Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam vagy ne mondjam,...

Megmondjam vagy ne mondjam, hogy babát várok?

Figyelt kérdés

34 éves vagyok és végre terhes. A volt férjemnek akivel 11 évig éltem nem lehetet gyermeke eü okok miatt, én elfogadtam így is, de sajnos a házasságunk végetért valamivel több mint két éve.

Tavaly év végen megismertem a párom, és bár védekeztem mégis teherbe estem.

Mostmár mindenki nagyon okos, hogy a pharmatex hüvely tabletta semmit sem ér, de a nőgyógyász ajánlotta és mikor ki váltottam a patikában akkor sem ajánlottak mást, de mindegy is...

Szóval, elmondtam neki is, hogy ez van.

Ő, kijelentette, hogy nem akarja hisz még csak most ismertünk meg egymást alig több mint fél éve stb....

8 hetes terhes voltam mikor görcsölni kezdettem és pecsételö verzesem is lett, korhazba kerültem 2 nap után engedtek ki, végülis a baba megmaradt.

Bejött a korhazba, és akkor azt mondtam neki hogy elment a baba.

Most 12 hetes terhes vagyok es egy picit mar látszik, nem feltűnő de én látom.

A kórház óta nem talakoztunk csak egyszer, mikor vissza adta és én is neki a dolgainkat.

De minden nap hív vagy ír.

Azt mondja, nagyon sajnálja, és nagyon sokat gondol a babára, úgy érzi azért ment el mert ő nem akarta és kikésziti a bűntudat (ezek az ő szavai).

Azt mondja, szeretné újra megpróbálni. Szeretne velem lenni és ha úgy érzem, hogy készen állok, gyereket is szeretne...

Megrémült, nem tudta mit beszél, de átgondolta.

Én időközben elkezdtem árulni a lakásom, már az előleget megis kaptam, augusztus 20ig kell a vevőnek átutalni a többit.

A szüleim külföldön élnek és hozzájuk mennék a babával.

De nagyon elbizonytalanodtam, nem tudom mit tegyek.

Végülis 4 hete nem találkoztunk, és ő nagyon kitartó, talán komolyan gondolja.

De ha nem, és csak azért csinálja, hogy ne legyen egyedül. Vagy csak azért mondja, hogy vissza kapjon.

És mi lesz ha megtudja, hogy hazudtam? Boldog lesz? Megutál?

Folytassam amit elkezdtem, és menjek?

2016. júl. 18. 21:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
87%

Írogat! Persze, mert egyébként jó voltál neki, csak az a baba nem kellett volna! Most, hogy nincs, nincs probléma, jöhetsz megint Te! Persze, félév után normális ember még nem vállal gyereket, de ha ezt dobta a gép? Szakítottatok a gyerek hírére, nem kellettetek neki, most meg megkönnyebbült, hogy nincs gyerek és folytatná? Egyáltalán a Te lelkivilágod érdekelte, elvégre benned fogant meg egy élet, amiről úgy tudja, hogy elveszett. A te életeddel játszott a sors...Érdeklődött egyáltalán, vagy csak a saját nyűglődését ragozta? Bár, az, hogy 4 hete fel sem keresett, csak a biztonságos internetes hálón keresztül tapogatózik, hogy vagy -e olyan hülye, hogy folytasd vele? Hát, tudod kinek kellene egy ilyen "férfi"!

A gyerekkel szemben nem tisztességes, ha nem tud róla. Előbb- utóbb kérdezni fog felőle, fel is keresi. Mondd csak el neki szépen, hogy mi a szitu, hogy ő láthatólag nem akarta a gyereket, nem is kényszeríted rá, de te döntöttél, felneveled, és költözöl külföldre, nem fog sok vizet zavarni az életében.

2016. júl. 19. 07:47
 12/23 anonim ***** válasza:
91%

mivel ő az apja, kénytelen vagy megmondani neki, hogy mégsem ment el a baba. tényleg egy tuskó alak lehet, de attól még ő az apja. nem titkolhatod , már csak a gyerek érdekében sem.

a gyerektartást legalább fizesse, ha már nevelni nem akarja.

2016. júl. 19. 07:58
 13/23 anonim ***** válasza:
45%

Az a nagy helyzet, hogy hiába a te testedben nő, nem a tulajdonod a gyereked, akivel azt teszel, amit akarsz.

Az apának pont olyan joga van hozzá, mint az anyának.

Sőt, dönteni is pont úgy joga van, hogy szeretne-e gyereket, mint ahogy egy nőnek. Csak beleszólása nincs, hogy a leendő anya mit fog tenni...

