Inkább vennétek évente új cipőt a gyereknek, vagy egyszer egy drágát, de azt sok évre?
MINDEN cipő leesik a lábamról egy év után max. Nem a legdrágábbakat vesszük, de azért nem is a legócskább kínait, általában Nike, Josef Seibel, Rieker, stb.
Mindenek "ledarálódik" a sarka (nem tudom hogy fogalmazzam meg.. a sara darabokban pattog le), és főleg elválik a talpa oldalt. Pedig nagyon vigyázok rájuk, és csak napi 1-2 órát sétálok bennük városban betonon, plusz ugye a lábamon vannak, amíg ülök suliban. Télen nem ezeket hordom. Szóval nincsenek kitéve semmi extrém időjárásnak, se extrém terepnek...
Most így elköltünk évi huszonezer forintokat, hogy legyen valami a lábamon.
Nézegettem bakancsokat, azok strapabíróbbak, Dr Martenst dicséri mindenki, hogy bőrápolóval simán bírja sok évig. Plusz tetszenek is, szépek.
Anya viszont azt mondja, drága... 37ezer lenne az a modell amit kiszemeltem. Tény hogy nem szoktunk egyszerre ennyit kiadni egy cipőért, de nem jobban megérné? Mellé vennénk késő tavaszra meg kora őszre valami tornacipőt néha, ami jó melegben, azok olcsóbbak mint a bőrcipők.
Hogy győzzem meg, hogy ez tulajdonképpen olcsóbb lenne? Saját pénzem sajnos most nincs, hogy abból vegyem, már elköltöttem ami volt :/
Akkor keress fel másik dokit...
Egyébként lehet, hogy "csak" sarkosan jársz (odavered), és az nyírja ki.
Férjem ugyanezt műveli a cipőkkel, és mivel az ő lába már nem nő, volt hogy vett magának egy drága márkás cipőt. Pont úgy szétjött a sarka, és fél év után vihette vissza boltba, még az volt a szerencséje, hogy a 6 hónap garancia nem járt le, és visszakapta az árát.
A Nike és Rieker pedig nagyon is jó márka, és elég tartós. Ha az se bírja a lábadon, akkor más se fog kitartani.
Érdekes, nekem van egy kínai sportcipőm (kemény 3000 ft volt, mivel gyerekméret. :D ) és némi lúdtalpam, de azt két éve nyúzom. Nem mondom, hogy olyan, mint az új, és talpbetétet is cseréltem már benne, de még mindig ezerszer jobb állapotban van, mint a férjem 20 ezres Adidas cipője.
De a téli csizmáimnak, meg a túrabakancsomnak a világon semmi bajuk, mind bírják évek óta, és egy kis tisztítás után olyanok, mintha újak lennének. Azok normálisan össze vannak rakva, bírják a strapát. Szóval az nem teljesen igaz, hogy semmi nem bírja a lábamat.. Csak a többinek mind elválik a ragasztás. :( Ezért gondoltam bakancsra.
Amúgy azt nem kötekedésből, hanem kíváncsiságból hadd kérdezzem meg, hátha visszatéved ide az a válaszoló, aki a bakancs ápolását említette: miért kell tulajdonképpen jobban ápolni, mint egy csizmát? A bőr csizmáimat néha lesuvickolom vizes ronggyal, ha már sáros, aztán annyi, és újszerű állapotban vannak, pedig már megéltek ezt-azt. És lényegében egy bakancs hasonló, csak rövidebb a szára..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!