Most akkor kié a kutya?

Figyelt kérdés

Otthon a szülői házban van egy 7 éves kutya. Kicsi, 6 hetes korában került hozzánk, neveltem, vittem kutyaiskolába is. Sokat foglalkoztam vele, sétáltattam minden nap és játszottam vele. Sajnos aztán nagyon megromlott édesanyámmal a kapcsolatom és el kellett költöznöm albérletbe, panelba. Azóta anyám azzal vegzál, hogy otthagytam rajta a kutyát, vigyem magammal valahova,mert hogy neki teher. Pedig ő is szereti,minden nap simogatja, beszél hozzá, szóval családi kutya volt, nem pedig csak hozzám tartozott, hiába mondja, hogy én vagyok a gazdája. Az a baj, hogy ha ki is megyek hozzá, hogy megsétáltassam a kutyát, akkor állandóan kiabál velem és sérteget és ilyen körülmények között nem szívesen megy ki az ember, nincs annyira közel, hogy csak úgy naponta kiugorjak. Én mondtam neki, hogy mivel neki van kertes háza, ezért a kutya ottmarad, nem vagyok hajlandó kertes házas albérletet keresni, így is elég nehéz félretenni ahhoz, hogy bele tudjak menni egy ingatlanvételbe.

Szerintetek normálisan járok el? Vagy minden erőmmel azon kellene törni magam, hogy elvigyem onnan tőle a kutyát?

2016. júl. 17. 14:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
83%

Nem akarok gonosz lenni, de az ilyenek miatt nem engedném meg az állatot a gyerekemnek.

A leírtak alapján egyértelműen a tiéd a kutya.Miattad lett befogadva, nem anyukád akarta. Most mégis ott hagytad neki.

Én sem támogatom annyira,hogy panelban tartsunk kutyát. De megoldható rendszeres foglalkozással. Főleg,hogyha csak átmeneti dolog és később kertes házba tudsz költözni.

A kutya 15-20 éves felelősség. Ezt észben kellett volna tartani,amikor megvettétek.

Rengeteg ismerősöm járt így amúgy. Megvettek egy állatot , majd amikor a gyerek elköltözött otthonról(akár suli akár munka miatt) akkor a szülők nyakán maradt az állat. Mivel nem ők akarták az adott állatot, ezért nagyon nem szép dolog ott hagyni a nyakukon.

Próbálj egy kicsivel nagyobb albérletet keresni.Ha kicsit engedsz az igényekből és egy belvárostól messzebb lévő albérlettel is megelégszel,akkor talán árban sem lesz sokkal több. És napi 3-4 séta, ebből 2 nagyobb elég. Idővel meg hátha nagyobb kertes házba költözöl.

De ne hagyd ott anyukádnál.Szemétség lenne. Ha meg nem akarod magaddal vinni,akkor keress egy ismerőst,aki befogadná.Nyilván megbízható emberre gondolok,hogy tudd jó helyre került.

Más opció nem nagyon van.

2016. júl. 17. 18:30
 22/25 anonim ***** válasza:

Egy 18 évestől elvárjátok, hogy évekkel elõre gondolkodjon, de meg sem fordul a fejetekben, hogy anyuka is tisztában volt vele, nem marad otthon a gyerek még 15 évig?

Kérdező, azt ïrtad, megromlott a kapcsolatotok. Meg hogy amúgy anyukád szereti a kutyát. Szerintem nem az a baja, hogy terhére van, hanem érzelmileg zsarol vele, egyfajta hídnak érzi kettőtök között.

A helyedben kivárnék egy nyugis pillanatot, és nyíltan beszélnék vele erről. Megkérdezném, valóban terhêre van-e, esetleg felajánlanám, hogy új gazdit keresek neki. Mert olyan főbérlőt nem nagyon lehet találni, aki beenged a lakásába egy 30 kilós, kerthez szokott kutyát. Sanszos, hogy ragadzkodni fog az állathoz.

Volt egy rotim, nagyon szelíd jószág. 2 évre Pestre kellett költöznöm, és nem is volt kérdés, addig a szüleimnél lakott a kutya, pedig már régen nem laktam velük. Mégis befogadták, gondozták, szerették. Lányom 17 éves, 2 éve kikönyörgött egy labrador-újfi keveréket, a kutya azóta 50 kilósra nõtt. Nyilvân nem viszi magával 2 év múlva fõsulira, marad itthon. Nálatok sem a kutyával van a gond, hanem a kapcsolatotokkal.

2016. júl. 18. 08:31
 23/25 anonim ***** válasza:
ha szereted a kutyat akkor tessek gyakran hazajarni akarmilyen is a hangulat torodni vele, megvenni neki az ennivalojat, elvinni az eves oltasra stb. szerintem ha igy csinalsz akkor anyad normalisabban fog hozza allni. mindig felhaborit hogy ilyen emberek vannak. Neked is es anyadnak is kotelessege van a kutyaval szemben, de ha a te kutyad akkor foleg neked. es bizony ha anyad nem akar vele torodni akkor ha rendes ember vagy keresel olyan alberletet ahova viheted. mit fogsz szolni ha egy nap hazamessz es kiderult hogy "elveszett " a kutya vagy beadtak a menhelyre? hogyan fogsz elszamolni a lelkiismereteddel?
2016. júl. 18. 10:05
 24/25 A kérdező kommentje:
Igen, hasonló a szitu nálam, mint a 22-esnél: nem akarom senkire sem rásózni a kutyát, de most pillanatnyilag nem tudom megoldani, hogy magamnál tartsam. Amikor éppen jobb a kapcsolatom az anyámmal,akkor hazajárok, foglalkozok vele, de amikor arra megyek haza, hogy üvöltözik velem állandóan, meg kulcsom sincs a lakáshoz, akkor hogy menjek oda foglalkozni vele?!
2016. júl. 18. 14:29
 25/25 anonim ***** válasza:

Felelőtlen vagy, az anyáddal való viszonyod meg csak kifogás. Ha oda van bejelentve az állandó lakcímed, akkor jogod van oda menni...

A kutyát meg te akartad, te foglalkoztál vele... most hogy van életed, most is foglalkozz vele, hisz neki egy te vagy. Nekem is van egy kutyám, albérletben fogadtam örökbe. Aztán hazaköltöztünk anyumhoz, majd 1 évre rá 200 km-rel arrébb kaptam munkát. Ide már nem jöhetett a kutyám, mert nem találtam kutyás albérletet. Addig anyumnál lakik, viszont én mindent elkövettem ezalatt az 1 év alatt, hogy tudjam vinni magammal, bár anyumnál jó helye van. De az én kutyám, én felelősségem, és ő is számít rám.

Úgy néz ki, hogy 1-2 hónapon belül költözünk is a saját házba, ahova már ő is jöhet. Szerintem minden lehetséges, csak a megoldást kell keresni, nem pedig a kifogásokat. Anyudtól erőszakkal is elviheted a kutyát, ha bizonyítani tudod, hogy a tiéd.

Viszont amíg a saját érdekeidet nézed, és nem a kutyáét, addig szegény csak szenvedni fog.

2016. júl. 19. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!