valakinek tényleg nem látszik, akkor felesleges, de ha látszok a gyereknek, akkor a mai világban miért ne szedhetné le? Engem borzalmasan zavar(t), ha ki van nőve a lábamon/hónaljamon a szőr és akkor olyan kellemetlen rövidnadrágban menni meg mondjuk felemelni a kezemet. A szemöldökömet 13 évesen kezdtem szedetni kozmetikussal, azóta nagyon meg vagyok vele elégedve hiszen a szemöldök "keretet ad az arcnak". Így sokkal szebb és ápoltabb, mert nekem az is egyenes és vastag volt.

A kontaktlencsét apám is kifogásolja, de anyukám engedi, nemsokára nekem is lesz. A szemüveggel nagyon sok problémám volt. A kontaktlencse (persze típustól függően) nem sokkal drágább, mint a szemüveg. Lehet hogy a szemüveg drágább is ha az ember vesz egy drágább fajtát (40,50 ezertől felfelé), aztán még lencsetípust választ meg kicsereli a lencséket, mert a legtöbb kamasznak romlik a szeme (ahogy nekem is). Ez talán lehet pénz kérdése is, de apukám azért ellenzi, mert szerinte káros és értelmetlen, ezt persze úgy mondja hogy kb semmit sem tud a kontaktlencséről csak hallota hogy van olyan.

Egy szempillaspirál, főleg 17 évesen nem tudom, hogy miért nem megengedhető. Rengeteg lány sminkeli magát tiniként is (12-13 évesen is), akkor egy 17 évesnek, aki majdnem felnőtt, miért ne lehetne megengedni? Ez nem hinném, hogy pénz kérdése mert kaphatók olcsó szempillaspirálok, amik jók. Ezek 1000 forint alatt vannak. Talán azért nem engedi az anyuka, mert ő maga sem sminkel és akkor azt hiszi, hogy a lányának sem kell. Én anyukám sem sminkel nagyon, apám sem rajong a sminkért szerinte hülyeség, de szinte észre sem veszik hogy van rajtam, anyát meg már nem érdekli, én veszem a pénzemből és mindig megdicsér pl. egy szép tusvonalat.

2016. aug. 21. 10:46
 16/17 anonim ***** válasza:
27%
Az hogy jött ki, hogy a kontaktlencse nem sokkal drágább, mint a szemüveg? Vegyük mondjuk a PureVisiont, abból van a havi lencse, ami 30 napig bent lehet éjjel nappal, így nem kell tároló folyadék. Ez most 6890, 3 pár lencsere. Ha lencsés van, kell hogy legyen egy szemuveged, anélkül nem megy. A legolcsobb - egy hónapja sincs hogy néztem a Vision expresszeben- 23e. Ha olcsó a keret, akkor a lencse drága, ha drága a keret, akkor kapsz kedvezményt a lencsere, a lényeg, hogy 23 alatt nem jön ki. Tehát egy évre összesen minimum 27560 lencsere, plusz 23 szemüvegre. Valóban, végül is csak dupla annyi, mint a szemüveg. ...
2016. aug. 21. 10:53
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszolat :)

A szemuvegrol annyot, hogy termedzetesen mikor eltort, vettek ujat, ami mondjuk evi 2 szemuveggel szamolva is 40 E jo magyar forint. A havi lencse pedig kb. 4000, tarto 500, folyadek 2000 korul, de 90 napig eleg. Mivel mar nem romlik a szemem 16 eves korom ota, es csak otthon hordok szemuveget, ugyanazt hasznalom tobb eve, ha kiszamolod, olcsobb, mint mindig ujat venni, mert eltortem az elozot.

2016. aug. 21. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!