Meddig támogassan a gyermekem anyagilag?
Lámyom 20 éves másodéves egyetemista és kollégista. Apja már érettségi után mem akart semmit se fizetni mert ő akart annyira egyetemre így teremtse is elő a pénzt
De én ekkor korainak taetotta.. Most h fix gyakornoki állása van, így most már semmit se fizetnék neki.
Kollaganőm szerint ez hiba lenne mert így nem rudna igazán sporolni.
Szerintetek?
Szegeny gyerek ? Mitol lenne szegeny?
Nem szakadnak meg biztos vagyok benne de megtanulnak elni es tulelni.
Nem lesznek eletkeptelen puhany elkenyeztetett kovetelozo fiatalok.
Ezen kivul ha a cv nincs onkentes es diakmunka egy komoly munkahely sem vesz fel
Senkinek nem kell olyan diplomas aki mamy szoknyajat meg fogja.
Nem szakad meg attól, hogy melózik egyetem mellett, én is megtettem anno. Viszont annyi támogatást kaptam otthonról, hogy fizették a kolit, és kaptam kajára egy kis pénzt. Amit kerestem, abból vettem a kajám jó részét, ruhákat, egyebeket, amik szükségesek, jártam szórakozni, kulturális programokra (szerintem az is kell egy fiatalnak), nyaralni a barátokkal. Nekem nem volt ingyen a tömegközlekedés, 240 km-re pedig diákjeggyel sem olcsó a vonat, nem rohangáltam haza minden hétvégén, hogy etessenek meg.
Hasonlóképpen csinálom a saját gyerekeimmel is, egyébként függetlenségről kár addig beszélni, amíg a gyerek alapvetően otthon lakik.:-)
Biztos tudna spórolni, csak épp nem mindegy, hogy havonta 100Ft-ot tud félretenni, vagy 10 000Ft-ot.
Nem szorul rá, nyilván. Rengetegen elvégzik szülői támogatás nélkül az egyetemet. De nem mindegy, hogyan tölti az ember azt az 5 évet, és milyen idegállapotban lesz a végére. Én is dolgoztam iskola mellett, de közben otthonról támogattak is, úgyhogy azért nem kellett annyit robotolnom, hogy az iskola, vagy pláne az egészségem rovására menjen. De ismertem több olyat is, aki konkrétan munka-iskola-munka-iskola váltással működött, naponta 1-2 órákat ha aludt, mert semmit nem kapott otthonról, és heti pár óra diákmunkával+párezer Ft ösztöndíjjal nem lehet megélni, úgyhogy muszáj volt állandóan bejárnia dolgozni. Vizsgaidőszakban is.
Te azt találod furcsának, hogy mások milyen sokáig támogatják a gyereküket, nos, én meg azt, hogy te inkább simán néznéd, ahogy a tied nappal órára jár, éjszakánként dolgozik, aludni és tanulni pedig max. valami alternatív dimenzióban van ideje. Nyilván van, aki nincs olyan anyagi helyzetben, hogy támogassa a gyerekét, de aki megteheti, az nem értem, miért sajnálja tőle a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!