Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi jár a szülők fejében,...

Mi jár a szülők fejében, mikor ilyeneket elleneznek? (példák lenn)

Figyelt kérdés

Olvastam itt a napokban pár kérdést, olyanokat, hogy "anya nem engedi a borotvát", " hogyan vegyem rá a szüleim, hogy engedjék a kontaktlencsét", "miért nem vehetek szempillaspirált 17 évesen".

Nem vagyok szülő, de nekem anyukám maga vett epilátort, együtt vásároltunk sminket és elmagyarázta, miből mennyi a normális, hogy "ha egyszer majd kell akkor tudd". A komtaktlencsére váltásnak ő örült a legjobban, mert sportoltam (röpiztem), és viszonylag gyakran törtem el a szemüvegem önhibámon kívül.

Tehát az érdekelne, milyen nevelési célzattal tiltják ezeket a dolgokat? Tényleg érdekel a másik oldal, nem kötözködni akarok.

2016. aug. 20. 22:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%

a borotvát sokan azért tiltják, mert szerintük felesleges, ők nem értik meg, hogy ma már egy 12-13 éves lánynak is lehet gáz, kényelmetlen, ha szőrős a lába, hónalja.. -.-

de amugy szerintem is hülyeség az ilyen gondolkodás :D

2016. aug. 20. 22:32
 2/17 anonim ***** válasza:
62%

Mert nem tudnak haladni a korral vagy nem érdekli, hogy a gyerek mit szeretne vagy mit fognak szólni a szomszédok vagy csak tirpákok.

Szülő vagyok, de ezeket az embereket én sem értem és nem is akarom megérteni.

2016. aug. 20. 23:05
 3/17 anonim ***** válasza:
34%

Én se tudom megérteni az ilyen szülőket. Ma már tök természetes hogy egy 12-13 éves kislány borotvált használ vagy szempillaspirált. A kontaktlencsét még úgy ahogy értem is, nem egy olcsó dolog, de pl. az én szüleim örültek amikor mondtam hogy lencsét szeretnék mert folyton eltört a szüvegem.

Szerintem nem tudják megérteni azt, hogy ma már mások a "társadalmi elvárások".

15/L

2016. aug. 20. 23:19
 4/17 anonim ***** válasza:
15%

Pl. ezek:

Borotva:

[link]

Kontaktlencse:

[link]

Szempillaspirál:

[link]

2016. aug. 20. 23:20
 5/17 anonim ***** válasza:
82%
#4; ennyi erővel minden "veszélyes"
2016. aug. 20. 23:25
 6/17 anonim ***** válasza:
56%

Itt nem fognak neked ilyen szülők válaszolni. Erre a szintre ők nem "süllyednek le".

Amúgy ez nem nevelés a részükről, hanem szimpla uralkodási vágy. Általában sikertelenek a magánéletben, munkahelyen utolsó senkik, a gyereken meg megbosszuljak. Ezek azok a szülők, akiknek az is baj,ha van sapka, az is ha nincs. Ha meg az okot kérdezed, "mert én azt mondtam" a válasz.

2016. aug. 20. 23:49
 7/17 anonim ***** válasza:
57%
A kontaktlencse csak akkor veszélyes ha ostoba módon használják.
2016. aug. 21. 00:26
 8/17 anonim ***** válasza:
37%

6-ossal egyet értek, az én anyàm is ilyen volt. Sajnálom azokat a gyerekeket, akiknek ilyen szülei vannak.

23N

2016. aug. 21. 05:30
 9/17 anonim ***** válasza:
58%

"anya nem engedi a borotvát"

Pár napja a 12 éves lányom kitalalta, hogy ő le akarja borotvalni a lábát. Egy szem szőr nincs rajta, még nagyítóval nézve se. Tényleg engednem kellene neki?

" hogyan vegyem rá a szüleim, hogy engedjék a kontaktlencsét"

Ez lehet pénz kérdés is. A lencse nem olcsó. Ezen kívül megfelelő higiénia nélkül használni nagyon veszélyes is. Plusz nekem anno szemész mondta, hogy 16-18 éves kor alatt ő nem ajánlja, mert szemüveggel jobban korigalhato akor még látás. Én 18 éves korom óta használok, a gyerekemnek is akkor "engedném ", ha szüksége lenne rá -ha orvos javasolna korábban, akkor használhatna korábban is.

"miért nem vehetek szempillaspirált 17 évesen".

Hát ezt nem tudom. Ma a pénz lehet az akadálya, mást el se tudok képzelni, hogy mi lehetne ennyi idosen

2016. aug. 21. 06:49
 10/17 JulesM111 ***** válasza:
51%

Jó reggelt, én szülő vagyok, de nem ebből a régimódi fajtából.

Tippem, hogy ezeket a dolgokat nem megengedő szülők a régi világ beidegződései miatt tiltanak, a tipikus régen is jó volt az úgy, ma sem kell, stb.

Ma már sok jó és rossz dolog van, venni kellene a fáradságot, kiválasztani a megfelelőt, megtanulni használni, élvezni előnyét, pl. kontaktlencse.

Egy példa, youtube, wikip3dia, internet. Az én ifjúságom alatt ilyen nem volt, m3gis elvégeztem a sulit. Lehetne azt mondani, bezzeg az én időmben, 3s tiltani a gyermekeket, de én inkább egy picit irígykedem, de király lett volna, ha tudtam volna online lövöldözni suli után 3n is egyet ;)

2016. aug. 21. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!