Hogy vegyem rá szüleimet, hogy vegyenek egy új telefont?
Mire gondol az a felnőtt ember, aki prostitúcióra bíztat egy tinédzser lányt? És az, aki szidalmazza? Tény, hogy rosszul gondolkodik, de a legtöbb tini ilyen értékrenddel él, legtöbbször nem a saját hibájából, hanem pont, hogy a szülőkéből, mivel nem beszélgetnek eleget. Ő sem azt tanulta meg a munkából, hogy mennyire keményen kell dolgozni akár még egy telefonért is, hanem azt, hogy gyorsabb pénzkeresési lehetőséget, vagy mások kihasználását kell választania, ha célba akar érni. Attól, hogy itt így nevezik sokan és elhordják mindennek, valódi segítséget nem adunk neki. Nem a telefon a lényeg ebben, én úgy látom, hanem az, hogy itt van egy értékválságban szenvedő 16 éves lány, és szó szerint senki nincs, aki odafigyelne rá annyira, hogy helyre billentse, szeretettel.
Szüleid mit mondtak, amikor új telefont kértél?
A Galaxy Ace sosem volt egy felsőkategóriás telefon, de neked most Galaxy S7 kell...
Az már egy jó pont, hogy elmentél dolgozni. Tény, hogy 639Ft-os bruttó órabérrel (árufeltöltőként kétlem, hogy többet kapnál) heti 3 nap melóból nem sok pénzt kapsz. De még mindig jobb, mintha csak a szüleidtől kérnél pénzt telefonra. Azt írtad, hogy van 40K-d. Ennyiért egy Vernee Thor a legjobb választás, bár ha 5 évre akarsz, akkor ne noname kínaiak között nézz körül, hanem valami márkásabbat keress (és itt nem a Samsung vagy Apple készülékekre gondolok, mert azok mind túl vannak árazva, max használtan éri meg). Ha nem akarnál játszani, mondanám vegyél egy Nokia, akarom mondani Microsoft Lumia 640 LTE telót, de ha játék kell, akkor vagy használt iPhone 5/iPhone 5s vagy LG Nexus 5. Újonnan már 43K körül is találni Xiaomi Redmi 3-at.
A Pokemon go miatt kell egy ilyen telefon???
Te jó ég....
Csak óvatosan a válaszokkal Hölgyeim és Uraim! Én hirtelen felindulásból a politika témakörben tettem fel éjjel a 'kinek a hibája, hogy a szegényeknek nem telik S7-re?' kérdést, többek közt ezt az esetet hozva fel példának. Órákon belül törölték.
A kérdés nem szó szerint így volt... mert a hibást az autó irányítására alkalmas, elől, bal oldalon lévő kezelőszervben véltem megtalálni - amit nyilvánvalóan iróniának szántam. Jött is 3 válasz az éjjel, nagyjából ilyesmik, mint fentebb. "Fent az ernyő, nincsen kas..." No reggelre szőrén-szálán eltűnt az egész, én meg kaptam egy figyelmeztetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!