Anyám a "drága" hobbimba is beleszól, jogosan? Annyira idegesít már.
19 éves lány vagyok és nagyon szeretem a karórákat. Mindig is tetszettek, ezért 2 éve sikerült is vennem egy drágább darabot, valamint tavaly is beszereztem egyet, idén szeretnék még egyet venni SAJÁT pénzből, tehát nem anyámat "húznám le". Az előző óráimba édesapám beleadott bizonyos összegeket, ő szerencsére nincs anyával egy véleményen, szerinte is hasznos lehet egy szép óra, főleg hogy értékalló, valamint évekig kibírja. Most viszont tényleg saját pénzből is jószívvel meg tudnám venni, ugyanis diákmunkáztam több nyáron is, valamint -nem panaszkodom- elég jó zsebpénzt kapok szüleim által, ezért szerencsére megengedhetem magamnak a drágább holmikat. Nem költekezem fölöslegesen, igyekszem félrerakni, pont emiatt, hogy ha valami megtetszik, akkor azt nyugodt szívvel meg tudjam venni. Ne milliós összegekre gondoljatok, csak designer órákról van szó 70-80-90ezer Ft-os árkategóriákban. Ez van, nekem ez a fontos, úgyhogy kérlek titeket mellőzétek az olyan hozzászólasokat, hogy fölösleges, meg a többi. Ez is nézőpont kérdése, van aki ennyi pénzt kiad egy 1 hetes fesztiválbérletre, van aki inkább elnyaralja, és vannak olyanok is -köztük én is- akik ezt a pénzt drágább, de maradandó holmikra költik. Ez csak azon múlik, hogy kinek mi a fontos, mire szánja szívesen azt a bizonyos összeget.
Anyámról meg annyit, hogy az első órám megvétele után 1 évig (!) azt hallgattam, hogy hogy képzeltem ezt megvenni, minek akarok villogni, meg ha erre volt pénzem akkor pluszba semmire se kérjek, mert hogy "van nekem bőven". Ne úgy képzeljétek ezt el, hogy mindennap ezzel keltett, hanem úgy, hogy ha bármi kapcsán is fel tudta hozni, akkor azt megtette. Állandóan elmondja, hogy erről meg van a véleménye, meg hogy ha nincs is saját keresetem, akkor minek nekem ilyen óra. Azt viszont nem érti meg, hogy amíg mások ezt az összegeket elisszák/elbulizzák, én addig valami maradandót vásárolok belőle. Mielőtt valaki kérdezné, azt is leírnám, hogy azért szeretnék több ilyen órat, mert mindegyik más-más stílusú, öltözékhez illően tudnám őket variálni. Szüleim jól keresnek, ennél nagyobb összegű ajandékokat is kaptam már (telefon, laptop, ruhák), azon anyám mégse volt így kiakadva. Nem is értem, hogy neki az miért fáj, ha én ilyen órákra szeretném költeni a pénzem. Borzasztón zavar, ugyanis ha megengedhetem/engedhetjük maguknak, akkor miért ne? Nektek mint kívüllállóknak erről mi a véleménye? Jogos anya felháborodása/haragja?
"Latom az irigy emberek megint megtalaltak:D bar nem is ertem magam, mit vartam egy ilyen oldaltol, ahol a valaszolok nagy resze megkeseredett, minimalberen tengodo ember."
eddig nem szóltam hozzá a kérdéshez, viszont ez a mondatod kiverte a biztosítékot
a világ legszánalmasabb dolga valakit a fizetése alapján megítélni, még a mentegetőzés is felesleges, hiszen értelmes embernek ilyet eszébesem jutna írni
ma ha lesz rendes munkád, és képes vagy a szüleid segítsége nélkül eltartani magad, majd akkor oszd itt az észt
attól, hogy valamilyen tantárgyból jól teljesítes, nem jelent semmit, hidd el, az életben teljesen másképp működnek a dolgok
most komolyan? ki irigykedne egy 19 éves kislányra? :D a szüleidnek van pénze, és? azt nem mondták még, hogy az életben nem a pénz számít?
lehetsz minimálbéres nővér, aki imádja a munkáját, életeket menthet, és lehetsz egy begyöpösödött mérnök/kutató, akármi, ha utálod, amit csinálsz
az meg a világ legnagyobb ostobasága, amit csinálsz
az általad említett órák maximum akkor lennének értékállóak, ha nem hordanád, és a készítő halála után megugrana az áruk
ahogy kihoztad a boltból, kibontottad, és felvetted, már csökkent az értéke, és időről időre egyre jobban fog csökkenni
#31 latom te is nagyon ertesz a dolgokhoz. Foleg, hogy 2 eve vettem egy orat, es 2 ev alatt 12 ezer Ft-tal dragult UGYANANNAK az oranak az ara, az osszes uzletben, ugyhogy az ostobasagrol ennyit. Nem ertem, ha valaki ennyire nem ert hozza, az minek szol hozza ilyen temahoz? Az aranyporral bevont orak nagy mertekben fuggnek az inflaciotol, tudod az arany nem kerul mindig ugyanannyiba.:) Okosat mondtal, az a lenyeg.
A masik meg, egy 19 eves lanyt, te mire fel kislanyozol le?:D Nem mimtha zavarna, ez max teged minosit, foleg hogy felsobbrendunek hiszed magad, csak azert mert x evvel idosebb vagy. Te nagylany:)
"latom te is nagyon ertesz a dolgokhoz. Foleg, hogy 2 eve vettem egy orat, es 2 ev alatt 12 ezer Ft-tal dragult UGYANANNAK az oranak az ara, az osszes uzletben, ugyhogy az ostobasagrol ennyit."
Én viszont értek hozzá. Bocs.
Az üzletben annyiért adják amennyiért éppen el tudják adni.
A te "értékálló" órád meg annyit ér, amennyiért te eltudod adni.
Adj fel egy hirdetést, vagy vidd be egy zálogházba próbaképpen, és rá fogsz jönni, hogy 20 Ft-ot sem fognak adni a (sz)aranyporos óráidért.
Az ostobaság(odról) ennyit!
Ha az anyáddal hasonló stílusban kommunikálsz, mint ahogy ezen az oldalon megnyilvánulsz, akkor nem véletlen, hogy beszólogat az óráidra. Nekem is van drága órám (egyébként a szüleimtől kaptam, rozsdamentes acél, automata óra, eléggé egyedi darab), szóval én megértem, ha ilyesmikre költöd a pénzedet. Anyádnak valószínűleg nem az óravásárlásoddal van baja, hanem esélyes, hogy feltűnt neki is a fellengzős stílusod.
Nyilván le fogsz pontozni, meg meg fogsz sértődni, de ha félreteszed az egódat, és valóban belegondolsz a helyzetbe, akkor jobban jársz. Tudod, ilyesmit, hogy "nem én kértem az életet", nem mond az ember csak úgy, ahhoz nagyon-nagyon sok mindennek össze kell gyűlnie, hogy ennek a mondatnak valódi tartalma legyen. Mert ha ez egy ilyen szokásos tinihiszti, akkor ez így csak üres frázis. Mondjuk amit utána írtál, miszerint kötelességük eltartaniuk téged addig, míg tanulsz, azt mutatja, hogy egy elkényeztetett p**tsa vagy. Engem támogattak a szüleim, míg elvégeztem az iskoláimat. Sose tudok eléggé hálás lenni nekik ezért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!