Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám élettársát apának...

Anyukám élettársát apának szólítani?

Figyelt kérdés
Vállás után anyukámnak éllet társa lett és igy most ismét ötten élünk együtt, hárman vagyunk testvérek. Az élletárs szeretné ha mi gyerekek apának hivnánk. Én erre képtelen lennék, mivel nekünk van apukánk, attól még hogy anya nem jön kivelle, nekünk akkor is ő az apukánk. Hogy lehetne megmagyarázni egy 40+ os férfinak, hogy érje fel ésszel hogy mi nem fogjuk apának hivni? Szeretjük jól megvannak anyával szeretik egymást velünk is jól kijön. Az éllet társ január óta él velünk, már anya hamarabb ismerte és mi is találkoztunk már vele. Az együtt élés mégis januárba kezdődöt. Nekünk vagy neki kéne felérni ésszel, hogy nem fogjuk apánknak hivni?

2016. aug. 13. 07:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Engem a nevelt lányom viccesen műfaternak szólított. :-))
2016. aug. 14. 08:59
 22/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat sok jót ill. hasznosat találtam:))

Anya tudta, ott volt mikor itam a kérdést..

Újban öcsém és a hugom elkezdte Apunak hivni nekem ez még mindig nem megy. Most márt ezzel "zsarol" anyum hogy ha nem hívom Apumnak nem mehetek a MOndoConra ami nekem egy nagyon fontos rendezvény és biztos tudja hogy ezzel jól alám vág:(( "Nem soká elvesz feleségül nem hivhatod a nevén ha egy család leszünk."-idézve Anyum szavait.

2016. szept. 12. 20:06
 23/24 anonim ***** válasza:

Elszomorító, ahogyan anyukád hozzááll ehhez a dologhoz. Először is a zsarolása. Nyilván nem vagyunk egyformák, de én vagyok (és kamaszkoromban is voltam) annyira konok, hogy semmi efféle zsarolásnak nem engedtem volna, hanem azt mondtam volna: ha harc, hát legyen harc! Ha beledöglök, akkor sem engedek! Ezzel természetesen nem mondom, hogy mindenki számára ez a járható út.

De annyit mindenképp javaslok, hogy mondd el mindezt apukádnak. Ha az ő helyében lennék, én mindenképp elmennék anyukádhoz és nevelőapádhoz. Elmondanám nekik (vagy ha nem engednek be, legalább telefonon elmondanám), hogy ÉN VAGYOK AZ APJA ennek a lánynak, ha eddig nem tudták volna. És ha én vagyok az, akkor más már nem lehet az. Ez ilyen egyszerű.

1. megjegyzés:

Ha 14 éves elmúltál, neked is van jogod beleszólni, melyik szülődnél laksz. Pontosabban:

"A gyermek véleményét 14 éves kor felett minden esetben figyelembe veszik és meghallgatják, egyes esetekben pedig már 11-12 éves korban is sor kerül meghallgatásra."

De ha már eldőlt, akkor is lehet változtatni:

"Az elhelyezés nem feltétlenül végleges, mód van annak megváltoztatására, ha a körülmények lényegesen megváltoztak. A gyermek elhelyezése, valamint az elhelyezés megváltoztatása iránt a szülő, a gyámhivatal és az ügyész indíthat pert, de más (pl. harmadik) személy már nem." Magyarul: te (mint kiskorú) nem, de apukád igen. Ez is egy lehetőség, ha végképp megromlik a légkör otthon. Természetesen bírói mérlegelés kérdése, hogy mi számít a "körülmények lényeges megváltozásának".

2. megjegyzés:

Orbitális baromság, hogy "nem hivhatod a nevén ha egy család leszünk". Már miért ne? A férj és feleség is általában keresztnevén szólítja egymást. De rokonságomban konkrétan volt hasonló eset, ahol a lány (az anya korábbról meglevő gyereke) a mai napig keresztneve becéző alakján szólítja nevelőapját, míg a közös gyerek természetesen apának szólítja. És ettől még a lány is nagyon szereti nevelőapját, és természetesen együtt nevelik, és a nevelőapa ugyanúgy rászólhatott, ha úgy látta helyesnek. Föl nem merült, hogy a nevelőapját apának szólítsa. (Természetesen élő kapcsolat maradt a vér szerinti apukájával is.)

2016. szept. 13. 08:12
 24/24 anonim ***** válasza:
Nem kell apának hívnod.
2016. szept. 13. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!