Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Egy ps4 már luxus...

Szülők! Egy ps4 már luxus cikk? mit szólsz ha kér a gyerek?

Figyelt kérdés

2016. júl. 23. 11:33
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
46%

Van ket gepunk, egy ps4 es egy xbox one.

A lanyom 17 eves o xbox fan, szuletesnapjara kapta.

Fiam 11 eves, most vettuk neki mert kituno lett.

Nem luxus cikk, szinte a fiam osztyaban mindegyiknek van.

2016. júl. 23. 11:41
 2/29 anonim ***** válasza:
67%
igen, addig, amíg sok embernek nincs ennyi egy havi fizetése, luxuscikk.
2016. júl. 23. 11:43
 3/29 anonim ***** válasza:
71%
Ha annyi egy havi fizetésetek, akkor az. Ha emg nem, hamar összespórolható az ára, a gyerek meg kérhet sok mindent, ha elmegy diákmunkázni és ad bele, akkor meggondolnám.
2016. júl. 23. 11:59
 4/29 anonim ***** válasza:
54%

Eleve nem vagyok híve a játékkonzoloknak, az egyik legostobább tevékenység ezeket nyomni. Mindenkinek van kiváló minőségű laptopja, okostelefonja, amikor xboxot kértek (szerintük jobb, mint a ps4), az volt a megegyezés, hogy megvehetik, de ők gyűjtik rá össze a pénzt. Mindenkitől pénzt kértek karácsonyra (tőlem is), így lett meg.

Nekem az ára miatt nem számítana luxuscikknek, de fölöslegesnek tartom. Tudom, tudom, vaskalapos vagyok.:-)

2016. júl. 23. 12:13
 5/29 anonim ***** válasza:
84%

Egyértelműen anyagi helyzettől függ. Egyesek lazán megengedhetik maguknak, mások nem.

Ha a gyerekem úgymond kiérdemelné, megvenném neki, de figyelnék, hogy ne játékkal töltse minden idejét. A mértéket betartva nincs ellenemre a játék, időnként én magam is szoktam nyomkodni.

2016. júl. 23. 12:14
 6/29 anonim ***** válasza:
86%

Óóó, a szép Nintendós idők gyerekkorunkból... Super Mario Bros 3... :)

Attól függ amúgy, megengedheti-e egy család magának. Nyilván hitelt nem vennék fel ezért, de ha megtehetem, akkor kaphatna a gyerek. Persze nem egész nap kell ez előtt ülni, de néha játszhat, miért is ne? Elég fura lenne, ha én tiltanám, aki nagy nintendós voltam. :)

2016. júl. 23. 12:27
 7/29 anonim válasza:
64%
Átlag magyar keresethez képest szerintem nem igazán luxuscikk egy konzol. Viszont megvenni rá több játékot az már necces mivel egy új AAA játék 15-20k között mozog(Fallout 4 19k és tavaly novemberben jelent meg..) Szerintem ha úgy gondolod hogy megérdemli a gyermeked megveheted ettől még nem fog "elkényeztetnek tűnni".
2016. júl. 23. 12:38
 8/29 anonim ***** válasza:
54%

Miután nem létszükséglet se a megélhetéshez, se a munkához vagy tanuláshoz, luxuscikk. Az, hogy ezt ki engedheti meg magának egy teljesen más kérdés, valakinek egy havi fizetése, valakinek csupán aprópénz. Mi pl. meg tudnánk venni, de pár hónapig azért takarékoskodni kellene hozzá. Nem tudom a te szüleid melyik kategóriában vannak.

Ha a gyerek ilyet kérne én valószínűleg úgy venném meg a neki ha ő is adna bele valamenyit amit a zsebpénzéből gyűjtött össze. Más nagyobb értékű dologgal is ezt csináltam, úgy látom jobban értékeli így a dolgait és kevesebb extra igénnyel áll elő.

2016. júl. 23. 12:50
 9/29 anonim válasza:
60%
"Miután nem létszükséglet se a megélhetéshez, se a munkához vagy tanuláshoz, luxuscikk." Akkor ha egy szülő vesz egy táblacsokit a gyermekének akkor már az is luxuscikk?:Dd Ha rendelek egy pizzát az is?
2016. júl. 23. 13:08
 10/29 anonim ***** válasza:
51%
8. te nagyon el vagy tájolva, ami már nem a létminimumhoz kell, az luxuscikk?
2016. júl. 23. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!