Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám élettársát apának...

Anyukám élettársát apának szólítani?

Figyelt kérdés
Vállás után anyukámnak éllet társa lett és igy most ismét ötten élünk együtt, hárman vagyunk testvérek. Az élletárs szeretné ha mi gyerekek apának hivnánk. Én erre képtelen lennék, mivel nekünk van apukánk, attól még hogy anya nem jön kivelle, nekünk akkor is ő az apukánk. Hogy lehetne megmagyarázni egy 40+ os férfinak, hogy érje fel ésszel hogy mi nem fogjuk apának hivni? Szeretjük jól megvannak anyával szeretik egymást velünk is jól kijön. Az éllet társ január óta él velünk, már anya hamarabb ismerte és mi is találkoztunk már vele. Az együtt élés mégis januárba kezdődöt. Nekünk vagy neki kéne felérni ésszel, hogy nem fogjuk apánknak hivni?

2016. aug. 13. 07:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
13%
Ezt anyukád is tudja?
2016. aug. 13. 09:21
 12/24 anonim ***** válasza:
86%
Tökmindegy,hogy az élettàrsa,vagy a férje anyukàdnak,nektek gyerekeknek ő csak egy idegen.Még jó,hogy nem fogjàtok apànak szólítani.Nem is tudom,hogy juthatott eszébe ilyesmi.Anyukàd miért nem àllítja le?Szerinte ez rendben van???
2016. aug. 13. 09:32
 13/24 anonim ***** válasza:
75%

"Szeretjük jól megvannak anyával szeretik egymást velünk is jól kijön"

Szerintem, amikor nyugodt,beszélgetős légkör van, így mondd el: Kedvelünk téged, örülünk, hogy anyának társa van, de nem adódik az "apa" megszólítás, fogad el, hogy így szólítunk : "neve"

Meg fogja érteni, hogy nem egy ellenszenv miatt van ez, s el is fogja fogadni.

2016. aug. 13. 09:58
 14/24 anonim ***** válasza:
69%

Éppen azért nem kellene a pótpapának ilyen kéréssel előállnia, mert felnőtt fejjel jól tudja, hogy nem ő a gyermek édesapja.

Márpedig egy felnőttnek azt is tudnia kell, hogy egy gyermeket nagyon érzékenyen érint már az is, hogy a szülei elváltak, nagyon jól tudja, hogy nehezen fogadja el, ha a papa-mama mellett megjelenik egy idegen, akit eddig ő elképzelni sem tudott.

Mi az, hogy alig fél év együtt lakás után elkezdi noszogtatni a gyereket, hogy ne xy-nak, hanem papának szólítsa!

Meg kell neki mondani, hogy válás után papák jönnek-mennek, majd bízza a gyerekre, hogy mikortól, kinek mondja ismét azt, hogy apa.

2016. aug. 13. 09:58
 15/24 anonim ***** válasza:
47%

Mert ő nem az apukád! Anyukéddal beszéld meg, hogy beszéljenek. Azért mert együtt vannak, nem lesz az aukát. Nem az ő kis spermájából lettél, már bocsánat. Ő az anyukád új barátja/férje édes mindegy, de nem az apukád.

Ez olyan mintha a volt vőlegénemet mé mindig vejnek hívnák.

Fenőtt ember, fogadja el hogy van apukátok, aki nem ő.

2016. aug. 13. 10:34
 16/24 anonim ***** válasza:
79%
Nem kell apának szólítanod. Csináljanak anyukáddal saját gyereket ha akarnak aztán az majd hívhatja apának.
2016. aug. 13. 11:32
 17/24 anonim ***** válasza:
84%
Az anyukád élettársa, de nem az apukád. Az apukád az aki megcsinált. Miért lenne az apukád? Ha én hozzámegyek egy gyereeks férfihez akkor lesznek gyerekeim? NEM.
2016. aug. 13. 12:07
 18/24 anonim válasza:
44%

Kedves kérdezö

Neki van gyereke? Ha van akkor mijen apa aki elhagyja a gyerekeit és másétol akar tiszteletet? Apának csak akkor szólisd ha ugy viselkedik veled mintha a saját gyereke volnál!

2016. aug. 13. 13:34
 19/24 anonim ***** válasza:

Majd 7 eve van uj ferjem

De a gyerekek nem szolitjak apanak soha nem is volt opcio

Csak a kozos bar o meg lassan raszokik h kerszetnevet mondja az apjanak by nagyok :-D

Igaz a nagyok meg ha nem figyelnek akkor leapazzak a ferjem

Leginkabb apas hetvege utan de az inkabb az h fejben mat ott vannak

Szal nem is ertem miert kellene nektek apazni egy kvazi vadidegen bacsit ...

2016. aug. 13. 14:12
 20/24 anonim ***** válasza:
Ez nálunk is gond volt .. sajnos nekem olyan nevelő apám volt 10 évig aki amiatt mert ezt az elején tisztáztam vele ( apám egy alkesz és utálom amennyire csak lehet de mégis öt tartom apámnak) elkezdte megkeseriteni a kis életem .. de ez az egyetlen tiszta megoldás van ha kedvesen elmondjátok neki . Remélhetőleg tényleg van olyan jo ember ,hogy ezek után is normálisan áll hozzátok .
2016. aug. 13. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!