Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Kirúgtak.

Figyelt kérdés

Hát a sztori:

24 éves tanult lány vagyok, szakmával. Nem tudtam benne elhelyezkedni 1 évig. Szüleim tartottak el, majd megint szülők tartottak el. Aztán újra suliba jártam. Majd ott hagytam 1 év után. Megismertem egy srácot, kimentem hozzá kétszer Bécsbe, ott is hagytam, mert megütött. Haza jöttem Magyarországra, de szüleim mondták sokba kerültem eddig, hozzájuk nem mehetek. Kedden este egy ismerős fogadott be tegnap, mikor az egyik exemtől rájött, hogy bajban vagyok. Eljött a keletibe értem, de nagyon kimért volt. Ma reggel váltak el az útjaink, kaptam tőle ugyan pénzt haza útra meg kajára, de nem mondtam neki, hogy haza nem mehetek... A pénzzel ugyan el tudok számolni, de már fogytán van. Elviszi a rákos metró, munkám majd lesz 2 héten belül. De addig csöveljek az utcán? Szép karrier. Ma egy másik ismerős lehetőséget adott Diósdon aludni, de holnap jön a lehűlés, magyarul ha éjszaka az utcán kell aludni lefagyok.

Nem költök minden szarra, konkrétan nincs pénz vajra. Konkrétan ma reggel zuhanyoztam, ki tudja mikor lesz rá lehetőségem. Nincs sok minden nálam 1 heti cucc a táskámban, már annyi se. Meg egy laptop táska. Mobil és ennyi.

Hova mehetnék? Az ismerős aki tegnap éjjel szállást adott, tudom, hogy megengedhetné még, hogy 2-3 hétig pesztráljon, amíg talpra állok... De írta levélben, hogy nem óhajt többször megmenteni... Egy próbát megérne?

2016. aug. 10. 22:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
17%
Szülőknek elmondtad miért jöttél haza?
2016. aug. 11. 02:17
 12/29 anonim ***** válasza:
77%

Kicsit foghíjas a sztori, de egy részét össze lehet rakni.

A tanult lány alatt gondolom valami szakmunkást értesz, mert ha fősulit végzel, akkor nem rég végeztél volna, nem fér bele még egy tanfolyam, plusz értelme sincs.

Ja, és elhelyezkedni is sikerül...

Szóval az elmúlt 6 évben a szüleid tartottak el, aztán beírattak egy tanfolyamra, de otthagytad, mert te kiutazol Bécsbe a fa.szidhoz. Gondolom volt belőle balhé, meg "nekem ne mondjátok meg, mit csináljak, azt csinálok amit akarok", és csak azért is kiutaztál, minden figyelmeztetés ellenére.

Az ilyen látványos saját lábra állás után minimum meg kéne kérdezni a szüleid, hogy hazaköltözhetsz-e még egy időre, főleg ha úgy tervezed, hogy továbbra is a nyakukon fogsz élősködni, nem csak úgy becsengetsz az ajtón.

Lehet köpködni a szülőket, de ok nélkül senki nem jut el odáig, hogy a gyereke nem mehet hozzá többé haza.

Aztán a bécsi luxusélet helyett pár pofon várt rád. El tudom képzelni, milyen srác lehetett, és mennyire volt komoly a kapcsolat. Neten szedted fel?

Az ismerősöd is megmondta, hogy "többször nem óhajt megmenteni", szóval nem ez lehetett az első eset, de úgy néz ki, hogy az utolsó. Egyébként milyen ismerős? Gondolom nem az öribarid.

Honnan tudod, hogy lesz munkád két héten belül? Esetleg felvettek valahová? Van már fix lehetőséged, vagy csak reméled? Egyébként ennyi ideig ki lehet húzni hajléktalanszállón is, csak kaparj elő egy ismerőst, akinél tárolhatod a cuccaid, nehogy ellopják. Az egy dolog, hogy lesz meló, de még 6-7 hét, amíg lesz fizetésed, és ennyi ésszel gondolom nem kapsz annyit, hogy helyből kicsengess kauciót egy lakásra, és a továbbiakban is fent tudj tartani egy albérletet egyedül. Szóval még hónapok kérdése, amíg megoldódik a lakhatásod.

