Hogyan derítik ki, hogy a gyerek foltjait a szülő csinálta-e, vagy a gyerek?
Szakértő kideríti de általában nem hívnak szakértőt. Ovis és kisiskolás koromban tele voltam foltokkal, zúzódásokkal és amikor rákérdeztek, azt kellett hazudnom, hogy elestem a lépcsőn. Egyszer valami más miatt voltunk dokinál, a doki megkérdezte hogy mik ezek a foltok, anyám szemrebbenés nélkül rávágta, hogy a gyerek elesett a biciklivel, mire én csodálkozva közöltem, hogy de hát nem is tudok biciklizni, nincs is biciklim. Aztán gyorsan a szám elé kaptam a kezem, mert tudtam hogy ilyenkor nem szólalhatok meg csak hát valahogy kicsúszott. A doki egy ideig nézte anyámat aztán semmi, vizsgált tovább. Nem említette többet a dolgot, pedig vitt már be anyám felszakadt fejbőrrel és szájjal is, mondván hogy első esetben a fáról estem le, a másiknál meg asszem megint a lépcsőn. Pedig csak neki volt épp rossz napja és én voltam kéznél. Persze az elkottyantós eset után olyat kaptam, hogy az addigi foltjaim semmik nem voltak, nem is mentem oviba a hét további részében, mert látható helyen is lett rajtam folt. Állítólag a torkom fájt, mert amikor visszamentem, az óvónő kérdezte, hogy jobban van-e a torkom. Akkor már bölcsen befogtam a számat.
Lényeg: gyakran az óvónő, orvos, tanító is látja hogy a gyerekkel valami nem oké, hogy mindig újabb foltjai vannak és mindig valami idióta indoklása van (nem hiszem el, hogy bevették 30-adszorra is, hogy a lépcsőn estem le). Ennek ellenére egyik se csinált semmit. Ha hívtak volna egy szakértőt vagy gyerekpszichológust, talán kiderül de nem hívtak.
Ha egy ilyen esettel kivered a balhét, szerintem feleslegesen okozol magadnak foltokat. Ha kivizsgálják, nagyon megszívod. Ha fel akarod őket jelenteni, tedd meg de ehhez nem kellenek műfoltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!