Nem igazságtalan, hogy a szüleim pénzelik a bátyámat az egyetemen, nekem pedig azt mondják, hogy nemtudnak támogatni, és vegezzek el egyelőre inkább egy kurzust?
#10-es te értetted félre hiszen oda van írva hogy a tanulmányait is így akkor az overe is értette.
Meg ha az államira is megy oda is kell fizetni egy összeget de nem annyit mit a fizetoson. Na meg egy orvosi egyemet meg az összes tanulmány több mint 4 év is.
Biztos h a szüleidnek is rossz ez az egész de neked is meg kell ertened hogy nem lehet mit tenni.
De ha még mindig az orvosi pályán szeretnél lenni akkor menj el elsőnek mentosnek. Onnan már könnyebb orvosi egyetemre menni es addigra már lehet h a szüleid is tudni fognak segíteni meg még a bátyád is lehet
#12-es onnan hogy a legjobb barátom államis orvosi egyetemre ment es így is kellett fizetni 200 ezret az eszközökre meg a koliba is.
Ne csak azt nézd hogy allamis ;)
Akik olyanokat írták, hogy ez vanm nyelje le a kérdező, merthát ő "csak" másodszülött, azok gondolkoznak is?!
MIÉRT vállal két - elvileg felnőtt - ember úgy több gyereket, hogy a többediknek már nem tud biztosítani ilyesmit?! Akkor meg kell állni egynél, mert piszok sz.métség az x.-kel szemben, hogy "a bátyádat mindenben támogattuk, de te menj okj-re, mert anno elfelejtettük bekalkulálni, hogy mennyibe is kerül a gyerek".
Én valahol itt lépnék, elmennék melózni és végezném el önerőből is akár a sulit, de aztán ne járjanak hozzám, mikor pénzbeli segítség kéne.
Egyébként, nekem ezért nem lett diplomám. Utolsó évben áttettek fizetősre, és nem tudtam annyit keresni, hogy azt is kifizethessem.
A drága jó apám meg kb. szrt rá (pedig ő gyakran egy heti munkájával félmillát is megkeres), bezzeg a mostohaanyámnak minden bromságot megvett, amit kibüfögött a száján.
Most persze én vagyok az idióta, aki egy sulit is képtelen volt befejezni, az nem számít, hogy felőle a híd alá is mehettem volna.
ez tényleg igazságtalanság. nálunk a szüleim mindig igyekeztek,hogy ugyanannyit kapjunk a tesómmal. nyilván nem volt kicentizve,de hogyha mondjuk ő mehetett egyetemre és nem kellett mellette dolgoznia,akkor velem is így jártak el. nem lett volna fair,hogyha nem.
kérdező, ha már érettségiztél,akkor tudod,hogy hány pontod van. felvettek volna az orvosira? ha igen,akkor jövőre add be a jelentkezésed.addig meg dolgozz,gyűjtögess. egy év alatt simán összeszedsz egy milliót, még minimálbérrel is. azt meg feléled majd az orvosin,hogyha felvesznek. az első felében, első 2-3 évben nagyon nehéz dolgozni orvosi mellett,ezt nem ajánlom. de a vége felé már könnyebb, tudsz találni szakmába illő munkát,vagy akár korrepetálást vállalni. ha okos vagy és képes lennél elvégezni egy orvosit,akkor ne nővérnek menj.. ezzel nem lebecsülni akarom őket,de szerintem mindenki tudja,hogy orvosként sokkal jobb életed lesz, mint nővérként.. a nővérek helyzete különösen siralmas. rengeteg munka, nevetséges fizetés. és végig benned lesz,hogy akár orvosnak is mehettél volna.
a szüleid meg nyaljanak sót. ne foglalkozz velük, nem érdemlik meg. próbáld egyedül megoldani
De, az.
NE menj el ápolónőnek, ha tényleg orvos akarsz lenni és felvennének az orvosira is!
Én ezt tenném:
- felvételizék az orvosira
- mennék koliba, felvennék diákhitelt, a szülőktől meg egy szelet száraz kenyeret sem kérnék soha többé
(Amúgy idén felvételiztél az orvosira? Vagy a szüleid hozzáállása miatt meg sem próbáltad? Esetleg idén nem vettek fel?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!