Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ha a veletek együtt...

Szülők! Ha a veletek együtt élő fiatok barátnője odaköltözne hozzátok kb másfél évre, kérnétek tőle havonta pénzt, hogy beszálljon a rezsibe? (havi 20. 000 forint) Miért igen/nem?

Figyelt kérdés
2016. aug. 15. 22:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
67%
ha nincs pénz albérletre ne költözenek de ez ne jelentse már azt hogy nekem kel eltartani egy vadidegent
2016. aug. 15. 23:45
 12/29 anonim ***** válasza:
64%
Még szép hogy fizettetném a ráeső részt, és az a 20 ezer Ft amit írtál, egy igen méltányos összeg!
2016. aug. 15. 23:52
 13/29 anonim ***** válasza:
71%
Csak én szülőként úgy vagyok vele, hogy a fiam barátnőjét nem egy vadidegenként kezelem, hanem családtagként. Hiszen nyilván komoly kapcsolatról van szó, ha már összeköltözésnél tartanak. Lehet pár év és már a menyem lesz, miért pumpolnám pénzzel, ha nem vagyok rászorulva? Egy normális szülő elsősorban a gyereke útját egyengeti, utána jön a saját kényelme. Inkább a gyerekemnek veszek egy autót, mint hogy elverjem a pénzem mindenféle hülyeségre, mert engem boldoggá tesz, hogy őt segítem. Ha ezért lepontoznak egyesek, akkor vagy nincs gyerekük, vagy mérhetetlenül önző és anyagias emberek.
2016. aug. 16. 00:01
 14/29 anonim ***** válasza:
71%

Azért ez nem így működik a legtöbb családban, hogy a felnőtt gyerek "gyűjteni akar valamire", és ezért automatikusan a szüleinél lakhat, ráadásul a barátnőjével/barátjával együtt, és nem fizetnek semmit, mert "spórolnak". Ezt családon belül is élősködésnek hívják. A saját szüleink nyakán lógni pár évig, az még egy dolog, na de másén?

Eleve nem jutna eszembe más emberek házába bekuncsorogni magam, de ha mégis ilyen szorult helyzetben lennék, akkor csakis úgy tenném, hogy én ragaszkodom hozzá, hogy fizetem a rezsiből a részem, a saját kajámat, stb.

2016. aug. 16. 00:04
 15/29 anonim ***** válasza:
78%

Ha megfordítjuk a kérdést: a fiam barátnője mért várja el tőlem, hogy eltartsam?

Mért nem tud a fiu 20.000-rel többet hazaadni?

Ha neki sincs miből, akkor ne akarjanak összeköltözni!

Ha már nem gyereknek érzik magukat, hanem felnőttnek, akkor ahhoz a megfelelő anyagiak előteremtése is hozzátartozik!

2016. aug. 16. 01:59
 16/29 anonim ***** válasza:
48%
Az, hogy valaki beszáll ilyenkor a költségekbe, nekem evidens, meg szerintem mindenkinek. Viszont a hozzászólások valahol megdöbbentenek, mert egyértelműen látszik rajtuk, hogy a gyerek 18 év felett már teher, és az embereket egyáltalán nem érdekli, hogy boldogul a továbbiakban. Így már nem lep meg a később kiírt "válasz" kérdés, és az sem, hogy ennyi megkeseredett "szülő" végzi az otthonokban a saját szrában. Meg is érdemlik.
2016. aug. 16. 06:11
 17/29 anonim ***** válasza:
60%

Tényleg eleg sokkoloak es elszomoritoak a válaszok...

Hálát adok az égnek,hogy nem ilyen csaladban nottunk fel a férjemmel es csak bízni tudok abban,hogy rajtunk kivul ez meg sokaknak megadatott..

30 évesen is tamogatnak a szuleink,amikor,es ahogy tudnak,sosem éreztem/tuk,hogy teher lennenk számukra..sőt meg az eskuvonket is ok fizettek,es a haz vasarlasunkat támogatták..mindezt pedig nem azért mert mi elvartuk vagy kertuk volna(sőt meg csak nem is azert,mert raszorulnank),hanem mert a SZÜLEINK csupa nagy betűvel,akik nem azert vallaltak minket,hogy jöjjön a csp,es ugyanez a helyzet a testvereink felé is..mi pedig ugyanilyen szülők akarunk lenni a ferjemmel,mint a mieink voltak.

2016. aug. 16. 07:03
 18/29 anonim ***** válasza:
63%
A gyerekem nem teher, utolsó, ellenben az éppen aktuális partnere az lehet. Nem olyan egyszerű egy idegennel együtt élni és igen, a gyerek partnere idegen. Lehet hogy egyszer majd családtag lesz, de addig idegen. Ha véletlenül úgy döntene a szülő, hogy oda enged a saját otthonába egy idegent, az a minimum, hogy fizesse a rá eső részt.
2016. aug. 16. 07:05
 19/29 anonim ***** válasza:
70%

nekem is van párom több éve. szeretnénk összeköltözni, de saját lakásba megyünk, nem albérletbe. úgyhogy spórolnunk kell.

nem költözünk addig össze, én sem megyek az ő szülei nyakára, ő sem jön az én szüleim nyakára. kibírjuk azt az időszakot. soha nem költöznénk a másik családjához. pedig nincs rossz kapcsolat a szülőkkel.

szóval én már ezt a részét sem értem, hogy miért kell addig összeköltözni,amíg még otthon élnek? miért nem gyűjtenek saját lakásra vagy albérleti díjra? és akkor ketten összetudnak költözni.

de egyébként ha már így alakul,akkor tényleg az a minimum,hogy fizeti a "részét" a barát/barátnő is. ha a szülők nem is fogadják el ,akkor legalább néha fizessen be 1-1 számlát vagy vásároljon be magától stb.

de mondom, ha mindketten dolgoznak akkor vegyenek ki egy albit vagy valami, ne a szülők nyakára menjenek. senkinek se lesz jó

2016. aug. 16. 07:42
 20/29 anonim ***** válasza:
54%
NEM, mert nem is engedném, hogy odaköltözzzön
2016. aug. 16. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!