Mi jár a szülők fejében, mikor ilyeneket elleneznek? (példák lenn)
Olvastam itt a napokban pár kérdést, olyanokat, hogy "anya nem engedi a borotvát", " hogyan vegyem rá a szüleim, hogy engedjék a kontaktlencsét", "miért nem vehetek szempillaspirált 17 évesen".
Nem vagyok szülő, de nekem anyukám maga vett epilátort, együtt vásároltunk sminket és elmagyarázta, miből mennyi a normális, hogy "ha egyszer majd kell akkor tudd". A komtaktlencsére váltásnak ő örült a legjobban, mert sportoltam (röpiztem), és viszonylag gyakran törtem el a szemüvegem önhibámon kívül.
Tehát az érdekelne, milyen nevelési célzattal tiltják ezeket a dolgokat? Tényleg érdekel a másik oldal, nem kötözködni akarok.
a borotvát sokan azért tiltják, mert szerintük felesleges, ők nem értik meg, hogy ma már egy 12-13 éves lánynak is lehet gáz, kényelmetlen, ha szőrős a lába, hónalja.. -.-
de amugy szerintem is hülyeség az ilyen gondolkodás :D
Mert nem tudnak haladni a korral vagy nem érdekli, hogy a gyerek mit szeretne vagy mit fognak szólni a szomszédok vagy csak tirpákok.
Szülő vagyok, de ezeket az embereket én sem értem és nem is akarom megérteni.
Én se tudom megérteni az ilyen szülőket. Ma már tök természetes hogy egy 12-13 éves kislány borotvált használ vagy szempillaspirált. A kontaktlencsét még úgy ahogy értem is, nem egy olcsó dolog, de pl. az én szüleim örültek amikor mondtam hogy lencsét szeretnék mert folyton eltört a szüvegem.
Szerintem nem tudják megérteni azt, hogy ma már mások a "társadalmi elvárások".
15/L
Itt nem fognak neked ilyen szülők válaszolni. Erre a szintre ők nem "süllyednek le".
Amúgy ez nem nevelés a részükről, hanem szimpla uralkodási vágy. Általában sikertelenek a magánéletben, munkahelyen utolsó senkik, a gyereken meg megbosszuljak. Ezek azok a szülők, akiknek az is baj,ha van sapka, az is ha nincs. Ha meg az okot kérdezed, "mert én azt mondtam" a válasz.
6-ossal egyet értek, az én anyàm is ilyen volt. Sajnálom azokat a gyerekeket, akiknek ilyen szülei vannak.
23N
"anya nem engedi a borotvát"
Pár napja a 12 éves lányom kitalalta, hogy ő le akarja borotvalni a lábát. Egy szem szőr nincs rajta, még nagyítóval nézve se. Tényleg engednem kellene neki?
" hogyan vegyem rá a szüleim, hogy engedjék a kontaktlencsét"
Ez lehet pénz kérdés is. A lencse nem olcsó. Ezen kívül megfelelő higiénia nélkül használni nagyon veszélyes is. Plusz nekem anno szemész mondta, hogy 16-18 éves kor alatt ő nem ajánlja, mert szemüveggel jobban korigalhato akor még látás. Én 18 éves korom óta használok, a gyerekemnek is akkor "engedném ", ha szüksége lenne rá -ha orvos javasolna korábban, akkor használhatna korábban is.
"miért nem vehetek szempillaspirált 17 évesen".
Hát ezt nem tudom. Ma a pénz lehet az akadálya, mást el se tudok képzelni, hogy mi lehetne ennyi idosen
Jó reggelt, én szülő vagyok, de nem ebből a régimódi fajtából.
Tippem, hogy ezeket a dolgokat nem megengedő szülők a régi világ beidegződései miatt tiltanak, a tipikus régen is jó volt az úgy, ma sem kell, stb.
Ma már sok jó és rossz dolog van, venni kellene a fáradságot, kiválasztani a megfelelőt, megtanulni használni, élvezni előnyét, pl. kontaktlencse.
Egy példa, youtube, wikip3dia, internet. Az én ifjúságom alatt ilyen nem volt, m3gis elvégeztem a sulit. Lehetne azt mondani, bezzeg az én időmben, 3s tiltani a gyermekeket, de én inkább egy picit irígykedem, de király lett volna, ha tudtam volna online lövöldözni suli után 3n is egyet ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!