Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyelőre még nem szeretném,...

Egyelőre még nem szeretném, ha a szüleim tudnának erről, de bűntudatom van a titkolózás miatt. Hogyan "járnék jobban"?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy száz meg száz ilyen kérdés van, de én speciel sokat gondolkoztam, hogy mi lenne evidens megoldás, de félek, nagyon rossz vége lesz.

Most már 3 és fél éve tudom magamról, hogy meleg vagyok. A barátommal majdnem 2 éve vagyunk együtt. Mint kiderült, a szüleimnek még nem mondtam el, de mindig jó kapcsolatunk volt egymással, ezért nem szeretném ezt megrontani.

Barátom egyáltalán nem tölt el nálunk sok időt (pont amiatt, hogy még véletlenül se keltsünk gyanut), ezért mindig én vagyok nála többe. Az ő szülei tudnak róla és bár nehezen, de elfogadták. Néha irigykedem miatta, mert arra gondolok, hogy nálunk hátha ez másképp lesz. Mi lesz, ha utálni fognak miatta? Mi lesz, ha soha nem békélnek meg vele? Mindig ezek a kérdések fogalmazódnak meg bennem és félek kockáztatni.

Tudom, hogy én ismerem a szüleimet meg minden, de ha esetleg rosszul fogadnák és ne adj isten látni sem akarnak, akkor bángatom egész életemre. Nem tudom, hogy ezt meg merjem-e kockáztatni.

Eddig mindig mindent el tudtam mondani nekik, ezért van bűntudatom amiatt, hogy erről nem tudnak.

17/F

2016. júl. 11. 22:10
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
Ha szeretnek a szüleid, nem akadnak fennt ilyesmin :)
2016. júl. 11. 22:14
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Ültesd le őket.

"Anyu, Apu!

Fontos bejelenteni valóm van. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mondjam el nektek. Szeretlek benneteket és szeretném, ha ezek után sem lennétek rólam rossz véleménnyel. Az a helyzet, hogy meleg vagyok. Kérdezzetek bátran, válaszolok a kérdéseitekre."

Kb. így add elő. :)

2016. júl. 11. 22:19
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Ha értelmes emberek a szüleid akkor megértik.
2016. júl. 11. 22:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Anya, apa, szeretnék valami fontosat mondani. Nem lesz unoka. Na, vágjátok? Na mondom másképp:

https://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k

Így se? Na, akkor.

https://www.youtube.com/watch?v=3j4t185wl-0

2016. júl. 11. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

Ha egyke vagy, én inkább nem mondanám el nekik. Ha kérdezik, miért nincs barátnőd, mondd azt, hogy a tanulásra koncentrálsz inkább.

Nem értem miért, de az emberek többsége nem fogadja el a melegeket. A férjem is ilyen buta véleményen van.

Mert ha valaki megtudja, hogy meleg vagy, egyből lejátszódik a szeme előtt ahogyan két meleg férfi lefekszik egymással. És ez számukra undorító. Ezért tartják a melegeket undorítónak, szerintem.

Ezzel csak az a baj, hogy senkinek semmi köze hozzá, hogy a másik hogy éli a nemi életét. Vannak undorító hetero emberek is, akiknek számomra elképzelhetetlen szexuális szokásaik vannak...

Ha el is mondod a szüleidnek, ne azzal kezdd, hogy meleg vagyok, vagy hogy a fiúkat szeretem. Mondd el, hogy már éved óta van egy szerelmed, akivel nagyon jól megvagytok, szeretitek egymást, kitartotok egymás mellett. Mondd el, hogy miért szereted, miért szerettél belé. A boldogságod legyen az első kép a szüleid fejében, ne az, ahogyan akaratlanul is elképzelnek egy másik fiúval szexelve...

2016. júl. 12. 10:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Ismételten gratulálok a lepontozónak.
2016. júl. 12. 13:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Az 5-os válaszoló nagyon szépen leírta!
2016. júl. 12. 18:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Az apád lesz a nehezebb eset az enyémből kiindulva. Mármint én hetero vagyok de ő mindig kiakad ha a tévében szóbakerül a téma.
2016. júl. 12. 19:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Megértem, hogy parázol, de előbb-utóbb úgyis el kellesz mondanod, nem titkolhatod örökké. És jobb előbb túllenni rajta.
2016. aug. 4. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!