Anyukám élettársát apának szólítani?
Nem értem miért kell ezzel a gyerekeket zaklatni!
Esetleg Anyukáddal nem tudjátok megértetni, hogy beszéljen vele ő?
Ha nem, mindig mikor felhozza, mondd neki akit leírtál: Géza, bírunk téged, de nem fogunk apànak hívni, mert van apánk.
Ha nem fogja fel, akkor egyszerűen csinálj úgy mintha nem hallanád. Nincs jobb ötletem ;)
Jól gondolod, édesapád csak egy van!
Majd az évek megmutatják, valóban igazi apa lesz-e/lett-e ebből az élettársból, cselekedetei alapján, az irányotokba mutatott érzelmei, ragaszkodása alapján idővel fogjátok-e majd pót apának tekinteni.
Légy vele őszinte, és mondd meg neki, hogy abban a percben, ahogy úgy érzed/érzitek, egész biztosan apának fogjátok nevezni. De értse meg, hogy ehhez még hosszú időnek kell eltelnie, és egy jó kapcsolat nem ezen fog múlni.
Csak egyenesen a szemebe es kedvesen. "Nem vagy az apam es nem tudlak foglak annak hivni.Elfogadtunk ugy ahogy vagy. Ez van. Nem megy."
O szeretne valamit, de tuzasba viszi. Sajnos nem veszi eszre hogy minden hatasra van egy ellenhatas :)
Édesanyáddal beszélj őszintén ,mond el neki amit itt leírtál ,és kérd hogy beszéljen az élettársával,ne sürgesse ezt a dolgot.
Az együtt élés lehet tartós ,sőt sokszor tartósabb mint egy házasság,ha anyukád boldog és ez az élettárs úgy szeret benneteket mint egy apuka ,akkor egyszer csak meg fog történni,mert az élet ilyen,csak nem édesapának vagy apunak szólítod,hanem mondjuk Apinak vagy Papának ,és ettől a pillanattól kezdve számodra az Api vagy papa azt jelenti majd hogy "Jóska bácsi„. Mindannyian boldogok lesztek ,hogy veletek van ,és így köszönitek meg neki ,hogy szeret benneteket,
Ez most egy mesének tűnhet,de én egy második "nem vagy az anyámból" lettem észrevétlenül egyszercsak " mami" .
Ha rendes ember nem kell megsérteni.
Arra kulön emlekeztetni se kell h " nem vagy az apám" , tudja ö azt nagyon jól.
Mondd meg h a te korodban mar nem akarsz " apukázni "
Helyesen érzed: apa egy van, és az nem ő.
Gondolom anyukád élettársát a keresztnevén szólítod.
Nem tudom, hány éves vagy, tehát amit mondasz neki, mennyire fogadná el. De szerintem mondd meg neki, hogy neked nem ő az apukád, mert a te apukád X.Y. Őiránta érzed azt, amit a gyerek az apja iránt szokott érezni.
Ha anyukáddal jó a viszonyod, mondd meg neki, hogy ha ehhez ragaszkodik a párja, azzal csak meg fogja rontani az otthoni légkört.
Esetleg mondd el ezt apukádnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!