Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 22 évesen korlátozó szülővel?...

22 évesen korlátozó szülővel? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már nagyon elegem van, hogy ennyire korlátozva vagyok azáltal, hogy nem enged el sehova. Egyetemre járok, másik városba, kollégista is, de állandóan haza kell járnom minden hétvégén és alig tudom meggyőzni hogy néha szeretnék ott maradni. Egyszerűen megsértődik, érzelmileg zsarol hogy biztos nem szeretem, örüljek hogy még él, stb. Ez évközben.

Most fesztiválra nem enged el dolgozni. Igaz csak önkéntes, pénzt sajnos nem kapok belőle, pedig talán ez lehetne egy kiút ebből a gödörből, ha a saját lábamra állhatnék végre. De sose tanított meg felelősséget vállalni, talpraesettnek lenni.

Folyton csak szigorú volt és tiltott, és próbálta maga is elhinni hogy félt és kényeztet néha.

Mit tehetnék?

Mit tehetnék úgy, hogy maga is belássa, hogy már elvileg felnőttként kéne kezelnie? Jelenleg úgy látom ez képtelenség.

2016. júl. 30. 23:09
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Egyáltalán, ti szülők, miért nem hagyjátok hogy a gyereketek tanuljon néha egy kis felelősséget??
2016. júl. 30. 23:11
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézel túl szép jövő elé nézel ilyen szülővel, csak egy szülődet említed a másik nem él? Elköltözött, elvált? Ő lehet tud segíteni.

Javaslom minél hamarabb szerezz magadnak állást és tartsd el magad. Egyetem végeztével ilyen szülő a család alapítást is nagyon megfogja nehezíteni. Hívd fel és mond el neki mire készülsz, tudjon róla és ne lepődjön meg. Ha jön az érzelmi zsarolós dumával nevesd ki, röhögj a képébe, majd csak belátja, hogy nem tud irányítani, ahogy ő szeretné.

Ennyi idősen nem szabhatja meg neked mit csinálj, pláne ha nemes cél érdekében teszed.

2016. júl. 30. 23:21
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Ő irányítani próbál, Te meg azt teszed, amit ő akar. Kinek a döntésébe van beleszólásod?
2016. júl. 30. 23:21
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
De mi az,hogy nem enged el? Nincs szükséged 22 évesen szülői engedélyre...
2016. júl. 30. 23:24
 5/13 A kérdező kommentje:

Elváltak igen. Többi gyerek kirepült, engem tart láncon a háznál, én szívom meg. Nappali képzésre járok még egy ideig, nem tudom hogyan tudnék mellette dolgozni is, de valóban ezt kellene.

Tudom hogy nincs szükségem, vagy nem lenne szükségem az engedélyére, csak kényetelen vagyok figyelembe venni, mert a figyelmetlenségével és a magányos önzésével nekem okoz fájdalmat, ha ezt nem teszem.

2016. júl. 30. 23:28
 6/13 anonim ***** válasza:
68%

"kényetelen vagyok figyelembe venni, mert a figyelmetlenségével és a magányos önzésével nekem okoz fájdalmat, ha ezt nem teszem."

- De szerencsére mint a kérdésed is bizonyítja, ha azt teszed, amit kér, minden szép és jó, semmi gondod sincs...

2016. júl. 30. 23:29
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

De te meg hagyod magad es ez nagyobb baj...

Velem is probalta ezt csinalni de leallitottam. Felnottkent beszeltuk meg hogy nem fogok hazajarni minden hetvegem mert van egy pesti eletem is.

2016. júl. 30. 23:30
 8/13 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nincs így rendben. Én tudom, ő nem. Sajnálom hogy nem lázadtam fel a béna szülői rendszere ellen már sokkal korábban. Csak érzékeny vagyok és nehezen viselem a zsarolását, és tudom hogy akkor elmondaná mindenkinek és a harahja elég gyilkos tud lenni számomra.

Túlzottan függök tőle anyagilag, ezért sem tudok akkorát lépni még :(

2016. júl. 30. 23:35
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

Ez az engedély...jó, nem kér engedélyt.

De higgyètek el, marha idegesítő hallgatni az örökös sirámokat.

Én 40 vagyok, több, mint tíz éve külföldön, mégis belekötnek abba, amit csinálok...

Miért mentem el szórakozni este, miért biciklizek egyedül, mièrt nem csinálom màsképp.

2016. júl. 30. 23:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát sztem mondd meg mostmár neki rendesen hogy felnőtt vagy és fogadja el hogy már nem vagy kisgyerek hogy parancsolgasson neked. Ha meg van barátod akkor azt is mondthatod neki hogy meg kell értenie vele is sokat szeretnél lenni
2016. júl. 30. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!