Hogy álljak anyámhoz, ha ilyeneket mondd nekem?
Hol van apád?
Anyád miért dolgozik állandóan - netán csak így tudtok megélni?
Mennyi idös vagy?
Ignoráld az apróbb bántásait, ellenben ha akadna valami jó tette, szava feléd akkor azt értékeld. Akár kissé túlzottan is, csak ne feltűnően. Ha durván megbánt azt tedd szóvá, de tiszteletteljesen és röviden, ne bonyolódj hosszas veszekedésekbe. Magyarul azt mond, hogy neked ez kellemetlen és ne azt hogy te köcsög vagy. Ez utóbbiakkal csak rontasz a helyzeten.
Mutasd ki, hogy szereted, vagy legalább tegyél úgy. Dicsérd meg, ha találsz rá okot. Például ha főzött valami kaját, mond hogy finom, kivéve ha pocsék. Ha van valami alkalom (születésnap, névnap, karácsony, stb) ajándékozd meg. Ha te főzöl mindig kínáld meg őt is. Ha elmulasztott egy fontosabb eseményt amire vártad volna ne szólj érte, de egy következőnél mond ha szívesen várod.
Ha valótlanságot állít, és van rá bizonyítékod, mutass rá. Én mérlegelném, hogy bocsánatot kérjek olyanért ami nem az én hibám. Néha-néha oké, ha ezzel helyreáll a béke, de rendszeresen nem jó. A béke nem áll helyre csupán újra és újra azt mondod igen ez az én hibám.
A stratégia lényege, hogy minél több jót kapjon tőled, főleg ha jól viszonyul hozzád. És semmit ha negatívan, ha mégis visszaszólsz neki azt véletlenül se bántásként értékelje, hanem a saját tévedésének.
Attól tartok legjobb esetben is csak elviselhetőbb lesz az anyukád, amíg el nem költözöl tőle(feltételezem nála laksz), ha ez megtörtént újragondolhatod a kapcsolatod vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!