A kérdező úgy tartotta meg a babát, hogy a párja nem akart gyereket, amit én eleve nem tartok teljesen tisztességesnek egy férfival szemben sem.

Másrészt most itt a lehetőség, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba.

Egyszerűen el kell mondani, hogy nem, nem ment el a baba, de ha nem akarja, továbbra sem kell részt venni az életében.

DE ha meggondolta magát, akkor itt a lehetőség, hogy bizonyítson.

Ha csak kamuzik, az is egyből ki fog derülni, ha meg komolyan bánja az egészet, és kell neki a kérdező terhesen is, az is.

De ez duplán tisztességtelen a férfivel szemben. Mikor nem akarta a gyereket, akkor megtartotta, mikor már akár szeretné is, akkor elveszi tőle.

Ráadásul itt már nincs visszaút, hiába jut eszébe 5 év múlva, hogy mégis csak jó lenne, ha fizetne valaki gyerektartást...

2016. júl. 19. 08:35
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

11-esnek teljesen igaza van. Abszolút nem érdemli meg, hogy ennyire kíméld, mikor vetélés után otthagyott. Egyébként meg ha úgy tudja, hogy elment a baba, és csak a terhesség miatt pánikolt be, akkor a kórház után ugyan mi a frásznak lépett le...? Mondd el neki, legalább kiderül, hogy hazudik-e. Ha boldogan visszajön, akkor lesz egy szép kis családod, ha nem, akkor marad az eredeti terv a költözéssel.

De sajnos én sem bíznék benne, hogy hirtelen csoda történt vele...

2016. júl. 19. 09:47
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

nincs sok veszteni valód..ha elmondod és örül neki akkor legalább lesz apja a gyereknek és lehet ti összejöttök még.

Ha meg rosszul reagál, akkor ott folytatod ahol eddig..

2016. júl. 19. 10:05
 16/23 anonim ***** válasza:
48%

leírom, hogy viselkedik egy igazi férfi:

a férjemmel tavaly októberben ismerkedtünk meg, decemberben (véletlenül) megfogant a fiunk, áprilisban (a rosszulléteim elmúltával) eljegyzés, májusban esküvő. még egy éve sem leszünk együtt, amikor szülök.

ettől függetlenül el kell mondanod a pasinak, hogy terhes vagy, joga van tudnia róla. attól még elmehetsz külföldre - én ezt tenném a helyedben.

35N

2016. júl. 19. 13:33
 17/23 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem mondd el neki és ha ezután is vissza akar kapni akkor komolyan gondolja, ha meg nem akkor elkerültél egy jó nagy csalódást.
2016. júl. 19. 14:08
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mikor kijöttem a kórházból egyszer találkoztunk, mikor vissza adtuk egymás dolgait. Akkor ő már nem akart szakítani, de én rettenetesen haragudttam rá, hisz mikor kiderült hogy vérzek és a baba veszélybe került azt mondta, hogy talán jobb is így...

Azóta nem jött, én kértem hogy ne jöjjön mert könnyebben túl leszek a szakításon ha nem látom, bár titokban azért reménykedtem benne hogy egyszer csak így ide állít..

Attól félek, hogy ha megmondom nem tudok majd elköltözni. Az édesanyja ismert személy, és talán félteni fogja a jóhirét és megakadályozzák, hogy külföldre utazzunk.

Édesapám német, így én is kettős állampolgár vagyok, nem tudom melyik ország törvényeit alkalmaznak velem szembe.

Azt, hogy terhes vagyok nem tudtta senki, de azt hogy ő elvesztette a gyermekét mindenkinek elmondta. Nem tudom, hogy azért mert valóban ennyire bántja és nem képes egyedül feldolgozni, vagy csak sajnáltatja magát.

2016. júl. 19. 15:37
 19/23 anonim ***** válasza:
26%

Menj és ne szólj semmit! Nem tudnak megállítani, milyen jogon? Terhes vagy nem mehetsz?

Ha magyar állampolgár vagy akkor a magyar törvényeket alkalmazzák veled szemben.

Én mennék és hagynám ezt az egészet..

2016. júl. 19. 18:45
 20/23 Snorri ***** válasza:
42%
Látod, valamiért te sem bízol benne...ennek fényében azt mondom, menj. Attól is tartasz, hogy pereskedni fognak a gyerek miatt? Ha ilyen érzéseidet, félelmeid vannak, akkor lehet jobb, ha nem mondasz semmit. Végülis neki jobb lett volna, ha elmegy a baba. Így én mennék, és felé se néznék.
2016. júl. 19. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!