Szülők így nyáron eddig mennyi pénzt adtatok a gyereknek szórakozásra?
Kezdem azzal, hogy nagyon jól megy a családnak, a szüleim jól keresnek, anyu vállalkozó, apu egy multinál mérnök.
De! Egy forintot nem kaptam. Először nagyon háborogtam, mikor 16 évesen apu kiadta, hogy ha kell pénz, akkor mehetek hozzájuk nyáron dolgozni, és amit június-júliusban kerestem, abból bulizhatok augusztusban.
De már megértettem, hogy miért csinálta ezt. :)
Ráadásul nem kaptam kényelmes irodai munkát, a soron dolgoztam a többiek között, én is korán keltem, és hozni kellett a darabszámot, stb.
Idén már én kerestem magamnak nyári munkát, ahol komoly előny volt, hogy eddig sem volt büdös a munka, a Lean és 5S ismeretek is nyomtak a latban, és kényelmes kis irodai aktatologató melót kaptam. De őszintén, néha visszasírom a régi nyári munkát, amikor tudtunk hülyéskedni, volt sok fiatal, és lefoglalt egész nap, mert most sokszor hozzám se szólnak a "kedves kollégák", lenéznek, kibeszélnek, mint a nők általában. :/ És akkor is úgy kell tenni, mintha lenne dolgod, ha nincs munka. Az valami borzasztó. Nem megy az idő.
Jövőre szerintem megyek külföldre gyümölcsöt szedni, vagy farmra lovakat gondozni, legalább látok kicsit a világból, és levegőn leszek.
Nem a zsebpénz miatt jó. Illetve azért IS.
De sokat segített, hogy eldöntsem, milyen munkát akarok, és milyet NEM.
Én vagyok a "gyerek" nálunk (19 vagyok, de a suli miatt még itthon lakom) és már 3 éve nem kapok ilyenekre pénzt. Csak nagyon ritkán. Anyukám egy nagyáruház igazgatója és ott dolgozom (kemény bruttó 810 forintért óránként). Tőlem többet vár el sajna, mint a többi diáktól, de ugyanúgy járok strandra, voltam már nyaralni a családommal és most megyek majd a barátaimmal. Kajára nem költök, mert utálok étteremben enni. Ruhákat nagyon ritkán veszek. Egyedül ami nagyobb kiadásom, az a könyvek. Azokat azonban anyukám állja (inkább olvass, mint drogozz-alapon), így jól megvagyok.
Szeretem ezt a rendszert, mivel korán megtanultam a pénz értékét és azt, hogy valóban van, aki mondjuk 600 forintért kénytelen óránként dolgozni (a munkatársaim sem kapnak sokkal többet), hogy eltartsa a családját. Sajnáltam volna, hogyha ebből kimaradok.
Én sem kapok így konkrétan egy adott összeget.
Ha kell valami szólok, megkérdik mennyi és "dől a lóvé".
Na mondjuk most nyáron nem voltam sehol, csak egy cipőt vettem szal eddig 33k.
19/f
Igaz nálunk én is csak a "Gyerek" vagyok, de a hobbim az autók illetve au autószerelés, ezért közösen vettünk egy autót nyárra a faterommal hogy megcsináljuk és eladjuk drágábban. Tehát az autó fele az enyém úgyhogy 400.000 ezer Forint (vagyis 1200 euró mivel külföldön élünk)
De azért kelett az autóra is időt fektetni bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!