Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek külön élnek a szülei,...

Akiknek külön élnek a szülei, szoktak néha egyszerre mindkét szülővel találkozni?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor milyen érzés? Ha nem, milyen lenne?

Főleg olyan esetben, ha a szülők soha nem éltek együtt.

Kapcsolatot tartani mindkét szülővel lehet. Viszont furának tartanám egyszerre találkozni mindkettővel, hiszen ők ketten nincsenek együtt. Ha meg nincsenek együtt, az nem is család, nem kéne azt erőltetni. Hogyan van ez?

Felnőtt "gyerekről" van szó, tehát nem is az az eset, amikor az egyedülálló szülője párt talál magának. Hiszen itt párról, mint olyanról sem lehet beszélni.

2016. márc. 8. 20:37
 1/6 A kérdező kommentje:
Mármint a mindkettővel egyszerre találkoznit nem úgy értem, hogy valami ügyet elintézni, vagy hasonló, hanem pl. ünnep vagy szabadidő együtt eltöltéséről van szó.
2016. márc. 8. 20:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Mikor gyerekek voltunk, akkor karácsonykor, születésnapokon, ballagásokon, stb. mindig együtt volt a család annak ellenére, hogy a szüleim külön éltek.

Teljesen normális, nyugodt, kellemes hangulat volt. Semmi gond nem volt belőle.

Párjaik nem jöttek ilyen helyzetekben.

2016. márc. 8. 20:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Ballagásra, esküvőre mindig jött mind a "4 szülőm". Semmi furcsa nincs benne, mindig jól elbeszélgetnek, az új párjaikat is kedvelik oda-vissza. Mióta nagyszülők, még többet találkoznak, mert sokszor fuvarozzák nyáron egyik mamától a másikig a gyerekeket helyettünk.
2016. márc. 8. 21:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk sajnos nincs ilyen. Apukám az esküvőmre sem jött el, mert nem akart találkozni anyuval.

A fiam apja is ilyen, pedig én nagyon örültem volna, ha mondjuk eljön a ballagására. Ha hozzám nem szól, rám sem néz, az nem zavart volna, vagy ha elhozza a párját, de a fiamnak nagyon sokat jelentett volna ha eljön. Nem is értem, mert sosem kötekedtem, gáncsoskodtam vele, nincs oka rá, csak a saját sértettsége, amiért elhagytam és újra férjhez mentem.

2016. márc. 8. 21:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát igen, ballagás vagy esküvő azért más.

Viszont ha nem gyerekkorban vannak ezek a kicsit gyakoribb találkozások, hanem mondjuk 5-10 éve valaki nem látta egyik szülőjét felnőttként, akkor fura, ha ilyet kezd a szülő kezdeményezni, nem?

2016. márc. 8. 23:49
 6/6 anonim ***** válasza:

az én apám inkább tönkretette velem és az öcsémmel a kapcsolatát, csakhogy ne kelljen anyámmal és a családommal találkoznia. Én legalábbis így gondolom, mert utoljára az általános iskolás ballagásomon volt jelen, utána is megkaptam hogy milyen kellemetlenül érezte magát. Aztán se az érettségis ballagásomra, se a szakmásra, se öcsém ballagásaira nem jött el többet. Pedig neki is van már másik családja, és nem zavart volna, ha jönnek, sőt volt olyan ballagásom, amire úgy rendeltem kaját hogy az akkor pici gyerekük is tudjon mit enni, de inkább leléptek.

Azthiszem nem erőltetem a dolgot, az esküvőmre el sem hívom.

2016. márc. 10. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!