Van egy nevelőapám, és folyamatosan szekál. Mit kéne tennem?
Ugye most nyári szünet van, és otthon vagyok, és semmi érdekes nem történik velem igazándiból, plusz még a nevelőapám egy különféle mutatvány (az még rátesz egy lapáttal, hogy még pocsékabb legyen a nyári szünetem).
Állandóan szekál, nem hagy békén, mindig valamit belémköt, úgy csinál, mintha én lennék a szolgája (ugráltat), ha hazaér a munkából a feszkót rajtam veri le. Amikor pedig anyának kipanaszkodom magam, akkor folyamatosan azt kapom vissza, hogy a nevelőapádnak igaza van. Ha unatkozik, és látja hogy egy kicsit gépezek, bejön, és feladatokat oszt ki... Ráadásul ha szólok neki pofánvág, és bepukkad. Már nagyon elegem van. (Jah, és persze anya előtt eljátssza a rendi apucit)...
Mit kéne tennem?
Ez a tipikus kettös szövetseg , hogy a 3 ikat bantalmazzák.
Gondolom h az önök hazassaga santit , es kell egy kulsö bünbak aki levezeti a feszultseget.
Ha elköltözne, valas kikerulhetetlen lenne
A nevelésben fontos a " fair" ség fogalma, h a tanultak lejöjjenek a gyereknek , megértse , épitkezzen belöle. Neki úgy jön le h bántalmazva van. Ha azt érzi , az az igazsag .
En hiaba mondom valakinek h szeretem , ha ö ezt nem érzi , akkor nincs úgy.
Vannak ilyen nök , es ferfiak , akik a " társukat " védik , nem a gyereküket , akkor SEM ha a gyereknek van igaza
Nevezheted ahogy akarod, nevelesnek , joindulatnak , latom te meggyözni masokat jöttél, nem a lanyodnak segiteni.
Vegulis a te gyereked , nem a fórumozóké , a te érdeked, h jól legyen , normalis esetben.
CSAK KET MAFLÁS, ismételgeted, h az semmi , a végtelenségig. Az EPP ELÉG ahhoz hogy egy lánygyerek megtanulja , hogy másoknak joga van megsérteni a testi integritását es megalázni , ha mer ellenkezni.
Én nem engednem h a ferjem, aki nem a gyerek biológiai apja , h rányitogasson a kamasz lányomra es ha úgy érzi , ütlegelni kezdje. Függetlenül attól h mennyit ad a közösbe.
Te kéne legyèl köztük a mediátor , konfliktus esetén, a békitö, ezek után amik köztuk törtentek (pofon) nem volna szabad a ferjedre bizni a viták megoldasat.
Te vagy köztuk a láncszem , te kell MEGELÖZD azt h ilyesmikre sor keruljön .
Új szabályok lefektetése.
Ez persze ha nem az a célod h elüzzetek a haztol , azon a cimen , h " becsuletes embert" akartok nevelni belöle.
Fújd a magadét
Új szabalyok lefektetése mint peldaul : kijelölni egy heten egy takaritasi napot , amikor rendbe kell tegye a szobajat . 1 nap . A het többi napjan tisztelni a maganszferajat , nem kell folyton a mostohaapja rányitogasson.
Kamaszlány , szuksege van ábrándozásra, zenehallgatásra , nyugalomra, lustálkodásra .
Ha be van csukva az ajtaja senkit ne zavarjon a szobajaban a rendetlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!