Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ha a veletek együtt...

Szülők! Ha a veletek együtt élő fiatok barátnője odaköltözne hozzátok kb másfél évre, kérnétek tőle havonta pénzt, hogy beszálljon a rezsibe? (havi 20. 000 forint) Miért igen/nem?

Figyelt kérdés
2016. aug. 15. 22:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
28%

Attól függ, miért, mennyi idős. Elég ritka eset, de van olyan, amikor egy család befogadja a tini fia barátnőjét, mert otthon konkrétan verik, alkeszek a szülők stb. Ilyen esetben eszembe nem jutna tőle kérni rezsit.

Ha már nagykorú, munkaképes, akkor kérnék tőle, természetesen a jövedelme alapján. Ha tud fizetni 20e Ft-ot, hogy maga ne szenvedjen benne kárt, akkor kérnék. Ha nem, akkor kevesebbet. Viszont akkor cserébe elvárnám, hogy segítsen be az egész ház takarításába, bevásárlásba, ha nem tud annyi pénzt adni. Sztem ez így fair, mert nekünk nem lenne kötelességünk őt befogadni.

2016. aug. 16. 09:34
 22/29 anonim ***** válasza:
49%
Elkértem havi 30-at, de félretettem. Jövőre házasodnak, akkor megkapják.
2016. aug. 16. 11:39
 23/29 anonim ***** válasza:
34%

Erdekes ahol mi elunk ez nem szokas soha nem batyuznak ossze a szulokhoz

Egyreszt vege a maganeletenek mindenkinek masreszt ha meg egy gyereket akarunk akkor orokbe fogadunk.

Inkabb varnak osszekoltozessel addig hetvegenkent felvalva egymasnal vannak.

A fiam baratnoje hetvegen kiporszivoz kitereget es neha konyhaban is osszedob valamit es mindig hoz salatat zoldseget desszertet a hetvegi ebedhez.

Nem eszik ki a hutonket szerencsere v

2016. aug. 16. 11:56
 24/29 anonim ***** válasza:
62%

Mi összekolzoztunk a párommal januárban. Én vagyok a lány (22) és a párom költözött hozzánk, mert en csak edesanyámmal èltem, hely van bőven még egy plusz csaladnak is lenne. Na szóval a rezsit 3 fele osztottuk szoval mi fizetunk 40.000et anya 20.000et. Ez elég egyertelmű számomra, egyebkènt is külön konyhán vagyunk.

Mi dolgozunk kulonben ossze sem költöztünk volna. Nem tudom nàlatok ilyen téren mi a helyzet. Ha dolgozik nyilvàn kerném tőle, de amugy nem biztos hogy oda engednem.

2016. aug. 16. 13:02
 25/29 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó vagyok. Bocsi, hogy nem szul9kent valaszoltam.
2016. aug. 16. 13:03
 26/29 zombienyul ***** válasza:
65%

Nem szülő vagyok, hanem a másik oldal. Sajnos velünk is megesett, hogy én elveszítettem a munkahelyem a párom fizetése, meg épp fedezte az albit + rezsit, ennivalóra meg nem maradt. Jött a döntés, hogy az anyukájához költözzünk, míg én nem találok munkát.

Az első hónapban semmit nem tudtunk fizetni, így én házimunkával próbáltam kompenzálni, amikor csak tudtam, következő hónapban pedig lett is munkahelyem, heti kifizetéssel, így megbeszéltük párommal, hogy 1 heti fizetésemet odadjuk az anyukájának, meg amennyit tudunk.

Általában ez úgy zajlott, hogy egyik hónapban fullra pakoltuk a hűtőt, fagyót (30.000FT körül)

Másik hónapban befizettünk egy villany + víz számlát (20.000FT körül)

Ezt nem úgy kell felfogni emberek, hogy jajj a szülő, hogy kérhet el pénzt, mert a párom anyukája SOHA egy szóval nem mondta, hogy adjunk be a kasszába pedig szegény kapott havi 50.000FT körül összesen. Ezt úgy kell felfogni, hogy 25-30.000Ft-ért vagy albérletbe rezsivel együtt. Ráadásul az anyukája mindennap meleg kajával várt minket haza melóból, mosott ránk, még ajándékokat is kaptunk tőle míg ott laktunk. Kb 1 évig laktunk ott, míg sikerült egy pici saját házra összegyűjteni a pénzt.

Ha az anyukája akkor nem fogad be, ugyan utcára nem kerültünk volna, de soha nem lenne saját házunk, mert rengeteg pénz kiment albérletre + rezsi + kaja + egyebek.

Szóval az a 20-30.000FT semmi, ahhoz képest, amennyit tényleg kiadtunk mi is megélhetésre előtte.

2016. aug. 16. 13:08
 27/29 anonim ***** válasza:
46%

Én annak se volnék a híve, hogy egyáltalán odaköltözzön hozzánk.

De könnyű helyzetben vagyok, mert legendásan nehéz természetem van, így feleségem és fiam valószínűleg együtt beszélnék le a lányt erről az ötletről. :DDD

2016. aug. 16. 14:36
 28/29 anonim ***** válasza:
41%
És erre büszke vagy utolsó?
2016. aug. 17. 15:08
 29/29 anonim ***** válasza:

Miért, aki odamegy és ingyen elvárja az eltartást, az büszke rá?

Az én apukám is ilyen volt, sokszor kívántam, bárcsak pasi lennék, akkor mentegetőznének helyettem, és nem hisztiként fognák fel, ha nem akarom, hogy a seggemben éljenek, hanem nehéz természetként.

2016. aug. 17. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!