Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg, hogy...

Miért nem értik meg, hogy rosszul esik, hogy ledagadtoznak? 16/f

Figyelt kérdés
Most 178 cm vagyok és 74 kg, és bár látszik, hogy van rajtam pár kiló felesleg, mégsem érzem magam dagadtnak. Tavaly volt egy sérülésem a foci miatt, meg kellett műteni a lábam és nem tudok semmit sportolni egy ideig, ezért azt az utat választottam, hogy jobban odafigyelek mit eszek. Így nagyon nehezen fogyok, de szüleim folyton kioktatnak, hogy márpedig kövér vagyok és csináljak valamit.
2016. júl. 23. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mondd el ezt nekik amit leirtal,egy nyugodt körülmények kozti beszélgetésbe.

Ha ez nem hasznal, ignorald,hagyd figyelmen kívül az efajta megnyilvánulásaikat.

2016. júl. 23. 19:09
 2/7 anonim ***** válasza:
1%
Valószínűleg mert ők úgy látják, hogy semmit sem teszel az elhízásod ellen, ráadásul egy tavalyi focisérülésre hivatkozva lazítasz....
2016. júl. 23. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es, akkor sem a csúfolódás a megoldás két felnőtt részéről.

Egyébként is az evés a diétának fontosabb része, mint a mozgás.

(Nekem 14 évesen volt focisérülésem, fél évig sántikáltam, aztán megműtöttek, és utána másfél évig nem tesizhettem, hanem gyógytornára jártam.)

28/N

2016. júl. 23. 19:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Később az élet minden területén tapasztalni fogod, hogy az emberek gonoszak.

Meg kell majd tanulnod figyelmen kívül hagyni a beszólásokat, mert ha nem így teszel, sosem leszel boldog ember.

Csak annak a véleménye számít, akit szeretsz, aki támogat.

Ez mondjuk elég rossz így, mert épp a szüleitől nem várná az ember ezeket a bunkóságokat, de sajnos azt is meg fogod tapasztalni, hogy a vérrokonság nem feltétlenül jelenti a szeretet, és bizony anyák, apák, testvérek élnek úgy egymás mellett, mint vadidegenek.

Rossz ezt 16 évesen olvasni, de tele van az oldal ilyen kérdésekkel, hogy "Más is van úgy, hogy évek óta nem beszél a szüleivel?"

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy neked ez lesz, csak azért gusztustalan, hogy épp a legsérülékenyebb korban lévő tininek az önbizalmát, önbecsülését rombolják le a saját szülei.

Van arra valami esély, hogy megmutasd nekik ezt a kérdést, vagy csak átküldd az anyukádnak e-mailben a linket?

Talán el sem jut az agyáig, hogy mekkora kárt okoz ezzel, de ha felhívnád rá a figyelmét, biztos elgondolkodna.

2016. júl. 23. 19:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mélységesen egyetértek a 4. hozzászólóval s mindig arra gondolok, hogy hány érzékeny tinit kergetnek akár anorexiába a felelőtlen rokonok (amihez kell hajlam is, de akkor is. egy formálódó tini sokszor nagyon befolyásolható, szegényke). De ha igen értelmes s megfelelően lekezeli, csak rosszul esik neki, az is elég baj.

Ráadásul itt nem nyers őszinteség van, hanem egyszerűen valótlant állítanak. Ilyen számokkal az ember nem dagadt. Még a mai tinikből kinézem ezt a torzult elképzelést, de a szülők lehetnének egy fokkal visszafogottabbak. Van rajta felesleg, igen, ahogy az emberek zömén eme országban, de nem annyi, hogy dagadtnak nevezzék. Én bizonyára kövérnek sem mondanám, így látatlanban sem, de lehet, hogy én nagyvonalú vagyok e téren.

S ha nagyon kövér lenne, akkor is segítsék inkább, mint rendes családtól várható, ne bántsák.

Nem tudom, mi konkrétan a nagyon nehezen fogyás, de ha van igyekezet s pláne valami kis eredmény, akkor én tuti inkább biztatnám a gyermekem. S persze megfelelő ételeket főznék :)

2016. júl. 23. 20:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

178 cm-vel és 74 kg-val dagadt?:O

Még nőben se lenne ez az arány dagadtság...

(160 esetében 54 jó, de 70 már nem,

150 esetében 50kg a jó, 60 kg nem ...

Fiúknál meg ugye ugyanarra a magasságra több kg juthat...)

De te még a 78 kg-t se léped túl. Hol vagy te dagadt?:(

És ha még 90 lennél, talán akkor se lennél dagadt...majd a dagadtságra vissza lehet térni 100-120 kg-san...

2016. júl. 23. 20:45
 7/7 anonim ***** válasza:
120 kilósan is attól függ, hogy az izom vagy háj.
2016. júl. 23. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!