Nekem borzasztóan sántít ez a sztori, kezdve azzal, hogy késő éjjel honnan internetezel? Miről? Merthogy a telefonnak is kell minimum egy konnektor, hogy fel tudd tölteni.

2016. aug. 11. 05:16
 13/29 anonim ***** válasza:
79%
Egyébként ha már úgy is az utcán vagy egész éjjel... hát biztos kapsz egy-két olyan ajánlatot, amiből lesz egy kis pénzed, csak gyomor kell hozzá. Lehet, hogy hamarabb összejön a kaució és az albérlet, mintha a gyakorin siránkozol. ;)
2016. aug. 11. 05:19
 14/29 anonim ***** válasza:
91%

ha két hét múlva lesz munkád,az tök jó. de fizetésed valószínűleg majd rá egy hónapra.

menj haza szépen a szüleidhez.add oda azt a kevés pénzt amid van és mondd meg,hogy ahogy megkapod a fizud elmész, nem fogsz tovább rajtuk élősködni.

egyébként megérdemled a sorsod.lett volna lehetőséged tanulni,de inkább a pasidat választottad.

az a másik szakmád micsoda? biztos,hogy nem tudsz vele elhelyezkedni?

2016. aug. 11. 07:12
 15/29 A kérdező kommentje:
érettségi után jogi asszisztens lettem, 1 évvel később egészségügyi pályára mentem.
2016. aug. 11. 08:29
 16/29 anonim ***** válasza:
36%
Hát ha az én gyerekem abbahagyná a sulit hogy faszizzon Bécsben biztos nem tartanám el többet. És aztán még húzod le a haverjaidat? Gratulálok.
2016. aug. 11. 09:41
 17/29 anonim ***** válasza:
30%
Ez egy baromság, mert ha egészségügyki suliban legalább egy évet elvégzel, feltudnak venni kórházba dolgozni...persze nem a legjobb osztályra, hanem oda ahol a legnagyobb a hiány (ideg, stb) és ahol a legtöbb kakis munkát kell elvégezni. Tudom ,mert nővérem is 1 év után ment el dolgozni, persze mellette suliba kell járni és csinálni a gyakorlatokat, a 2. évet. Szóval jó nehéz összehozni, de nem lehetetlen.
2016. aug. 11. 10:01
 18/29 anonim ***** válasza:
42%

Edd meg amit főztél.

Vedd fel a pléhpofát, mondd el anyádéknak, hogy megpofozott a faszid, sajnálod, de nincs hova menned. És gőzerővel keress munkát, ha annyira talpra akarsz állni, akkor bármilyen gyrososnál találsz feketemosói állást, ha végigmész a körúton kb. minden 2. üzletbe keresnek eladót, pincért.

És elég undorító dolog, hogy még az ismerőseid a hibásak azért, mert te elkúrtad az életedet, vagy legalábbis rájuk akarod kenni. Megengedhetné magának lehet, csak kvára nem akarja, hogy rajta élősködjél ezután.

2016. aug. 11. 10:14
 19/29 anonim ***** válasza:
97%

Menj haza, és próbáld tisztázni/megoldani a szüleiddel a megromlott viszonyt.

Kicsit off: 19-es hozzászólónak mondanám, hogy szerintem az sem mindegy, hogy melyik megyében lakik stb. Ugyanis nekem is volt ismerősöm aki megcsinálta a diplomás ápolónőit egyetemen, csak a hivatalos papír hiányzott hozzá, nyelvvizsga hiányában. Jelentkezett is az ottani kórházba (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), és nem vették fel így sem!

2016. aug. 11. 10:34
 20/29 anonim ***** válasza:
40%

1. lehetőség az hogy kib..szottul elkenyesztetett es elrontott ujgazdag csaladbol valo kislany vagy aki eddig elt bele a nagyvilagba. Nem dolgozott mert nem volt szükség rá és csak hülyült eddig. A szüleid erre rá untak és kiraktak. Most pedig nem tudod mit csinálj.

2. Ennek az ellentéte, szegény panelproli aki a pasikból akartfelkapaszkodni de nem sikerült, most meg már a szülei is megunták és kirakták.

Munkátkeresni nem szeretnél? Mi a szakmád? Jogi asszitens bárki lehet, nem vagy még jogász. Egészségügyi pálya?

2016. aug. 11. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!