Legyenek otthon egy 16 éves lánynak kötelességei? Vagy csak a tanulás a kötelessége tanév alatt, a szünidö alatt pedig csak szórakozásnak, időtöltésnek a saját maga által választott formája?
16 évesen már ez lenne a minimum
én már több éve mosogatok, fürdőt takarítok, porszívózom, port törlök minden hétvégén
akár suli van, akár szünet
16/L
Ha most nem csinálsz semmit, aztán kikerülsz a háztól, mi lesz veled/veletek?
Akor szaladsz majd anyucihoz, vagy magyaráztatod el telefonon, hogyan kell rántottát sütni?
Amit a kismajom idejében nem tanul meg, azt már később nagyon nehéz behozni. Ezt csimpiék is tudják.
.
Ha nem segítesz otthon a háztartásban, nem érdemled meg az ingyen kaját/szállást/mosást/főzést/takarítást.
Nyáron pedig milyen anyagi forrásból nem csinálsz semmit?
ez az iskolás tanulás dolog teljesen elavult
Csak arra jó, hogy ingyen tanulhasson tovább, de semmi gyakorlati haszna nincs.
Mióta interneten minden fenn van az egyetem is fölösleges, de legalább nem drogozik ...
A tanulás nem kötelessége, hanem a saját érdeke, önmagának szerez vele előnyt, senki másnak.
Kötelessége otthon van: kivenni a részét a közös teendőkből (nem csak 16 évesen, már sokkal korábban), tanév közben is. Nyáron, ha nem megy el diákmunkázni, nyugodtan vállalhat belőle többet is a szokottnál.
Legyen. Valahogy meg kell tanulnia. Meg jobban is tudja értékelni, hogy mit tesznek otthon érte meg, pl. tiszta lakás, ruha, étel, ha ő is megtesz időnként valamit.
Nekem már egész kicsi korom óta voltak feladataim. Először olyan egyszerű dolgok, mint megöntözni a virágokat. Később kitakarítani a saját szobámat. Nyilván az egész lakást nem velem takaríttatták, de néha megleptem anyukámat azzal, hogy megcsináltam helyette, mire hazaért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!