Inkább vennétek évente új cipőt a gyereknek, vagy egyszer egy drágát, de azt sok évre?
MINDEN cipő leesik a lábamról egy év után max. Nem a legdrágábbakat vesszük, de azért nem is a legócskább kínait, általában Nike, Josef Seibel, Rieker, stb.
Mindenek "ledarálódik" a sarka (nem tudom hogy fogalmazzam meg.. a sara darabokban pattog le), és főleg elválik a talpa oldalt. Pedig nagyon vigyázok rájuk, és csak napi 1-2 órát sétálok bennük városban betonon, plusz ugye a lábamon vannak, amíg ülök suliban. Télen nem ezeket hordom. Szóval nincsenek kitéve semmi extrém időjárásnak, se extrém terepnek...
Most így elköltünk évi huszonezer forintokat, hogy legyen valami a lábamon.
Nézegettem bakancsokat, azok strapabíróbbak, Dr Martenst dicséri mindenki, hogy bőrápolóval simán bírja sok évig. Plusz tetszenek is, szépek.
Anya viszont azt mondja, drága... 37ezer lenne az a modell amit kiszemeltem. Tény hogy nem szoktunk egyszerre ennyit kiadni egy cipőért, de nem jobban megérné? Mellé vennénk késő tavaszra meg kora őszre valami tornacipőt néha, ami jó melegben, azok olcsóbbak mint a bőrcipők.
Hogy győzzem meg, hogy ez tulajdonképpen olcsóbb lenne? Saját pénzem sajnos most nincs, hogy abból vegyem, már elköltöttem ami volt :/
Az nem éppen ápolás ha néha lemosod.
Kell rá kenni cipőkrémet, hogy puha maradjon, plusz én néha impregnáló spray-vel is lefújom a bőr cipőimet, az is plusz egy réteg védelem.
Martenst ne vegyel csak divatbol. Oke hogy strapabiro de egy szubkultura resze es nagyon gaz ha valaki olyat vesz fel amihez semmi koze sincs...
Es ez nem normalis hogy ilyen szinten nyirod a cipoket... menj el egy masik orvoshoz. Meg ha a 20 ezres Nike-t kinyirod, szerinted a Martenst nem nyirnad ki?
Szubkultúra alatt mire gondolsz? Az eredeti(!!!) angol skinhead mozgalomra, a punk-rocker stílusra? Mert ezek nem állnak távol tőlem, ilyen szempontból tökéletes választás ez a márka. Egyébként nem hinném, hogy "divat" lenne, alig látni 1-2 embert bakancsban, azok se Martensben tolják, hanem valami másban, amik szerintem csúnyák. A Martens egyes modelljei kifejezetten nőiesek, ezért (is) tetszenek.
És mint írtam, eddig egy bakancs/csizma se ment szét a lábamon, max a cipzár, vagy a fűző, ami cserélhető.
Egyébként 2 dokinál is voltam, és nem találtak semmi rendelleneset.
Ha a cipőid sarka és széle megy szét elsőre, szinte 100%, hogy bokasüllyedésed van, vagy az összes sportcipő el van szabva amit vettél:D
Nem akarok gonoszkodni, de szerintem is sunyítasz az orvossal :)
Egyébként semmi extra, az ilyen dolgokra általában talpbetétet írnak fel, amit senki nem fog látni, és ha nem tűsarkút meg balerinát hordasz (nem úgy jött le), akkor minden cipődbe bele is fog férni.
Ha orvos alatt iskolaorvost értesz, akkor inkább keress olyat aki nem futószalagon nézi át a gyerekeket... Barátnőmnek középiskolában olyan gerincferdülése volt mint egy hegyi szerpentin, a doki megtapogatta, mondta hogy minden oké, majd mikor a csaj szólt, hogy neki ez meg az a baja, csak annyit reagált, hogy jé tényleg :D szóval erről ennyit...
Lehet elmegyek egy harmadikhoz, az elsőhöz osztállyal mentünk még régen, az azt se tudta, hogy mi van, a második meg a barátomnak is olyan talpbetétet adott, amitől csak rosszabb lett a helyzet... De még régen nem ez volt, volt egy cipőm amit imádtam, kb 4 évig semmi baja nem volt, csak hasított bőrből volt, és már lehetetlen lett volna kitisztítani normálisan, mindent próbáltunk... Utána vettem egy pontosan ugyanolyat (ugyanaz a márka, ugyanaz a szabás, minden ugyanaz), csak sima bőrből, 1 hónap után szakadt...
1 hónap alatt változhatott ennyit a lábam??
Ha nincs kezelve, egyértelmű, hogy csak rosszabb lesz, igen.
Úgy tudtam, hogy suliorvos...
Szépen kell kérnie beutalót háziorvostól az ortopédiára, vagy ha megengedhetitek magatoknak, akkor magánorvost keresni.
Az a baj, hogyha a boka rossz, akkor szépen lassan a térd, aztán a csipő aztán a hát (és így tovább) fog tönkre menni. Nekem pl. vagy száz köröm van benne, mire rájöttek, hogy nem csak a bokámmal vagy a térdemmel van baj, hanem a csipőm nem oké, és ez teszi tönkre a többit.
A saját érdekedben mondom, hogy keress minél hamarabb egy normális orvost, és még talán egy talpbetéttel megoldható a dolog.
Visszatérve: a bakancs, csizma szerintem azért nem megy szét olyan gyorsan a lábadon, mert erősebb a talpa (vastagabb),ennyi. De nyáron nem lehet bakancsban járni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!