Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rettenetesen megromlott a...

Rettenetesen megromlott a kapcsolatom a lányommal, a párja miatt. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Teljesen kétségbe vagyok esve. Van egy 22 éves lányom, akit mindenkinél jobban szeretek. Sose volt vele gond. Viszont fél éve hazaállított egy, az apjával majdnem egykorú férfival, és azt mondta, hogy lassan 2 éve együtt vannak. Én teljesen lesokkolódtam, hogy én ebből az ég világon semmit sem vettem észre. Azonnal magamat hibáztattam, mert azélt valljuk be hatalmas a korkülönbség. Próbáltam lebeszélni, de felnőtt nő, szóval nem tudok neki parancsolni, meg tiltani meg ilyenek. Aztán kezdtem belenyugodni a dologba, de pár hónapja észrevettem, hogy a férfi nagyon nyersen, durván viselkedik vele. És a lányom meg úgy reagál, mintha neki ez az egész tetszene. Annyira ragaszkodik a pasihoz, hogy én egy rossz szót nem mondhatok rá, mert akkor kicsapja a hisztit.

Persze nem az én dolgom, de azért mégis. Lassan bántalmazni fogja, mert néha már tényleg úgy viselkedik, erre a lányom egyre szerelmesebb. Esküszöm ez már olyan mint a stockholm szindróma, csak itt elrablás nélkül. Hogy szeretheti, ha a pasi szavakkal szinte mindig csak bántja? Arra is gondoltam, hogy talán megfenyegette. De ezt az ötletet azonnal elhesegettem, mert látom a lányom milyen szerelemmel, szeretettel néz a pasira.

2016. aug. 3. 11:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%

Azért nem mondta el, mert nem hülye, tudta jól, hogy neked nem tetszene, ahogy itt ki is fejtetted és nem volt kedve hallgatni a lebeszélést, meg érvelést, mert úgy volt vele, hogy majd ő tudja. Ezért hagyd is a a lebeszélősdi, kritizálást, megtetted a magadét, nem hatott ez van. Annyit mondj, mint amit itt írtak, hogy legalább ha hallod, akkor közöld előtted, a házadban normálisan beszéljen vele és punkt. Azért jó, ha a hapsinak is leesik, hogy neked ez feltűnt. Ez teljesen jogos és normális elvárás. Ha túl sokat siránkozol a lányodnak, akkor max azt éred el, hogy jobban eltávolodik és nem mond el dolgokat, mert nem akarja hallgatni a sopánkodásodat, meg az "én megmondtamot".

Amúgy azért az kicsit túlzás, hogy nyersen beszél vele és akkor már bántalmazni fogja. Nálunk pl. apám tud iszonyú nyers/bunkó lenni, de valahogy mindig szereti úgy időzíteni, ha más is ott van, nem tudom tudat alatt be akarja mutatni, hogy ő az alfa hím vagy mi, de amúgy nem bántotta soha se anyámat, se minket, kenyérre lehet kenni.

Az apja korabeli meg. Hát ez van. Nem olyan szokatlan dolog az. Nekem több ismerősöm is így ment férjhez, gyerekük is lett, az egyik valami tanárhoz, a másik valami melóshoz, a harmadik egy buszsofőrhöz, szóval nem épp a hegyekben álló pénz miatt. A baj inkább azzal van, mikor egy ilyen pasi befűz egy fiatal lányt, aztán mivel elvált meg neki már van gyereke meg minden, megmagyarázza a csajnak, hogy nem kell se házasság, se gyerek, a buta meg még el is hiszi a nagy szerelemben, hogy tényleg nem kell. Aztán lehúznak egymás mellet 8-10 évet, a csaj meg rájön, hogy hát ő tulajdonképpen szeretne gyereket, meg még lehet házasságot is, de egy 50 évesnek szülni már tényleg késő.. Aztán max otthagyja és 30 évesen elkezd kamillázni, hogy most akkor honnan vegyen vele egy idős férfit, aki független lehet vele családot alapítani és nem a "maradék", aki nem véletlen van magában még harmincasként is.

2016. aug. 3. 13:31
 12/21 anonim ***** válasza:
52%
Nem gyerek már. El tudja dönteni hogy mi a jó neki.
2016. aug. 3. 13:35
 13/21 Skorpió87 ***** válasza:
Elárulod, hogy hány éves a férfi ? És miket mond neki ? Én biztos nem álltam volna meg szó nélkül , ha úgy beszél a lányommal, mégha az ő életük is, akkor is a lányom !
2016. aug. 3. 23:11
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Nagyon sok hasznos választ kaptam. Megy a zöld kéz. Amúgy 53 éves a férfi. Hát mondjuk volt olyan, hogy vendégségben voltunk, és a lányom vacsorázni akart, megmelegítettem neki az ételt erre berontott a pasi, hogy menjenek már, mert dolga van. Erre a lányom mondta, hogy befejezi a vacsorát aztán mehetnek. És erre az volt a válsz, hogy na ne pofázz, gyere majd eszel otthon. Én meg csak pillogtam. Amikor meg megkérdeztem a lányomtól hogy ez mégis mi a fene volt, azt válaszolta hogy nem érti mi volt ezzel a baj, hisz nem mondott semmi rosszat. Jó lehet tényleg nem a világ vége, de mindig amikor beszélget vele, lekezelő, mintha a kutyájával beszélne
2016. aug. 4. 00:15
 15/21 A kérdező kommentje:
Vendégségbe voltak* elnézést
2016. aug. 4. 00:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Ez utóbbira mondjuk nem csak pillogni kellett volna, hanem akkor és ott azonnal szóvá tenni a pasinak, hogy viselkedjen normálisan a lányoddal.
2016. aug. 4. 00:51
 17/21 anonim ***** válasza:

én voltam aki írta h a párja kicsit szintén lekezelően beszél vele de nincs jelentősége

Háát a példa amit írtál mondjuk elég durva nálunk ez azért nem ilyen stílusban zajlik..

Mindenesetre figyel rá oda de hagyd hogy élje az életét és mindig jelezd felé h ha van valami baj neked bátran szóljon ennél többet nem tehetsz, mert ha esetleg most elvadítod magadtól később nem fog hozzád fordulni.

2016. aug. 4. 08:48
 18/21 anonim ***** válasza:
*figyelj
2016. aug. 4. 08:48
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha előtted beszél így a lányoddal, akkor oszd le a férfit, hogy moderálja már magát, és nézze meg, kivel beszélget, viszont ezen kívül semmit sem tudsz tenni. Még ha a lányodnak nem is a legjobb ez a kapcsolat, akkor se piszkáld vele, mert csak őt marod el magad mellől. Egyszerűen annyit tehtsz, hogy reménykedsz, hogy észbekap valamikor.
2016. aug. 4. 16:01
 20/21 anonim ***** válasza:

a lányod tipikus életképtelen önbizalom hiányos pénzéhes mai fiatal

talált egy pénzes pótapucit és azt hiszi ha szolgamód ragaszkodik egész életére eltartják

régen is voltak ilyenek manapság meg jóval több van

az első pofonál vagy észhez tér vagy nem nagyon ne reménkedj

2016. aug. 5. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!