Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 22 évesen korlátozó szülővel?...

22 évesen korlátozó szülővel? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már nagyon elegem van, hogy ennyire korlátozva vagyok azáltal, hogy nem enged el sehova. Egyetemre járok, másik városba, kollégista is, de állandóan haza kell járnom minden hétvégén és alig tudom meggyőzni hogy néha szeretnék ott maradni. Egyszerűen megsértődik, érzelmileg zsarol hogy biztos nem szeretem, örüljek hogy még él, stb. Ez évközben.

Most fesztiválra nem enged el dolgozni. Igaz csak önkéntes, pénzt sajnos nem kapok belőle, pedig talán ez lehetne egy kiút ebből a gödörből, ha a saját lábamra állhatnék végre. De sose tanított meg felelősséget vállalni, talpraesettnek lenni.

Folyton csak szigorú volt és tiltott, és próbálta maga is elhinni hogy félt és kényeztet néha.

Mit tehetnék?

Mit tehetnék úgy, hogy maga is belássa, hogy már elvileg felnőttként kéne kezelnie? Jelenleg úgy látom ez képtelenség.

2016. júl. 30. 23:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

9-es, elég somorú, hogy 40 éves létedre már nem állítottad le őket réges-rég.

Velem egyszer próbálták meg, miután megbeszéltük, hogy felnőtt vagyok, dolgozok, stb. és ne zsaroljanak. Na, akkor egy hónapig feléjük sem néztem. Ha a szép szó nem használ, akkor tudok én is kemény lenni... fucsa mód ezek után nem próbáltak többé manipulálni, mert tudták, oyg akkor nem látnak.

Kérdező 22 vagy, megmondod hogy nem mész haza és nem mész haza. Majd jönnek a fenyegetéssel, hogy dögölj éhen akkor meg stb., de az csak üres duma. Ha viszont mégsem, akkor elmész melózni és leválsz róluk, mert életed végéig mérgezni fognak.

2016. júl. 31. 07:52
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Mert szerinted az ilyet le lehet állítani?

Évente egyszer megyek haza, szerinted hallgatok rá?

Elmegyek ide-oda, azt csinálok, amit akarok, nyilván.

De attól anyám még mondja a magáét.nekem meg egyik fülemben be, másikon ki. De akkor is idegesítő.

S képzeld, nem lehet leállítani, ezek ilyenek. Anyámnak mondhatsz bármit.

Bírom, amikor megmondja a tutit, akinek fingja nincs.

2016. júl. 31. 09:16
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

"Túlzottan függök tőle anyagilag"

no hat akkor itt a gond, anyagilag a sajat labadra kell allni, akkor majd mondhatod neki hogy mar felnott vagy mert eltartod magad.

Dolgozni valoban nem egyszeru egyetem mellett (nem is lehetetlen), de lehet osztondijra hajtani, jo atlaggal akar koztarsasagi osztondijat kapni, abbol mar meg lehet elni.

2016. szept. 21. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!