Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez szülői szemmel mennyire...

Ez szülői szemmel mennyire lenne megengedhető?

Figyelt kérdés

Előre szólok, hogy lehetőleg komoly és normális válaszokat kérnék.

Egy 18 éves fiú vagyok és jövőre fogok érettségizni. Eddig azért nem erőltettem, mert egyeészt tudom, hogy szüleim nem engednék, másrészt 18 év alatt még ők tartoztak értem felelősségel.

Nos, eléggé nyitott személyiség vagyok, szeretek más embereket megismerni, szeretek nyelveket tanulni. Valamint soha sem volt velem semmi gond, jó tanuló vagyok, fontos a jövőm, szeretnék egyetemre menni, valamint tavaly november óta diákmunkázom és ami szükséges, azt magamnak veszem meg saját pénzből (ruhák, a mobillomhoz tartozékok stb). Sosem voltam az a lázadó típus, de persze azért megvoltak a veszekedések szüleimmel és viselkedtem úgyis, ahogy nem kellett volna, de szerencsére jó a kapcsolatunk egymással valamint 2 éve bodog párkapcsolatban élek és barátnőm szinte családtagnak számít. Nagyon ritka manapság az, ahogyan a szüleim viselkednek. Legalábbis akárhányszor nézegetem itt a kérdéseket, annyira rossz látni, hogy annyi szülő van akinek nyűg a gyerek, meg veri a gyerekeit vagy mindenféle módon verbálisan és fizikálisan bántja. Nálunk sosem volt ilyen és ennyiből szerencsésnek érzem magam.

Ezeket csak azért írom le, hogy tudjátok, hogy nem egy mihaszna, semmire kellő, lusta vagyok. Szóval most jöjjön az a rész, amiért feltettem ezt a kérdést. Sok barátom van külföldön, eddig szinte csak ők jöttek hozzám, mint ők hozzám. Szüleimnek ezzel nem volt semmi bajuk, mindig megengedték, hogy nálunk aludjanak. Viszont azt kevésbé engedik meg, hogy én menjek hozzájuk, de 2014-ben elmehettem egy haveromhoz Németországba, mert vele nagyon régóta ismerjük egymást és ő is sokat volt nálunk. Ez a srác konkrétan mintha a bátyám lenne, nagyon közel állunk egymáshoz.

Nos, nem akarom sokáig húzni, úgyhogy most tényleg a lényeg. Beszélgettünk 4 haverommal (ebből 2 svéd, 1 angol és a fent már említett német barátom), hogy idejönnének hozzám augusztus 27-28-ig (szóval jövőhétvégén) és összedobnánk valami bulit. Nem tudom, szüleim hogyan állnának hozzám és persze nyilván ti sem tudhatjátok, csak azért kérdezem a véleményeteket, mert nagyjából tudnám, mi lenne a reakciójuk. Szóval a kérdés adott. Köszi a válaszokat ;)

2016. aug. 19. 19:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Én a helyedben már holnap délelőtt megkérdezném, amint lehet.
2016. aug. 19. 23:42
 22/27 anonim ***** válasza:
Szerintem meg tök kamu, mert az kizárt h 4 különböző országból mindenki kapjon repjegyet 1 hét alatt reális áron, ennél sokkal hamarabb kell foglalni.
2016. aug. 20. 09:23
 23/27 A kérdező kommentje:
Először is 3 különböző országból. Másodszor is nem, nem kamu, de ezt te biztos jobban tudos igaz? :)) Harmadszor is, jó, ne hidd el, attól ez még így van
2016. aug. 20. 10:53
 24/27 anonim ***** válasza:
Számomra azért nem teljesen világos, hogy tulajdonképpen mit akarsz. Az ottalvással feltehetően nem lenne gond, máskor is megengedték, mi többet szeretnél? Otthon bulizni, netán elküldeni a szülőket, és egész hétvégére elkérni a kérót? Mert ezek azért nagyságrenddel nagyobb igények annál, hogy pár srác ott alhasson.
2016. aug. 20. 11:57
 25/27 A kérdező kommentje:
Nos, mint említettem, nálunk nem igazán buliznánk, az a része, amin a szüleink számára zavaró lehet, nyilván nem otthon lesz megtartva, hanem máshová megyünk.
2016. aug. 20. 12:09
 26/27 anonim ***** válasza:
Nos, akkor nem értem, min parázol, már rég szólnod kellett volna nekik. Semmi olyan nem fog történni, amire még nem volt példa az életetekben, ezért ugyan nem volt érdemes ezt a dagályos kisregényt kiírnod.:-)
2016. aug. 20. 12:14
 27/27 anonim ***** válasza:
Lehet,h nagyon jó tanuló vagy, de h mi a francért mem kérdezed meg a szüleidet erről azt tényleg nem értem. Mást nem tudsz csinálni. Írj nekik e-mail-t róla,vagy adj be petíciót.
2016. aug. 20. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!